Кандидатствай Вход
Любими хобита: Плуване

Любими хобита: Плуване

  • Бяла Карта
  • 21.03.2021
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 683

Плуването е едно изключително полезно хоби и спорт, които може да се практикува от всеки – без значение от възрастта. Плуването може да бъде практикувано спрямо личните ти възможности и нужди. Можеш да избереш да плуваш интензивно и да изгориш калории или пък да се носиш по водата и да релаксираш.

Плуването е ниско интензивен спорт и не натоварва мускулите, ставите и кръста. Редовните упражнения във водата пък спомагат за подобряване на кръвообръщението, нивата на кръвното налягане и холестерола.

Ако търсиш ново хоби, избери плуването. Този спорт има множество позитиви и в днешната статия в блога на Бяла Карта ще ти разкажем за тях:

Стяга тялото и гори калории

Плуването ще тонизира тялото, ще укрепи мускулите ти и ще подобри издръжливостта ти. Освен това, ще ти помогне да изгориш излишните калории. Редовните посещения на басейна са перфектна аеробна активност и ще ти помогнат да влезнеш в добра форма.

Подпомага процеса на възстановяване и при бременност

Плуването е изключително щадяща активност и често се препоръчва за подпомагане на възстановяването след операции.

Освен това, този спорт е подходящ и за бременни жени, тъй като натоварването може лесно да бъде регулирано и се стягат мускулите на гърба.

Разбира се, при бременност или при възстановителен период, задължително е да се консултираш с лекар преди да започнеш някаква активност.

Подобрява здравето на сърцето

Това е добра активност за сърдечно-съдовата дейност. Чрез увеличаване на сърдечната честота, плуването помага за изграждането на сърдечните мускули и увеличава капацитета на белите дробове, но също така подобрява издръжливостта. Водата действа като опорна система и не натоварва мускулите и ставите вероятността от контузия е минимална.

Помага да релаксираш

Редовното плуване ще повиши нивата на енергия и ще усещаш спокойствие. Много хора, за които плуването се е превърнало в любимо хоби твърдят, че благодарение на него са изградили самодисциплина и са се научили да управляват времето си по-ефективно.

Какво е необходимо, за да започнеш да плуваш?

Истината е, че банският костюм е най-важното нещо и можеш да ходиш да плуваш само с това. Ако обаче искаш да плуваш активно и да подобряваш уменията си, трябва да си набавиш допълнителна екипировка за плуване.

Очилата са много полезни, когато ще плуваш активно и пазят очите от хлора в басейните.  Шапката за плуване, щипката за нос и тапите за уши пък ще ти дадат допълнителен комфорт, за да се насладиш на новото си любимо хоби.

Оборудването и облеклото за плуване можеш да закупиш от всеки спортен магазин, онлайн или в някои плувни центрове. Цените варират според класа на екипировката, която решиш, че искаш.

Как да започнеш да плуваш и да превърнеш този спорт в хоби?

Най-важното е да намериш добър басейн, който е на удобно за теб място. Това ще ти помогне да не губиш излишно време от ежедневието си.

Също така, важно е да изградиш рутина. Често в забързаното си ежедневие не успяваме да намерим време да практикуваме любимите си хобита, а рядко се захващаме с нови – поради същата причина.

Ето защо, създай си рутина, купи си месечна карта за басейна и се наслади на всички ползи и предимства, които ще ти донесе активния спорт и в частност плуването.

Плуването е изключително полезно занимания както за ума, така и за тялото. То ще те отърси от ежедневния стрес и ще ти даде възможност да релаксираш. Ако искаш обаче да се подготвиш с най-добрата екипировка за плуването и да си вземеш месечна карта за добър басейн, вероятно ще се нуждаеш от допълнителни финансови средства. Спасителната жилетка е твоята кредитна карта Бяла Карта. Бяла Карта е международна кредитна карта, която няма такси при теглене на банкомати в България и целия Европейски съюз. Избери кредитна Бяла Карта и прекарвай своето свободно време така, както искаш!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш