Кандидатствай Вход
Любими хобита: Парапланеризъм

Любими хобита: Парапланеризъм

  • Бяла Карта
  • 20.02.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 652

Парапланеризмът е спорт, при който се осъществява летене посредством парапланер, задвижваш от въздушните течения. Това е може би най-простият и лесен начин да се издигнеш на стотици метри над земята и да получиш достъп до уникални и буквално спиращи дъха гледки. През последните години популярността на парапланеризма у нас значително нараства и това не е никак случайно. Практикуването на парапланеризъм носи много ползи и преимущества за физическото и психологическото състояние на човека, за неговата увереност и способност да се справя с различни ситуации в живота. В следващите редове ще научиш малко повече за споменатите и други предимства, които парапланеризмът е способен да ти донесе.

Прекарване на повече време навън – за разлика от други спортове, които се практикуват на закрито, парапланеризмът дава възможност на човек да бъде повече време навън. А това само по себе си е доста полезно за него. В съвременния свят сме подложени на негативното влияние на различни технологични устройства, с които имаме непрекъснат досег (лаптоп, таблет, телефон и т.н.). Хубаво е да се опиташ поне за малко да се отдалечиш от въпросните устройства и да прекараш време сред чист въздух, слънчеви лъчи и естествена природа. Редовното практикуване на парапланеризма ще ти даде точно такава възможност, позволявайки на тялото и организма ти да се възползват от всички ползи на изброените елементи на околната среда.      

Подобряване баланса на тялото – докато летиш с парапланер, през цялото време трябва да спазваш доста добър баланс на своето тяло. Тренирането на тази способност ще ти помогне в дългосрочен план да усъвършенстваш координацията и рефлексите, както и да осъществяваш по-прецизен контрол върху всички извършвани движения. В допълнение, парапланеризмът укрепва основните мускули и спомага за предпазване от травми при извършване на интензивни физически натоварвания в ежедневието.

Освобождаване от стреса – чувството на свобода е едно от най-хубавите неща, които може да ти осигури парапланеризмът. По време на работното ежедневие често се чувстваме прекалено стресирани и напрегнати, вечно тичайки да изпълняваме определени нареждания на шефовете или пък изисквания на някой клиент. Подобно ежедневие ни кара да забравим какво е да се чувстваме свободни, да нямаме никакви ограничения пред себе си и да правим това, което искаме. Е, летенето с парапланер определено ще ти припомни. Редовното практикуване на тази дейност ще спомогне за разтоварване от натрупаните нива на стрес и напрежение, както и за възвръщане на душевното равновесие и хармония.

Повишаване на адреналина – ако си човек, който обича адреналина и силните емоции, определено парапланеризмът е отличен избор за хоби. Височините, които ще достигнеш с парапланера, без никакво съмнение ще повишат твоя адреналин на макс. Развълнуван, неописуемо радостен и пълен с енергия – така ще се чувстваш, докато се движиш на стотици метри над земята и останалите хора.

Изгаряне на калории – дори и да не ти се вярва, парапланеризмът може да ти бъде доста полезен по отношение изгаряне на излишните калории и привеждане на тялото в желаната физическа форма. Това се дължи именно на високите нива адреналин, за които говорихме в предишната точка. Различни изследвания показват, че за 1 час летене с парапланер е възможно да бъдат изгорени до 230 калории. 

Способност за преодоляване на страховете – да се осмелиш да летиш с парапланер определено си е едно смело решение, което е правилната стъпка в посока постигане на вътрешна увереност и самочувствие. Характеристики, необходими във всички аспекти от живота – от професионалното ежедневие и кариерното израстване до разрешаването на различни казуси в личен план. Способността успешно да преодоляваш страховете си ще ти даде достъп до редица нови възможности и перспективи в близко и по-далечно бъдеще.

Докосване до уникални гледки – редовното практикуване на парапланеризма позволява на човек да се докосне до уникални природни гледки. Величествени планини, хълмове, водни басейни и много други интересни обекти. Гарантираме ти, че ще видиш тези места по съвсем различен и спиращ дъха начин, докато летиш в небето с твоя любим парапланер.

Притежателите на кредитна карта Бяла Карта могат да се възползват от промоционални цени при избиране услугите на столичния клуб по парапланеризъм Вертикал Дименшън. Той предлага тандемни полети и курсове за обучение по парапланеризъм, както и продажба на екипировка. Към извършваните полети е налице и страхотен бонус – безплатно видеозаснемане и снимки. Разплащайки се с твоята кредитна карта Бяла Карта, ще получаваш 20% постоянна отстъпка за всяка избрана услуга. Заложи на кредитна карта Бяла Карта и постави пред себе си съвсем нови хоризонти и преживявания!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш