Кандидатствай Вход
Любими хобита: Бордови игри

Любими хобита: Бордови игри

  • Бяла Карта
  • 11.09.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1236

Бордовите игри са сред най-популярните средства за забавление на подрастващите. Игрите от този тип не просто доставят развлечение и положителни емоции на малчуганите, а им помагат да развият знанията и уменията си в различни области. Но само децата и юношите ли могат да се възползват от полезните свойства на бордовите игри? Според нас отговорът на така поставения въпрос е категорично отрицателен. Дори вече да си зрял и работещ човек със семейство, все още има смисъл да включиш играенето на бордови игри в своите редовни хобита. В следващите редове ще ти дадем няколко добри причини да направиш това.

1. Намаляване на стреса – стресът е сериозен проблем за все повече  хора в днешно време. Причините за него са много – от проблеми в работата до напрежение в личните взаимоотношения и като цяло прекалено забързания начин на живот в големите градове. Редица изследвания показват, че играенето на бордови игри има полезно въздействие по отношение на борбата със стреса и неговото постепенно ограничаване. Бордовите игри помагат на човек да забрави за малко за следващите го неотлъчно служебни проблеми и предизвикателства, да се отпусне и да си припомни детските години, когато животът е бил една идея по-спокоен и безгрижен.

2. Подобряване на когнитивните умения – разбира се, това преимущество на бордовите игри се отнася основно за децата, но в определени случаи би могло да бъде приложено и към възрастните. Когнитивните умения са свързани най-вече с мозъчните процеси, помагащи на човека да възприема, организира и запаметява различна информация. Редовното играене на бордови игри спомага не само за изграждането на въпросните умения при подрастващите, но и за запазването им с напредване на възрастта. Бордовите игри са отлична тренировка за мозъка на човека, както и практическа симулация на ситуации, които потенциално биха могли да се случат в ежедневието или работата ти.

3. Подобряване на уменията за вземане на решения – уменията за вземане на решения са много важни за професионалното и личностното развитие на един човек. И игри от типа на шах или монополи спомагат доста за усъвършенстването им. Истината е, че при игрите от такъв тип непрекъснато ти се налага да вземаш трудни решения, да се измъкваш от неблагоприятни ситуации и да мислиш няколко хода напред в бъдещето. Точно така е и в света на бизнеса, където, за да си успешен, трябва да намираш най-верните опции за действие и да посрещаш предизвикателствата без никакво притеснение или колебание.

4. Подсилване на имунната система – това е донякъде свързано със споменатото по-горе свойство на бордовите игри да ограничават натрупвания стрес върху човека. Повече от ясно е, че прекалено високите нива на стрес и напрежение, както и изпадането в различни депресивни състояния, влияят негативно върху имунната система на човека и естествените му защитни сили. Съответно когато въпросните нива на стрес и напрежение се понижават, се оказва положително въздействие на имунната система. Редовното играене на бордови игри в дългосрочен план ще ти помогне да укрепиш тялото и организма си, както и да запазиш отличната си работоспособност и кондиция.

5. Прекарване на време със семейството – в натовареното и изпълнено с ангажименти ежедневие често не ни остава време за семейството и най-близките хора. Затова трябва да се възползваме от всяка една възможност да прекараме ценни и хубави моменти с тях. Играенето на бордови игри е прекрасен повод цялото семейство да се събере заедно и да сподели точно такива моменти. Моменти, които не само ще ви дарят с много смях и положителни емоции, но и ще укрепят връзката и взаимоотношенията между вас. Научно доказано е, че бордовите игри могат да помогнат за разрешаване на възникнало напрежение и спорове между близки хора, както и за възвръщане на хармонията в общуването.

6. Максимално оползотворяване на ваканциите – дори и когато си на ваканция в някоя далечна и екзотична дестинация, може да има дни, в които да скучаеш и да се чудиш какво да правиш. Подобни състояния са често срещани в дъждовни дни или поради наличие на някакви непредвидени обстоятелства, провалящи плановете на човек. Вместо просто да стоиш в хотелската си стая и да се самосъжаляваш, в такъв момент би могъл да поканиш верните си приятели или хората, с които си на почивка, на една игра на шах или монополи. Така ще оползотворите максимално времето си и въпреки всичко няма да останете разочаровани от ваканцията като цяло.    

Е, вече знаеш основните ползи и преимущества, които могат да ти донесат бордовите игри. Препоръчваме ти възможно най-скоро да си създадеш една колекция от такива и да ги използваш по предназначение. Ако са ти нужни допълнителни средства за въпросната цел, твоята кредитна карта Бяла Карта винаги е насреща да ти ги предостави. С тази гъвкава и удобна кредитна карта всички покупки и разплащания са много по-бързи, лесни и изгодни. Заложи на кредитна Бяла Карта и зарадвай децата и себе си с богата и разнообразна колекция от бордови игри за прекарване на свободното време!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш