Кандидатствай Вход
Любими хобита: Бокс

Любими хобита: Бокс

  • Бяла Карта
  • 08.11.2020
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 569

Боксът е една от онези фитнес тенденции, които са винаги в периферията. Никога не се изчезва, но не става и масов, както зумбата например.

Боксът изисква атлетичност и качества като: сила, ловкост, координация, издръжливост, мобилност, сила. Боксът позволява на всеки да развие тези способноси и има множество ползи за здравето. Този месец в рубриката „Любими хобита“ в блога на кредитна карта Бяла Карта ти разказваме за ползите от практикуването на бокс. След като прочетеш статията, ще можеш да прецениш дали това е твоето хоби или не.

Какви са ползите и предимствата да спортуваш бокс?

С редовни тренировки по бокс ще подобриш здравето на сърдечно-съдовата си система.

Всички знаем, че редовните кардио тренировки предпазват от развитие на сърдечно-съдови заболявания и подпомага отславането. И не, тичането не е единственият начин да правиш кардио. Смисълът на кардио тренировките е да се окаже умерено натоварване на сърцето и белите дробове, което да ги направи по-здрави и издръжливи. 

Боксът е чудесна кардио тренировка с всичките си кикове, удари и подскоци, пулсът ти неизбежно ще се повиши. Друг позитив е, че спортът е активен, разтоваращ и освобождава от стреса и напрежението, които натрупваш в ежедневието. Най-хубавото е, че тренировката на ринга може да мине неусетно.

Тренировките по бокс ще подобрят силата на цялото ти тяло.

Боксът изисква усилия и силно тяло. Обикновено, боксовите круши тежат над 50 килограма, което е достатъчна причина за това. По време на тренировката си по бокс, може да ти се налжои да удариш боксовата круша много пъти, а за това ще ти е необходима сила в цялото тяло.

Освен това, в повечето зали за бокс включват други упражнения в тренировката – лицеви опори, клекове, планк, упражнения с медицинска топка и т.н.

Избереш ли бокса за свое хоби, подготви се психически, че ще бъде необходимо упорство и отдаденост.

Боксът ще подобри координацията ти.

Борбата на ринга изисква да умееш да координираш погледа и ударите си. Когато успееш да достигнеш това ниво, гарантирано ще подобриш координацията на цялото си тяло и рефлексите си. Това е важно за здравето ти в бъдеще, тък като с напредването на годините координацията и баланът започват да се губят.

Боксът ще намали стреса.

Почти всяка форма на умерена и интензивна физическа активност може да намали стреса. Спортът повишава производството на ендорфини, подорява настроението и съня, и намалява стреса.

Тъй като, разходката може да не е достатъчна, боксът е чудесен начин да се разтровариш и да оставиш всички грижи на ринга. Силата и концентрацията, която се изисква по време на тренировка няма ти оставят сили да мислиш за проблемите си. Дори по време на почивката концентрацията ще е върху това да си поемеш въздух.

Боксът ще ти помогне да отслабнеш и да оформиш красиво тяло.

Боксът ще развие и оформи тялото ти, ще ти помогне да се оттървеш от излишните килограми. Тренировките по бокс ще изградят мускулна маса и ще изгорят излишните мазнини. С редовни тренировки по бокс и балансирано хранене бързо ще отчетеш позитивния ефект върху фигурата си.

За да започнеш да тренираш, ще са ти необходими боксови ръкавици, спортно облекло, сппортен сак и желание. Ако имаш нужда от средства, за да се подготвиш за тренировка, довери се на кредитна карта Бяла Карта. Това е достъпна и гъвкава кредитна карта, с която не плащаш такси при теглене от банкомати в България и не плащаш такси при плащане на ПОС терминал. С помощ от кредитна карта Бяла Карта бързо ще минеш в спортен режим.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш