Кандидатствай Вход
Любими хобита: Градинарство

Любими хобита: Градинарство

  • Бяла Карта
  • 21.03.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 2675

В днешната статия от поредицата ни „Любими хобита“ разказваме за едно хоби, което е типично и много подходящо за настъпващата пролет. Идва сезонът, който слага край на мрачните и студени дни и природата се събужда от зимния сън. Време е слънцето да изгрее, зеленината да се завърне и цялата природа буквално да разцъфти. В тази атмосфера една от най-приятните и същевременно полезни дейности, с които можеш да се занимаваш през свободното си време, е градинарството. Това хоби облагородява пространството около дома ти и ще можеш да се наслаждаваш на красива зеленина и пъстри цветове. Градината ще ти носи удоволетворение и ще събира погледите на минувачи и съседи. Това обаче не са единствените предимства на градинарството. Продължи да четеш, за да разбереш защо то може да се превърне в новото ти хоби.

Физическа активност – градинарството е прекрасна опция, ако имаш нужда от раздвижване и физическа активност. Макар на пръв поглед засаждането на цветя, поливането и плевенето да не изглеждат натоварващи, градинарството ще активира цялото ти тяло и ще изразходиш значително количество енергия. Има много научни изследвания, които доказват преимуществата на редовната работа в градината за физическото здраве. Практикувайки го ще подсилиш мускулите и ставите си, ще подобриш баланса си и ще повишиш издражливостта си.

Намаляване на стреса – градинарството е отлично средство за освобождаване от натрупания по време на работното ежедневие стрес.  Това е възможно благодарение на физическата активност и концентрацията върху конкретна дейност – тези две неща оказват голяма роля за изчистването на съзнанието от негативните мисли. Прекарването дори само на 1 час от деня в градината, сред зеленина и ароматни цветя, ще ти донесе спокойствие и ще ти помогне да погледнеш на живота по-оптимистично.

Набавяне на витамини и полезни вещества – освен цветя, можеш да се заемеш и с отглеждането на плодове и зеленчуци в градината. Това ще ти гарантира свежи и органични храни на трапезата през цялата година. Какво по-хубаво от това да си направиш вкусна салата с току що откъснат ароматен домат от собствената ти градина. Освен удоволствието от факта, че сам си отгледал храната си, ще избегнеш некачествените и изкуствени плодове и зеленчуци, които се продават в магазините. Произвеждането на собствени плодове и зеленчуци ти дава възможност да си набавяш редовно всички витамини и полезни вещества, от които организмът ти има нужда, и да направиш голяма стъпка към постигане на по-добро здраве, ежедневен тонус и кондиция.

Общуване с други хора – градинарството ще ти даде възможност да общуваш с нови хора. Докато работиш в двора си, ще имаш възможност да поговориш и да опознаеш със съседите си или пък може да поканиш приятели, които да пият кафе в двора и да ти правят компания. Освен това, можеш да се включиш в различни групи в социалните мрежи, които са на тази тематика. Градинарството не е самотно хоби за убиване на времето. Това е дейност, която ще насърчи да общуваш с нови хора и ще развиеш взаимоотношенията си с околните. 

Повече време със семейството – в грижата за градината спокойно може да включиш цялото семейстово – дори и най-малките. Установено е, че децата, които се включват в отглеждането на плодове и зеленчуци, са със значително по-голям интерес към здравословните и полезни храни. Ето как градинарството би могло да има и възпитателен ефект. Това хоби ще ти даде възможност да прекараш незабравими моменти със семейството си и ще имаш възможност да научиш на нещо ново децата си.

За да започнеш ефективна и ползотворна работа в градината, ще е необходимо да вложиш малко средства за качествени семена, за наторяване и за инструменти. Ако ти е нужно допълнително финансиране, за да започнеш да създаваш райската градина, твоята кредитна карта Бяла Карта е насреща да ти помогне. С кредитна Бяла Карта ще можеш да купиш всичко необходимо за градината. Вземи Бяла Карта е и се наслади на новите занимания и емоции, които ще ти донесе градинарството.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш