Кандидатствай Вход
Любими хобита: Картинг

Любими хобита: Картинг

  • Бяла Карта
  • 14.02.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 895

Картингът е едно много интересно хоби, което предлага големи дози забавление, адреналин и приятни емоции. Може да се практикува както със семейството, така и в приятелска компания. По своята същност картингът представлява състезание с малки открити автомобили, провеждащо се на специално оборудвани за целта площадки. За разлика от другите моторни спортове, тук превозните средства се движат със сравнително ниски скорости. В същото време обаче, самите площадки са с редица завои и изискват добри рефлекси и способност за маневриране от страна на участниците. Ето няколко причини, поради които картингът би могъл да се превърне в подходящото хоби за теб:

Забавление – картинг площадките са място, където се събират всякакви групи хора. Млади двойки, семейства с деца, приятелски компании и т.н. Управляването на картинг автомобилите не изисква никакъв предишен опит или пък кой знае колко сериозна предварителна подготовка. Всичко по отношение на този процес може да бъде научено на място. В същото време, самата структура на пистата, завоите и маневрите, които трябва да се извършват, са истинско предизвикателство и мотивират човек да се усъвършенства и представя все по-добре и по-добре.

Сигурност – това безспорно е много важен аспект, особено когато става въпрос за състезания с превозни средства. Можем да те уверим, че картингът е една от най-сигурните и безопасни дейности в тази сфера. При него се прилагат много правила по отношение на безопасността. И ако въпросните правила се следват стриктно от участника, няма никакъв риск за него и здравето му. Картингът е подходящо забавление и за децата, които чрез него е възможно дори да се научат да бъдат по-дисциплинирани и отговорни във връзка със собствените си действия и навици.   

Подобрява рефлексите – картингът има изключително благоприятно влияние по отношение подобряването на реакциите и рефлексите на човека. Това се дължи най-вече на множеството завои и маневри, извършвани по пистата, за които говорихме по-горе. Те карат участника да бъде концентриран през цялото време и да реагира веднага на промените в обстановката на пътя, без да губи контрола върху превозното си средство.

Повишава адреналина – при всички случаи човек има нужда от определени дози адреналин в своето ежедневие. Адреналинът е полезен за намаляване на стреса и напрежението, за изостряне на сетивата, както и за подобряване на паметта. Редовното практикуване на картинг несъмнено може да ти достави необходимото количество адреналин, при това без да се налага да подлагаш живота и здравето си на рискове, каквито са налице при голяма част от екстремните спортове.  

Подходящ за тиймбилдинги – все повече фирми и корпоративни организации започват да използват картинга в своите активности, свързани с редовните тиймбилдинги. И това не е никак случайно. Картингът е страхотна възможност всички служители да се позабавляват и да прекарат един незабравим ден заедно. В допълнение, той действа като стимулатор и насърчава положителната конкуренция между тях, ориентирана към постигането на по-добри резултати за цялата фирма.

Удачен за всички възрасти – сигурността и неподправеното забавление, които предоставя картингът, го правят удачен вариант за почти всички възрасти. Няма значние дали става въпрос за 10-годишно неопитно дете или пък за човек, наближаващ 60-те. Всеки ще открие своето място на картинг пистата, гарантирайки си много положителни емоции и незабравими моменти. Картингът е и идеалният повод да се обадиш на стари приятели, които не си виждал от доста време, и да прекарате един страхотен ден заедно, създавайки нови спомени в общата си история.

Кариерен старт – и накрая, картингът би могъл да се превърне в първото стъпало, което да послужи като кариерен старт на хората, желаещи да се занимават с моторни спортове. Той е един сравнително прост, евтин и безопасен метод за започване на тренировки, които биха ги подготвили за очакващите ги реални състезания в бъдеще. Така че ако си млад и кипящ от адреналин човек, който смята, че има бъдеще в моторните спортове, картинг пистата ще бъде чудесно начало за теб.

Притежателите на кредитна карта Бяла Карта имат възможност да се възползват от 20% отстъпка при избиране на услугите на София Картинг Ринг, най-голямата и модерна закрита картинг писта в София. Тя е разположена на площ от 7дка, с обща дължина 620 м, 7.6 м широчина и множество завои, с които предизвиква всички запалени по картинга шофьори. Същевременно е покрита с настилка, гарантираща изключително добро сцепление и оградена от специални бариери, които подсигуряват безопасността на участниците. Като потребител можеш не само да използваш всички тези условия и съоръжения за прекарване на един наистина незабравим ден, но и да получиш невероятно изгодни отстъпки при плащане с твоята кредитна карта Бяла Карта. Заложи на кредитна карта Бяла Карта и внеси допълнителни дози адреналин, вълнение и силни емоции в ежедневието си! 

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш