Кандидатствай Вход
Любими хобита: Конна езда

Любими хобита: Конна езда

  • Бяла Карта
  • 05.05.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1035

Конната езда е хоби, към което все повече хора в днешно време се ориентират. И определено си има доста основателни причини за тази тенденция. Започвайки от ползите, свързани със здравословното състояние и физическата форма, и стигайки до възможността човек да бъде близо до природата и до животните. В следващите редове ще научиш малко повече за това какви ползи и преимущества може да донесе конната езда в твоя живот и ежедневие.

Развива основните мускули – конната езда е една от най-ползотворните дейности за теб в случай, че искаш да развиеш основните си мускулни групи. За практикуването й голяма роля играят мускулите на гърба, както и тези на гръдния кош. Те позволяват на ездача да се задържи в правилната и балансирана позиция върху коня. Редовните тренировки по конна езда със сигурност ще ти помогнат в дългосрочен план да имаш по-здрава и развита мускулатура и да се предпазиш от различни заболявания.       

Подобрява координацията – конната езда също така може да ти послужи отлично и в посока подобряване координацията на движенията. Именно  координацията е от голямо значение за правилното и безопасно практикуване на тази дейност. Ездачът не само трябва да синхронизира своите движения с тези на коня, но и е нужно да насочва животното в правилната посока, за да се предпази от сблъскване с различни препятствия.

Намалява стреса и напрежението – вероятно добре знаеш, че в резултат на интензивното работно ежедневие и множеството лични ангажименти и проблеми, понякога натрупваните върху човека нива на стрес и напрежение могат да станат прекалено високи. Практикуването на конна езда е отличен начин да се справиш с подобен проблем. Тя успешно отклонява вниманието на човек от всички ежедневни притеснения и го насочва само и единствено към движенията и концентрацията, които се изискват от него, за да се справи успешно с поставената задача. А природата, близостта с животните и усещаната свобода от самото яздене допринасят допълнително за освобождаване на натрупаното в съзнанието ни напрежение и предпазване от ефекта „прегряване“.

Стимулира общуването – конната езда ще ти помогне да създадеш по-близки контакти не само с животните, но и с други хора, имащи подобни интереси и разбирания за живота като теб. Обикновено атмосферата в клубовете по конна езда е много приятелска и дружелюбна. Провеждат се групови уроци, съвместни тренировки и общи разговори по теми, свързани както със самата дейност, така и с други аспекти от ежедневието на всеки един участник. В този смисъл, записването в клуб по конна езда е напълно възможно да стане основата за цялостно подобряване на социалния ти живот и за създаване на редица нови приятелства, които да ти бъдат полезни в бъдеще.

Повишава мотивацията и желанието за усъвършенстване – в клубовете за конна езда се провеждат най-различни дейности и мероприятия със състезателен елемент. Дейности, които стимулират всеки един участник да става все по-добър и по-добър, и да усвоява нови движения и техники. А това е много полезно в чисто житейски аспект. Практикуването на конна езда може да повиши мотивацията и желанието ти да се усъвършенстваш в професионален план и да преследваш всички цели, които си си поставил в близък и по-далечен период от време.

Развива уменията за разрешаване на проблеми – способността да реагираш бързо и да разрешаваш всякакви внезапно възникнали проблеми и ситуации е от голямо значение в днешния глобализиран и динамичен свят. Подобна способност ще ти бъде доста полезна както по отношение на професионалното развитие и кариерното израстване, така и във връзка с по-доброто управление и контрол върху личния живот.  И именно конната езда може да се окаже ключът към това да я развиеш. По време на практикуването й със сигурност ще ти се наложи да се справяш с определени ситуации, най-вече свързани с отказа на коня да ти се подчинява и да изпълнява указанията ти. В такъв момент, твоята бърза и правилна реакция ще бъде от решаващо значение, за да запазиш контрола и да гарантираш собствената си сигурност.

Притежателите на кредитна карта Бяла Карта имат възможност да се възползват от специални промоционални оферти при избиране услугите на конна база „Стела“. Тя се намира в летовище Бяла Черква, в сърцето на магическата планина на Орфей - Родопите.  Подобна локация позволява да се комбинират различни по продължителност конни походи с посещения на културни и природни забележителности. Когато се разплащаш с кредитна карта Бяла Карта, получаваш 10% отстъпка за всички услуги на конна база „Стела“. Заложи на кредитна карта Бяла Карта и смело се отправи към нови хоризонти в твоя живот!   

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш