Кандидатствай Вход
Любими хобита: Боулинг

Любими хобита: Боулинг

  • Бяла Карта
  • 17.05.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1355

Боулингът е сред спортовете, притежаващи най-дълга и богата история. Зараждането му се състои преди повече от 4000 години и се свързва най-вече с древногръцката култура. Днес популярността на боулинга е по-голяма от всякога. Освен като професионален спорт, той много често се практикува и като хоби през уикендите и другите почивни дни. Това не е никак случайно, предвид множеството ползи и преимущества, които боулингът носи за всеки обикновен човек. Започвайки от трениране на мускулите и освобождаване от стреса, и стигайки до редовни срещи с приятели и цялостно подобряване на социалния живот. В следващите редове ще разберете малко повече за всяко едно от дотук изброените предимства на боулинга.

1. Ценна тренировка за мускулите – на първо място, боулингът представлява една доста ценна тренировка за мускулите и ставите на ръцете. Редовното му практикуване позволява тези мускули и стави да се подсилят значително, както и да се поддържат в отлична кондиция във времето. Ако си играл боулинг с приятели, вероятно знаеш колко усилия изисква размахването на ръката и самото хвърляне на боулинг топката. Несъмнено подобни усилия ще ти се отплатят в дългосрочен план, давайки ти възможност да заякнеш и да постигнеш желаната физическа форма по отношение на горната част от своето тяло. 

2. Загуба на тегло – колкото и да не ти се вярва, боулингът действително има положителен ефект във връзка със загубата на наднормено тегло. Откъде произтича този полезен ефект? Макар и играта да се практикува в затворено и сравнително ограничено пространство, по своята същност тя изисква от теб непрекъснато да се движиш и да полагаш физически усилия. Упражненията на ръцете, за които вече говорихме по-нагоре, са допълнени с постоянни движения на краката преди и след реализиране на всяко едно хвърляне. Подобна комбинация допринася за ускоряването на метаболизма в човешкия организъм, а оттам и за стопяването на мазнини и загубата на излишни килограми.

3. Намаляване на риска от сърдечни проблеми – според различни изследвания една от най-честите причини за появата на сърдечно – съдови заболявания е воденето на заседнал начин на живот. В този смисъл практикуването на спортове и физически активности (като боулинга например) е добър начин да осигуриш здраве на своето сърце за години напред. То ще намали значително риска от инфаркти и инсулти, високо кръвно налягане, диабет и други здравословни проблеми. За да получиш максимален положителен ефект в това отношение, ти препоръчваме да отделяш време за игра на боулинг поне по веднъж или два пъти в седмицата.

4. Ограничаване на стреса – още една полза за здравословното състояние на човека, произтичаща от боулинга. Стресът е голям проблем в днешно време, особено за активно работещите хора. Той може да предизвика честа умора, отпадналост и главоболие, а в дългосрочен план и по-сериозни последствия за човешкото здраве. Тръпката и приятните емоции, които ти предлага боулингът, несъмнено ще спомогнат за регулиране на нивата на стрес в твоето ежедневие. А ако практикуваш играта заедно със свои близки приятели, ще имаш възможност напълно да забравиш за проблемите и притесненията си, и просто да се насладиш на хубавия момент.

5. Възможност за социални контакти – боулингът е спорт, който по принцип се играе в група от няколко човека. В този смисъл той е добра възможност да се видиш със стари приятели и познати, с които си позагубил връзка вследствие на професионалните и всички други задължения в ежедневието. По време на играта можете да си припомните съвместни случки и спомени от миналото, както и да създадете нови такива. От друга страна, боулингът е и прекрасна опция за запознаване с различни хора и създаване на социални контакти, които да ти бъдат от полза в бъдеще.  

6. Подходящ за всички възрасти – друго преимущество на боулинга е, че представлява подходящо забавление за хора от всички възрастови групи. Започвайки от децата и стигайки дори до хората, намиращи се в пенсионна възраст. Уикендът е изключително подходящо време за събиране на цялото семейство в боулинг залата и реализиране на едно невероятно съвместно преживяване за хора от няколко поколения.

Както стана ясно, боулингът носи множество разнобразни ползи както за физическото и психическото състояние на човека, така и за неговия социален живот. А най-хубавото е, че може да се съчетае перфектно с други приятни дейности като шопинг, излизане на заведение и разходка с приятели. Така че задължително си отдели време за боулинг през следващия уикенд. И не забравяй да вземеш със себе си и твоята кредитна карта Бяла Карта. Кредитната карта, която ще ти помогне във всяка ситуация и ще направи разплащанията ти по-бързи и лесни от всякога. С кредитна Бяла Карта почивните дни са винаги една идея по-спокойни, хубави и приятни.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш