Кандидатствай Вход
Любими хобита: Декориране на двора

Любими хобита: Декориране на двора

  • Бяла Карта
  • 26.05.2020
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 737

Независимо дали имаш малък или голям двор, при всички случаи искаш той да изглежда добре, нали? Преимуществата от удачното декориране на двора са много и разнообразни. От една страна, искаш той да ти ти носи ежедневно вдъхновение, наслада и позитивни емоции. От друга, дворът оставя добри впечатления у всички, които ти дойдат на гости. Да не забравяме и че някои от методите за декориране на двора биха могли да го превърнат в мечтано място за похапване и кафе, отдих и релаксация с близките. В следващите редове ще ти представим няколко умели идеи, които да използваш за декорация на пространството около къщата ти:

Поставяне на LED осветление – LED осветление може да се види във все повече съвременни дворове. Освен страхотните естетически ефекти, които носи, то има и редица практически приложения. Във вечерните часове например LED осветлението ще повиши сигурността в пространството около дома ти и ще предпази теб и близките ти хора от спъвания и неприятни инциденти. А през топлите месеци дворът ще се превърне в подходящ терен за организиране на приятелски събирания, барбекюта и купони на открито.

Акцентна стена – акцентната стена ще подобри доста цялостния облик и атмосфера на твоя двор. Тя може да бъде изградена върху определена зона на оградата, като се акцентира върху елемент, с който желаеш да опишеш пространството около дома си. Такъв елемент биха могли да бъдат например цветята. Естетическият ефект би бил още по-голям, ако въпросните цветя се поставят в елегатни керамични саксии. Подобен тип саксии ще стоят перфектно върху дървени стълби и други приспособления за поставянето им. Така изградена, акцентната стена ще придаде доста по-различно, свежо и модерно усещане на градината.

Мебели на откритомебелите на открито са още една идея, която ще ти позволи да релаксираш на спокойствие в двора, както и да си правиш вкусни обеди и вечери заедно със семейството. За целта ти е нужна елегантна и достатъчно голяма маса, както и удобни столове или канапета около нея. Препоръчваме ти обаче да вземеш надеждни предпазни мерки, за да защитиш съответната мебелировка в случай на неблагоприятни климатични условия. Сред подходящите идеи в тази посока са набавянето на приспособления за покриване, както и изграждането на здрав и надежден навес.

Разделяне на зони – дори и сравнително малките дворове стават доста интересни и привличащи вниманието, когато бъдат разделени на ясно обозначени тематични зони. Добави доза дискретност и загадъчност още на самия вход, изграждайки стилни порти, които човек трябва да отвори, за да влезе в двора. Продължи със своеобразни проходи и пътеки, водещи към дискретни пространства за отдих и релаксация. И завърши с интересни фигурки, които биха могли да са на историческа, приключенска и друга тематика.

Приказна миниатюрна градина – създаването на приказна миниатюрна градина в по-голямата такава също е идея, която ще промени значително пространството около дома ти. Въпросната градина е възможно да е наистина миниатюрна, но за сметка на това - с уникален и привличащ вниманието вид. Приказните сюжети са удачна тематика, към която би могъл да се насочиш. От изграждане на къщичка на дървото през фигурки на популярни герои от приказките до цветя и всякакви други декорации, които ти хрумват.

Декорации с плодове -  декорациите с плодове са отличен начин да добавиш доза свежест и екзотика в своя двор. Особено видим ще е ефектът, ако заложиш на тропически плодове, които по принцип не се срещат в нашата страна. Въпросните плодове биха могли да бъдат перфектно комбинирани с аранжировки от цветя, зеленина и други елементи. Най-голямото предимство на подобен тип декорации е, че е възможно да бъдат поставени във всяка една част от двора или градината. На самия вход към дома ти, на оградата (така че да се виждат и от случайните минувачи) или пък разпръснати из дворното пространство, за да се постигне цялостен екзотичен облик и атмосфера.

Каквито й идеи да имаш за декорация на двора или градината си, твоята кредитна карта Бяла Карта е насреща, за да ти помогне с финансирането им. Тази гъвкава и достъпна кредитна карта е способна да ти предостави необходимите средства, за да закупиш желаните артикули и декорации или пък да покриеш разходите си по дейностите за преустройство. Заложи на кредитна карта Бяла Карта и изгради около дома си пространство, в което ще можеш да релаксираш на спокойствие и което ще те зарежда с добро настроение и позитивни емоции!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш