Кандидатствай Вход
Любими хобита: Каране на колело

Любими хобита: Каране на колело

  • Бяла Карта
  • 23.10.2017
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1848

Днес стартираме една от новите ни рубрики, която занапред ще бъде неизменна част от блога на Бяла Kарта. Тя се казва „Любими хобита“ и, както вероятно се досещащ, е насочена към заниманията или активностите, които всеки от нас практикува през свободното си време. Тези любими занимания, доставящи ни наслада и удоволствие, и каращи ни да се чувстваме истински безгрижни и щастливи. Занимания, от които имаме нужда, за да разнообразим сивото работно ежедневие и да избягаме от стреса и напрежението.

И така, първото хоби, което ще разгледаме, е именно карането на колело. Дейност, изключително полезна за поддържането на добро физическо и психическо състояние, както и за премахването на стреса и напрежението от тялото и ума ни. В допълнение, карането на колело е и дейност, предоставяща ни множество възможности по отношение срещите и забавленията с приятели и посещаването на нови и непознати места. Нека в следващите редове да видим кои са основните предимства от редовното каране на колело.

Подобряване на психическото здраве – различни изследвания показват, че физически активните хора се радват на по-добро психическо здраве и са изложени на сравнително малък риск от изпадане в различни депресивни състояния. Карането на колело има изключително важна роля в това отношение. Практикуващите го редовно всъщност комбинират физическата активност с прекарване на време навън и срещи с нови хора. А най-хубавото от всичко е, че колелото ти дава разнообразни опции в зависимост от моментното ти настроение и потребности. Ако имаш нужда да си събереш мислите си на спокойствие, можеш да направиш една самостоятелна разходка. Карането на колело с приятели и познати пък е подходящо за случайте, в които търсиш забавление и приятни емоции.

Поддържане на отлична физическа форма – още един аспект, в който карането на колело носи редица преимущества. Научно доказано е, че редовното практикуване на тази дейност помага на хора с наднормено тегло да се освободят от част от излишните килограми. От друга страна, карането на колело укрепва мускулите в различни части от тялото. Не става въпрос само и единствено за мускулите на бедрата, както си мислят мнозина. Не забравяй, че ръцете и раменете ти придържат кормилото в правилната позиция, а коремът и гърбът съдействат за спазване на равновесие във всеки един момент. Така че ако искаш да постигнеш красива и добре оформена фигура, редовното каране на колело ще се превърне във важна стъпка към целта.

Защита срещу различни заболявания – изграждането на навик за редовно каране на колело може да те предпази от сериозни заболявания. На първо място, то е полезно за нормалния сърдечен ритъм и кръвно налягане. В дългосрочен план карането на колело играе значителна роля за избягване на проблеми със сърдечно – съдовата система и намаляване на риска от инфаркт, инсулт и други подобни тежки състояния. В допълнение, колоездачите са по-малко изложени на вредни газове и изпарения от шофьорите на коли или возещите се в обществения транспорт. Което от своя страна ограничава щетите върху белия дроб и спомага за поддържане на неговото здраве и отлично състояние.

Стимулиране на социалния живот – карането на колело определено е сред физическите активности, стимулиращи социалния живот на човека. То се практикува на открито - сред природата, оживените паркове или специално предвидените за тази дейност зони. В много случаи карането на колело може да бъде повод за срещи и събирания с приятели, познати или не толкова познати хора. Също така съществуват редица организации и клубове по колоездене. На тези места освен че значително ще усъвършенстваш  уменията си, ще имаш възможност и да разшириш своя социален кръг. Няколко часа разтоварващо каране на колело, комбинирано с кафе паузи с приятни хора – какво по-хубаво от това?

Опознаване на нови места – а защо да не използваш отпуската или ваканцията си, за да обиколиш с колелото нови и непознати места? Велотуризмът става все по-популярен в България през последните години. Има редица невероятни планински, горски и други маршрути, които могат да бъдат изминати по този начин. Просто се качи на колелото и се наслаждавай на красивите гледки около себе си!

Карането на колело е изключително полезно и приятно занимание, което ще те отърси от ежедневния стрес и ще ти предостави редица невероятни  моменти. Ако искаш обаче да реализираш едно наистина незабравимо пътуване с колело до непознати за теб и не толкова близки дестинации, вероятно ще се нуждаеш от допълнителни финансови средства и гъвкави опции за пазаруване. Именно такива опции ще ти осигури твоята кредитна карта Бяла Карта. Бяла Карта е международна кредитна карта, която може да се използва по всяко време и от всяка точка на света. Избери кредитна Бяла Карта и прекарвай своето свободно време така, както искаш!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш