Кандидатствай Вход
Любими хобита: Екстремни спортове за лятото

Любими хобита: Екстремни спортове за лятото

  • Бяла Карта
  • 01.08.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1067

Лятото е най-предпочитаният сезон за хората, които търсят повече адреналин и силни емоции в своя живот. Топлото и спокойно време навън, както и отсъствието на сняг, дъжд и други възпрепятстващи фактори позволяват практикуването на редица екстремни спортове. Екстремни спортове, способни да ти донесат съвсем нови преживявания и да променят изцяло светогледа ти. Ако бъдеш разумен и вземеш необходимите предпазни мерки във връзка с практикуването им, ще гарантираш физическата си сигурност, дори никога досега да не си правил подобни неща. В следващите редове ще изведем някои от най-популярните екстремни спортове, които са подходящи за практикуване в рамките на летния сезон.

Спускане с колело по стръмни склонове – това безспорно е един от най-бързите и прости начини да си доставиш високи дози адреналин. Такъв тип спускане с колело се практикува най-вече в планински местности, където са налице трудни терени и стръмни склонове. Разбира се, самите терени и склонове трябва да бъдат избирани в зависимост от уменията и опита на колоездача. Ако си дебютант, задължително избери по-безопасни терени и вземи със себе си човек, който може да ти покаже какво да правиш, за да не се стигне до загуба на контрола върху превозното средство, както и до неприятни инциденти и наранявания.

Скок с парашут – скоковете с парашути са дейност, която гарантира на човек множество приятни чувства и емоции. От една страна е адреналинът, който всеки любител на приключенията търси, а от друга – възможността за разглеждане на заобикалящите ни красоти от въздуха. В никакъв случай обаче не бива да практикуваш скоковете с парашут сам. Препоръчваме ти да потърсиш спортен клуб, който предлага скокове с парашут от избрано от клиента място. По този начин ще извършиш скоковете заедно с добре обучен и опитен инструктор, и ще бъдеш сигурен, че всичко ще протече нормално и без никакви рискове за теб.

Скок с бънджи – освен с парашут, все по-популярни през последните години станаха и скоковете с бънджи. При тях рискът от нараняване и неприятни инциденти е сведен до практическия минимум. Естествено, за да е факт последното, всичко трябва да бъде извършено професионално и в съответствие с необходимите стандарти за безопасност. За това ще се погрижи екипът на спортния клуб, който си избрал. От твоя страна не е нужна кой знае каква подготовка предварително. По време на скоковете с бънджи си завързан за ластик, който те изстрелва няколко последователни пъти нагоре и надолу. Генерираният вследствие на тези изстрелвания и спускания адреналин е невероятен и със сигурност ще се запази в съзнанието ти за цял живот.

Скално катерене – скалното катерене е още един екстремен спорт, на който е удачно да се заложи  през лятото. В топлия период от годината не са налице сняг, влага и други неблагоприятни метеорологични фактори, които биха могли да затруднят дейността и да създадат допълнителни рискове за човека. Хубавото при скалното катерене е, че подобно на спускането с колело, могат да се избират терени, съпоставими с уменията на всеки един желаещ. Освен професионална помощ, при скално катерене човек трябва да използва и специална екипировка. Въпросната екипировка включва елементи като катерачни обувки, седалки, каски и т.н.

Спускане с кану-каяк – след като става въпрос за екстремни спортове, практикувани през лятото, няма как да не споменем и поне един воден такъв. Спускането с кану-каяк е чудесна възможност както да се разхладиш и освежиш, така и да усетиш адреналина в пълна степен. За щастие популярността на този екстремен спорт у нас напоследък също се увеличава, а с нея и клубовете, които могат да ти помогнат по отношение на практикуването му. Най-често спускания с кану – каяк в България се осъщестевяват във водите на следните реки: Струма, Искър, Тунджа, Арда, Янтра.   

Притежателите на кредитна карта Бяла Карта могат да се възползват от промоционални оферти при избиране услугите на "Ах Спорт" - търговската марка, която олицетворява неповторимата емоция на екстремните спортове. Независимо дали искаш да скачаш с парашут или бънджи, да практикуваш скално катерене, "Ах Спорт“ е точният избор за теб. Инструкторите на фирмата са подготвени за всеки един от предлаганите екстремни спортове, като техен основен ангажимент е гарантирането на безопасност и незабравими приключения за теб. От онлайн магазина на "Ах Спорт“ можеш да си набавиш и цялата екипировка, която ти е необходима. Разплащай се с твоята кредитна карта Бяла Карта, за да получаваш 10% постоянна отстъпка в цената на всяка извършена покупка или заявена услуга. Кредитна карта Бяла Карта – кредитната карта, която предоставя нови хоризонти в живота ти и го прави още по-интересен, цветен и вълнуващ.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш