Кандидатствай Вход
Любими хобита: На къмпинг в планината

Любими хобита: На къмпинг в планината

  • Бяла Карта
  • 25.04.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 2208

С идването на пролетно – летния сезон, хората все повече се ориентират към излизания навън и активности сред природата. И това е напълно нормално, като се има предвид, че през по-голямата част от зимните месеци те са били принудени да стоят в домовете си и да сведат до минимум своите социални контакти. Къмпингуването в планината е една от дейностите, при които природата и чистият въздух лесно могат да се комбинират с приятна компания, игри и забавления. В следващите редове ще научите малко повече за основните преимущества от избирането й като любимо хоби.

1. Чист въздух – няма как да не започнем с това предимство, когато става въпрос за планината. Тя дава възможност до белите ти дробове да достигне въздух, който не съдържа вредни газове или други замърсявания. Чистият планински въздух помага особено на хората, страдащи от астма и различни алергични заболявания. Редовните посещения на планината определено ще допринесат за ограничаване до минимум на нежеланите симптоми и реакции на организма. Така че ако имаш подобни здравословни проблеми, задължително си направи програмата по начин, позволяващ ти периодично да отскачаш до най-близката планина и да се потапяш в нейната типична обстановка и атмосфера.

2. Ползи за сърцето – разходките в планината също така служат за намаляване на риска от най-често срещаните сърдечно–съдови заболявания. Може би ти се струва малко изненадващо, но именно разреденият въздух на големите надморски височини играе голяма роля за този факт. Как точно помага разреденият планински въздух? Той стимулира създаването на нови пътища по кръвоносните съдове, през които организмът има възможност да си набавя необходимите му количества кислород. По този начин в бъдеще се намалява рискът от развитие на исхемична болест на сърцето. Научни изследвания потвърждават, че хората, посещаващи редовно планинските курорти, имат по-здрави сърца и по-рядко се сблъскват с инфаркти и други опасни състояния.

3. Сваляне на килограми – дори по-малко от седмица престой в планината е възможно да постави началото на процес по загуба на излишните килограми и възвръщане на нормалното тегло на човека.  Подобен ефект отново се дължи на голямата надморска височина. По принцип когато човек се намира на голяма надморска височина, той вътрешно се чувства по-пълен и заситен. Което от своя страна води до намаляване на апетита му и съответно положително въздействие при наличие на наднормено тегло. В този смисъл ако искаш да стопиш няколко килограма без да се подлагаш на строги диети или изтощителни от физическа гледна точка фитнес програми, избери планината за своите уикенди и ваканции.  

4. Намаляване на стреса – разходките в планината са един чудесен начин да избягаш от големите дози стрес и напрежение, които ти носи обичайното работно ежедневие. Няколко дни, прекарани сред природата, ще те спасят и от блъсканиците, забързаността и интензивността на живота в големия град. Научно доказано е, че планинската атмосфера спомага за възвръщане на психическата стабилност и уравновесеност, и излизане от нервни кризи и различни депресивни състояния. Почивките ти в планината несъмнено ще изиграят положителна роля относно постигането на вътрешно спокойствие и хармония, както и на по-високи нива на щастие и удовлетвореност от живота.

5. Подобряване на междуличностните отношения – често в напрегнатото и забързано ежедневие забравяме за своите приятели и най-близки хора. Така улисани в работата и всички други задължения, постепенно се отдалечаваме от тях и без да се усетим, започваме да водим един доста изолиран и концентриран единствено върху професионалните задачи начин на живот. Ако и твоят случай е подобен, къмпингуването в планината през уикендите или отпуските е идеалната възможност да промениш нещата. Уговори се с приятели, вземете всичко необходимо и се отправете към по-високите места. Събирането на къмпинг в планината ви дава възможност да се забавлявате, да играете на различни игри, да си припомните веселите моменти заедно и да създадете нови спомени. 

6. Избягване на излишни разходи – и накрая, къмпингуването в планината си е една сравнително евтина опция, особено ако бъде сравнено с други популярни възможности за почивка. То няма да ти коства значителни разходи, независимо дали ще избереш палатка, каравана или бунгало. В замяна обаче ще получиш невероятни и зареждащи моменти сред чист въздух, прекрасна природа и компанията на най-близките хора.

И така, вече знаеш главните предимства на къмпингуването в планината за твоето здраве, психическо състояние и добро настроение. Съвсем скоро идват по-топлите дни, през които ще имаш възможност да практикуваш редовно това хоби. А ако някога са ти нужни свежи финансови средства във връзка с пътуването и другите съпътстващи разходи, твоята кредитна карта Бяла Карта винаги е насреща да ти помогне. Тази кредитна карта ще ти позволи да се разплащаш навсякъде по най-бързия, лесен и удобен начин. Избери кредитна Бяла Карта и се наслади на истинските моменти в живота! 

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш