Кандидатствай Вход
Любими хобита: Айкидо

Любими хобита: Айкидо

  • Бяла Карта
  • 13.03.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1690

Айкидото се счита за едно от най-красивите и стилни бойни изкуства. Разработено между 30-те и 60-те години на миналия век, то всъщност залага на популярни движения от древните японски школи. Практикуващите айкидо трябва да научат разнообразна гама от техники за самозащита, някои от които се изпълняват с голи ръце, а други – с оръжие. По време на тренировките са налице строги правила, като във всички случаи е разписано предварително кой ще атакува и кой ще се защитава. Айкидото като хоби може да ти донесе много повече ползи и преимущества, отколкото предполагаш. В следващите редове ще научиш основните сред тях.

Усвояване на надеждни техники за самозащита – в днешно време способността на човек сам да се пази и защитава става все по-важно качество. Особено при нарастващата агресия и непрекъснато излизащите сведения за физически сблъсъци и нападения. Ако някога станеш жертва на подобно нападение, е нужно да знаеш как да го отблъснеш по най-гладкия и безпроблемен начин. Айкидото е много подходящо за тази цел, защото е насочено към използване силата на противника срещу самия него. Последното ще ти помогне да се справиш дори с противник, който е значително по-силен физически. Възможно е айкидото да се практикува не само от млади, но и от възрастни хора, за които всъщност уменията за самозащита са още по-необходими.

Подобряване на цялостното физическо състояние – техниките в айкидото са направени така, че да ти помогнат да достигнеш точно до физическото състояние и кондиция, до които желаеш. Нито повече, нито по-малко – балансът в това отношение е оптимален. Айкидито би могло да те стимулира да заякнеш, както и да свалиш известно количество килограми. Практикуването на това бойно изкуство е също така полезно за сърдечно – съдовата система на човека.

Освобождаване от стреса – ако страдаш от прекалено високи нива на стрес и напрежение в своето ежедневие, отново записването на айкидо е много удачен вариант. Започвайки да тренираш айкидо, ще разбереш защо то се нарича „изкуството на мира“. Айкидото всъщност е много повече от техники за самозащита и физическа подготовка. То стимулира човек да намери вътрешната си душевна хармония, да погледне по различен начин на живота и да разреши проблемите си с търпение и мъдрост.         

Повишаване на способността за концентрация – способността за концентрация и фокусиране на вниманието върху дадена дейност или задача е много важна, особено в професионален план. Тя ти помага да бъдеш по-продуктивен, постигайки качество, вмествайки се в зададените времеви граници. Именно тази способност можеш да развиеш благодарение на айкидото. Усвояването на отделните техники от въпросното бойно изкуство изисква пълна отдаденост и фокусиране на съзнанието. Точно каквато е ситуацията в офиса при работа върху значим проект, от който зависят резултатите на фирмата и твоето лично израстване в нея.

Повече самоувереност – каквито и знания и умения да притежава даден човек, ако не е достатъчно уверен в себе си, той няма как да постигне успех в живота. Айкидото, освен съвкупност от техники, които учат на самозащита, е и изкуство, изграждащо вътрешна увереност у човека. Вътрешна увереност, която се проявява в професионалния и личния му живот, в общуването с другите и в поемането на отговорността за преследване на целите и мечтите си.

Запознаване с нови хора – и като заговорихме за процеса на общуване, айкидото ще ти даде възможност да се запознаеш с много нови и интересни хора. Въпреки че става въпрос за бойно изкуство, атмосферата по време на тренировки обикновено е доста позитивна и приятелска. В отделните групи присъстват хора от различни възрасти и социални слоеве, а често и с напълно противоположни идеи и разбирания за живота. Това, което ги обединява обаче, е желанието за самоусъвършенстване, развиване на физическите и психологическите способности и постигане на душевна хармония. Често срещана практика е след тренировки членовете на групата да се съберат около масата за чай. Практика, която още повече усилва сплотеността и чувството за общност между тях.

Притежателите на кредитна карта Бяла Карта имат възможност да се възползват от специални намаления при избиране услугите на Тайки Доджо – една от най-старите и престижни школи за бойни изкуства у нас, основана през 1991 година. Заплащайки с кредитна карта Бяла Карта, ти ще получаваш 10% постоянна отстъпка от цените на отделните групи и курсове. Открий магическия и вдъхновяващ свят на айкидото с помощта на твоята кредитна карта Бяла Карта!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш