Кандидатствай Вход
Любими хобита: Каране на ски

Любими хобита: Каране на ски

  • Бяла Карта
  • 21.12.2017
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 2032

Карането на ски е един от най-добрите начини за забавление през зимните месеци от годината. Освен, че е приятно и разтоварващо, това занимание носи и доста ползи и преимущества за физическото и психическото състояние на човека. Българските зимни курорти предлагат идеални условия за каране на ски, което спомага още повече за популярността му у нас. Независимо дали искаш да се насладиш на тишината и планинската атмосфера или пък обичаш забавните състезания с приятели, карането на ски безспорно е подходящият избор за теб. В следващите редове ще ти дадем няколко много добри причини да го практикуваш редовно.

Полезно за мускулите, костите и ставите   

Няма как да не започнем от ползите, които носи карането на ски за физическата форма и издръжливост на човека. На първо място, чрез практикуването му ти тренираш своите колене, понасящи напрежението и тежестта на тялото ти, докато се придвижваш надолу по пистата. Това води до заздравяне и повишаване издръжливостта на костите, които също играят важна роля в целия процес. В допълнение, непрекъснатото приклекнало положение, в което се намираш, подобрява формата на бедрените и седалищните мускули. Макар и по време на самото каране на ски последното да не се усеща толкова ясно, сме сигурни, че впоследствие ще се убедиш напълно в положителните резултати.   

Подобрява баланса и координацията

Още едно изключително важно преимущество за човека от карането на ски. Дори само веднъж досега да си се качвал на ски, със сигурност вече знаеш колко баланс и координация изисква това занимание. От една страна, по време на практикуването му трябва да използваш основните мускули на своето тяло, за да успееш да запазиш равновесие. А от друга, работата на мускулите на краката се оказва решаваща за безопасното придвижване със ските надолу по пистата.

Действа благоприятно на сърдечно – съдовата система

Карането на ски подобрява кръвообращението и като цяло ефективността на сърдечно – съдовата система, като в същото време повишава издръжливостта на сърдечния мускул. Чистият планински въздух пък има изключително благоприятно влияние върху белите дробове на човека. В допълнение, редовното каране на ски води до изгаряне на калории и сваляне на излишните килограми, неутрализирайки по този начин една от основните причини за възникване на различни сърдечно – съдови заболявания в днешно време.

Лек срещу стреса и депресията 

Мрачното и студено време през зимата често може да помрачи настроението на човек и да бъде причина за отключване на депресивни състояния. Една от дейностите, които най-добре противодействат на подобни процеси, е именно карането на ски. Физическата активност, свежата планинска атмосфера, тишината и спокойствието, помагат на човек да се освободи от стреса, да забрави за своите проблеми и просто да се наслаждава на пейзажите и гледките около себе си. Дори и карането на ски да не е любимо хоби за теб, а просто да си го практикувал няколко пъти в рамките на зимния сезон, то пак ще окаже изключително положително въздействие върху твоето добро настроение и цялостно психическо състояние.

Средство за дълбок сън

В случай, че имаш проблеми със съня, забрави за различните приспивателни и медикаменти, които в дългосрочен план ще имат пагубно влияние върху твоето здраве. Много по-добра работа в това отношение ще ти свърши карането на ски. Карането на ски е спорт, който до голяма степен изисква поемане на напрежението и физическото натоварване от цялото тяло на човека. Така че можем да ти гарантираме, че след практикуването му няма да си в състояние да стоиш буден до късно или пък да се ровиш в мрежата в малките часове на деня. Подобни тренировки ще те накарат просто да си легнеш и да се наслаждаваш на спокоен и приятен сън до сутринта. 

Възможност за социални контакти

И не на последно място, карането на ски е възможност за осъществяване на социални контакти, които студеното зимно време донякъде ограничава. Няма нищо по-хубаво от това да изкараш зимната си почивка в някой планински курорт с група близки приятели. Разходките в планината, забавленията и състезанията по каране на ски със сигурност ще ви помогнат да си изкарате приятно и заедно да създадете спомени, които ще се запазят в съзнанието ви за цял живот.

Както виждаш, ползите и преимуществата от карането на ски са доста повече, отколкото досега си си мислил. Така че не се колебай, а използвай зимната си почивка, за да посетиш някой от популярните зимни курорти в нашата страна и да се насладиш на тази толкова приятна дейност. В случай, че ти е нужно допълнително финансиране за целта, твоята кредитна карта Бяла Карта е насреща да ти помогне. Благодарение на тази гъвкава и достъпна кредитна карта ще получиш необходимите средства точно тогава, когато ти трябват най-много. Избери кредитна Бяла Карта и запази доброто си настроение през цялата зима!      

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш