Кандидатствай Вход
Любими хобита: Капоейра

Любими хобита: Капоейра

  • Бяла Карта
  • 10.06.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1167

Какво представлява капоейра?

Капоейра (или „Capoeira”) по своята същност представлява бразилско бойно изкуство, при което бойните и акробатичните техники се смесват с музика и танци. Една уникална комбинация, възникнала в периода на колониална Бразилия. Период, в който по тези територии се събират различни култури и народи, спонтанно обединявайки своите традиции, култури и обичаи. Понастоящем популярността на капоейра се разпространява далеч извън пределите на Бразилия. Изкуството се практикува от хора по цял свят, които искат да постигнат здраве и дълголетие, отлична кондиция и удовлетворяващ начин на живот.

Какви предимства може да ти предостави капоейра?

Редовното практикуване на капоейра ще донесе много предимства в живота и ежедневието ти. В това число ползи за здравето и физическата ти кондиция, за твоята емоционалност и душевно състояние, както и за социалния ти живот. В следващите редове ще ти дадем няколко много добри причини да избереш капоейра за свое любимо хоби.

Развитие на мускулите – практикуващите капоейра буквално се движат с помощта на ръцете си, изпълнявайки с тях разнообразна гама от техники, упражнения и пози. Въпросните техники спомагат значително за развитието и укрепването на мускулите, както и за изграждането на желаната форма и външен вид на ръцете. Капоейра е полезна също така за стягането на коремните мускули и за постигането на по-добра двигателна координация.

По-здрава сърдечно – съдова система – това бразилско бойно изкуство може да ти помогне и да съхраниш здравето на сърдечно – съдовата си система във времето. Редовното му практикуване нормализира дишането и процесите по приток на кръв в организма. Капоейра всъщност е една отлична кардио тренировка, която ще повиши значително издръжливостта ти и ще ти помогне в дългосрочен план да избегнеш някои често срещани сърдечни проблеми и заболявания.

По-бързи рефлекси – капоейра е правилният избор и в случаите, в които искаш да повишиш бързината на своите рефлекси. По принцип всички движения във въпросното бойно изкуство се извършват при високи нива на скоростта и интензитета. Способността за навременни реакции, придобита вследствие практикуване на капоейра, е възможно да ти помогне както при самозащита, така и за избягване на различни опасности и нежелани инциденти.

Освобождаване от стреса – съвременният работещ човек често може да стане жертва на прекалено високите нива на стрес и напрежение, способни да го извадят извън релси и дори да причинят сериозни негативи върху неговото здраве. Ако и ти имаш проблеми със стреса, не се колебай да се запишеш за капоейра. Концентрацията върху техниките и движенията, както и съпътстващата музика, ще ти помогнат да забравиш за известно време всички свои грижи и притеснения. В дългосрочен план практикуването на капоейра ще те освободи от натрупаните нива на стрес и напрежение, и ще стимулира възстановяването на душевното ти спокойствие и хармония.

Повишаване на самочувствието и увереността – освен всичко друго, капоейра е и начин за себеизразяване и самоусъвършенстване. Практикуването на бразилското бойно изкуство и справянето със задачите и изпитанията, на които те подлага то, ще ти бъде полезно за повишаване на вътрешното самочувствие и увереност, както и за преодоляване на притеснението от демонстриране на личните умения пред останалите. Неща, които са особено важни в живота и ежедневието, независимо дали говорим за професионален или личен аспект.

Създаване на социални контакти – при капоейра става въпрос за създаване не само на социални контакти, но и на добри познанства и дори приятелства. Когато се присъединиш към група за практикуване на капоейра, ти се превръщаш в част от едно голямо семейство. Семейство, което освен за редовните тренировки, се събира и за различни празници и специални събития. Записването за капоейра определено ще те срешне с много нови хора, голяма част от които ще останат в живота ти за дълъг период от време.

Като притежател на кредитна карта Бяла Карта можеш да се възползваш от специални преференции при записване в група Cordão de Ouro България. Тази група е част от най-популярната асоциация по капоейра в световен мащаб - ASSOCIAÇÃO DE CAPOEIRA CORDÃO DE OURO. Основана е през 2012 година и към момента спада сред най-бързо развиващите се групи в света. В нея ще получиш така необходимите ти внимание и личен подход, за да навлезеш бързо и безпроблемно във вселената на капоейрата. Ако се разплащаш с твоята кредитна карта Бяла Карта, имаш право на 5% постоянна отстъпка при записване и използване на други предлагани от групата услуги. Заложи на кредитна карта Бяла Карта и си подари редица нови преживявания и емоции!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш