Кандидатствай Вход
Любими хобита: Отглеждане на домашни любимци

Любими хобита: Отглеждане на домашни любимци

  • Бяла Карта
  • 25.12.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1917

Все повече хора се решават да си вземат домашни любимци, най-често куче или котка. И това никак не е случайно. Появата на домашен любимец играе положителна роля върху много аспекти от живота и ежедневието на човека. Домашният любимец е верен приятел, който винаги е до теб в трудните моменти, а редовните грижи за него са едно своеобразно хоби, което ти дава шанс да упътняваш свободното си време с нещо конструктивно и да се чувстваш наистина полезен. В следващите редове ще разбереш малко повече за основните ползи и преимущества, които може да ти даде отглеждането на домашен любимец.

Никога не си самотен – ако живееш сам или пък партньорът ти непрекъснато пътува по работа, самотата може да се превърне в сериозен проблем за теб. Вземането на домашен любимец е перфектното решение на този проблем. Кучетата и котките са прекрасна компания – те винаги те чакат да се прибереш и буквално се залепят за теб, независимо в коя част на къщата или апартамента се намираш и какво правиш. Тези домашни любимци са способни да преборят лошото настроение и чувството на самота, както и да ти помогнат отново да започнеш да изпитваш радост и наслада от малките неща в живота.

Редуциране на стреса – повечето работещи хора в днешно време са изложени на високи нива на стрес и напрежение. Стрес и напрежение, които ако не бъдат овладяни навреме, е възможно да доведат до сериозни кондиционни и дори здравословни проблеми. Научни изследвания показват, че домашните любимци са положителен фактор по отношение редуциране на стреса. Сравнително прости дейности като галене на котката или дори наблюдаване на декоративните рибки, които плуват в аквариума, стимулират човек да се отпусне и да забрави поне за момент ежедневните притеснения и неволи.

Създаване на усещане за сигурност – съвсем естествено, кучетата са най-подходящите домашни любимци за тази цел. Значително по-малка е вероятността крадец да нахлуе в жилище, в което се отглежда куче. Има и породи кучета, специално обучавани да бъдат пазачи. В тяхната компания винаги ще се чувстваш спокоен, независимо дали се намираш в дома си или пък си излезнал на разходка навън.

Поддържане на физическата ти форма – ако притежаваш куче, това несъмнено ще се отрази положително върху твоята физическа форма. Кучетата са домашни любимци, чието правилно отглеждане включва ежедневни разходки. Въпросните разходки са благотворни не само за кучето, но и за неговия стопанин. На практика твоето куче ще играе ролята на личен треньор, който се грижи за това да бъдеш физически активен и да запазиш отличната си кондиция и здравословно състояние в дългосрочен план.

Ползи за децата – домашният любимец по никакъв начин няма да навреди на твоите малки наследници, даже напротив. Той може да гарантира множество ползи и преимущества по отношение на правилното им възпитание и развитие. От една страна, грижата за домашен любимец стимулира чувство на отговорност у децата и развива някои техни практически умения, като например почистване на стаята, хранене, подстригване и т.н. От друга, досегът с куче или котка от ранна възраст е напълно възможно да създаде имунитет срещу алергични заболявания, които се срещат често при човека.  

Стимулиране на контактите с други хора – притежанието на домашен любимец може да се превърне в основа за нови запознанства и създаване на трайни приятелства. Когато си на разходка със своето куче в парка например, е напълно възможно друг стопанин да те заговори и да подхванете интересна дискусия за животните и още редица теми. Истината е, че собствениците на домашни любимци са доста сплотена общност и обичат да общуват помежду си. Присъединявайки се към тази общност, ти ще разнообразиш контактите в своето ежедневие и дори би могъл да си спечелиш приятелства за цял живот.

Ако имаш нужда от допълнително финансиране във връзка с правилното хранене, лекарските и различни други грижи за домашния ти любимец, твоята кредитна карта Бяла Карта е насреща да ти помогне. Тази гъвкава и достъпна кредитна карта е изключително удобна за използване и ти предоставя необходимите парични средства винаги, когато се нуждаеш от тях. Заложи на кредитна карта Бяла Карта, за да си гарантираш финансовото спокойствие и сигурност, и да можеш да покриваш без никакъв проблем своите лични разходи, както и тези за четириногия ти приятел!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш