Кандидатствай Вход
Любими хобита: Джогинг

Любими хобита: Джогинг

  • Бяла Карта
  • 08.06.2021
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 424

Времето се затопли и моментът да излезем навън и да се раздвижим е тук. Вероятно се оглеждаш за ново хоби, което да ти даде още една причина да прекарваш време навън. В днешната статия в блога на Бяла Карта ти разказваме за едно любимо хоби, което няма да натовари бюджета ти и ще ти помогне да влезеш във форма – джогингът.

Джогингът е бавното и продължително тичане, което ти дава възможност да се насладиш на природата и времето прекарано навън. Бягането е едно от най-универсалните, удобни и полезни хобита, с които можеш да се ангажираш. Ето няколко причини, поради които няма да съжаляваш, ако избереш джогинга за свое хоби:

Можеш да тичаш навсякъде.

Не е нужно да пътуваш дълго с колата, за да стигнеш до залата или игрището. Можеш да тичаш както в квартала си, така и когато си на гости в друг град. Всичко, от което ще имаш нужда са спортни обувки и екип. Това е един доста голям плюс в забързаното ежедневие.

Състезаваш се само със себе си

Повечето хора търсят хоби, в което да се усамотят и да си починат от натовареното ежедневие. Джогингът е страхотно хоби, ако търсиш уединение, без външен натиск да подобряваш. Слагаш слушалките си, пускаш си любимата музика и тичаш. Единственият човек, с който ще трябва да се състезаваш си ти. Можеш да правиш малки крачки - всеки ден и със своето темпо. 

Тичането е подходяща активност за цялото семейство

Докато някои търсят уединение, други се надяват да намерят хоби, което да им осигури повече време с близките. Бягането като хоби е подходящо и за тази цел. Ако искаш да имаш повече активно време със семейството си или с приятели, покани ги да потичат с теб в близкия парк.  Друг голям бонус е, че ще насърчиш близките си към по-здравословен начин на живот.

Освен това, джогингът има и много ползи за физическото и психическото ти здраве:

Поддържаш здравословно тегло и изгаряш калории

Джогингът е по-ефективен от ходенето, когато става въпрос за горене на калории.  Тичането е идеален начин за тренировка за цяло тяло и за поддържане на теглото.

Тичането е полезно за кожата ти

Джогингът е аеробната активност подобрява кръвообращението ви, позволявайки на повече кислород и хранителни вещества да достигнат до кожата. Това от своя страна ще подпомогне регенерацията на клетките и производството на колаген.

Ще подобриш издръжливостта си и ще подобриш здравето на сърцето си

Тичането е страхотна тренировка за цялото тяло. Редовният джогинг ще ти помогне да развиеш мускулите на цялото ти тяло и ще свалиш излишните килограми. Освен това, редовните тренировки ще спомогнат да понижиш нивата на холестерола и кръвното налягане – фактори, които могат да намалят риска от сърдечни заболявания.

Ще забравиш за стреса

Редовните физически упражнения помагат за облекчаване на стреса, повишаване и контролиране на настроението, подобряване на качеството на съня и повишаване на самочувствието.

И за финал, но тичането изисква минимална екипировка. Всичко, от което се нуждаеш са чифт хубави маратонки, тениска и спортен панталон. Бягането изисква много малко финансови ресурси в сравнение с други хобита.

Ако все пак имаш нужда от допълнителни средства до заплата, за да си купиш хубави и качествени маратонки, кандидатствай за кредитна карта Бяла Карта. Твоята кредитна карта Бяла Карта разплащанията ти ще станат по-бързи, лесни и удобни от всякога. Кредитна Бяла Карта е изборът на модерния и активен човек, който е способен да поеме професионалния и личния си живот в свои ръце, и да се бори докрай за целите и мечтите си. 

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш