Кандидатствай Вход
Любими хобита: Фитнес

Любими хобита: Фитнес

  • Бяла Карта
  • 06.06.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 999

В понятието „фитнес“ включваме както следването на специални тренировъчни програми във фитнес залата, така и физическата активност по собствено усмотрение. Истината е, че спорта и фитнес заниманията се отразяват изключително благоприятно на човека не само във физически, но и в психически и емоционален план. Преимуществата на фитнеса като хоби започват от развитието на мускулите и топенето на мазнините, и стигат до цялостното подобряване на настроението на човека и възможността за стартиране на нови социални контакти. Малко повече за всяко едно от тези преимущества ще научиш в следващите редове.

1. Подсилване на мускулите и ставите – разбира се, няма как да не започнем от това предимство на редовните фитнес занимания. Подсилването на човешките мускули и стави е положителен ефект, който се наблюдава при по-голямата част от хората, занимаващи се с някакъв вид тренировки през свободното си време. За да е налице подобен ефект обаче, трябва да се отнасяш напълно сериозно към тренировките и да ги направиш неизменна част от своето ежедневие. От друга страна, ако търсиш по-специфични резултати, като например постигане на желания външен вид за точно определен срок от време, ти препоръчваме да се обърнеш към надежден фитнес треньор и да следваш начертана от него програма за физическа активност.  

2. Сваляне на килограми – тренировките ще ти донесат отлични резултати и по отношение свалянето на излишните килограми. Интензивното натоварване на тялото във фитнес залата води до изразходване на енергия и ускорено топене на мазнините в човешкия организъм. Ключът към успеха в случая отново се крие не в толкова голямата продължителност на отделните тренировки, колкото в тяхното редовно практикуване. Или казано с други думи, не е нужно да се докарваш до ръба на пълното изтощение, а просто да бъдеш постоянен и отговорен във връзка с преследването на желаните резултати. В случай, че наднорменото тегло е наистина сериозен проблем за теб, вероятно ще ти се наложи да комбинираш тренировъчните програми със специални диети и режими на хранене. 

3. Повдигане на настроението – съвременният интензивен и напрегнат начин на живот, съчетан с всички лични и професионални проблеми, лесно може да причини потиснатост и дори различни депресивни състояния. Ако усещаш, че си близо до изпадане в подобни състояния, незабавно трябва да вземеш мерки за редуциране на ежедневните нива на стрес и напрежение. Прекарването на един час във фитнеса е изключително подходящ начин да направиш това. Тренировките и произлизащото от тях физическо натоварване ще ти помогнат да се освободиш от „демоните“ в главата си, да повдигнеш своя дух и да бъдеш в доста по-добро настроение през останалата част от деня.

4. Подобряване на съня – различни изследвания показват, че редовното присъствие във фитнеса ограничава проблемите, свързани с безсъние или неспокоен сън. И това всъщност е напълно логично. Често нарушенията в съня са предизвикани от прекалено високите нива на стрес и напрежение през работното ежедневие. Тренировките дават възможност за отпускане на човека в психологически план и същевременно предизвикват у него сериозна физическа умора. А когато си наистина уморен, едва ли ще имаш сили да се въртиш цяла нощ в леглото и да мислиш за служебни проблеми и задачи. Това, което по-скоро ще направиш в подобна ситуация е веднага да се унесеш и насладиш на спокоен и пълноценен сън.

5. Придобиване на свеж вид – колкото и да се стараеш да не си личи, психологическото напрежение се отразява негативно върху твоя външен вид. Тъмните сенки под очите, изтощеното и отпаднало излъчване несъмнено се забелязват от околните. Когато започнеш да спортуваш обаче, всички тези негативни явления изчезват или най-малкото се ограничават в значителна степен. Лицето ти придобива по-свеж и естетичен вид, а твоето излъчване показва на околните, че се намираш в отлична форма и състояние на духа.

6. Възможност за социални контакти – не на последно място, фитнес залата е място, където би могъл да се запознаеш с редица хора, имащи същите интереси и разбирания за живота като теб. Редовните тренировки са добра възможност да опознаеш тези хора и да си изградиш постоянна връзка с тях. Новите приятели винаги носят радост и различни емоции, и правят ежедневието още по-интересно и забавно.

Както сам виждаш, ползите от фитнеса и физическата активност са много повече отколкото някога си предполагал. Ако предпочиташ да провеждаш редовните си тренировки вкъщи или на друго удобно за теб място, ти препоръчваме да реализираш първоначална инвестиция в качествена екипировка и уреди. Твоята кредитна карта Бяла Карта ще ти гарантира необходимите средства, за да го направиш. Благодарение на тази кредитна карта разплащанията ти ще станат по-бързи, лесни и удобни от всякога. Кредитна Бяла Карта е изборът на модерния и активен човек, който е способен да поеме професионалния и личния си живот в свои ръце, и да се бори докрай за целите и мечтите си. 

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш