Кандидатствай Вход
Любими хобита: Рафтинг

Любими хобита: Рафтинг

  • Бяла Карта
  • 15.06.2020
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 834

Рафтингът е сред най-популярните екстремни спортове, които са изключително подходящи за практикуване през пролетта и началото на лятото. По своята същност той представлява спускане с лодка по буйни и стръмни реки. Това е групов спорт, чието успешно практикуване заеиси от уменията и издръжливостта на всички членове на екипа. В България има много реки, предоставящи добри условия за практикуване на рафтинг – Арда, Места, Велека, Бели и Черни Вит, и др. В следващите редове ще ти представим основните ползи и преимущества, които практикуването на рафтинг е способно да гарантира за здравето, кондицията и настроението ти.

1. Ефективно средство срещу стреса рафтингът може да бъде доста ефективно средство срещу стреса. Този стрес, от който страдат повечето работещи хора в днешното забързано ежедневие. Ако това състояние не бъде овладяно в допустими граници, е напълно възможно да доведе до сериозни здравословни проблеми в дългосрочен план. Физическата тренировка, идващите от водата свежест и прохлада, спокойствието и красотата на заобикалящата те природа – със сигурност ще ти помогнат да забравиш за обичайните си грижи и проблеми, да се отпуснеш напълно и просто да се насладиш на момента.

2. Удовлетворява нуждите от адреналин – всеки човек има нужда от по-малки или по-големи дози адреналин в своя живот. Адреналинът е емоция, която ни помага да се абстрахираме от обичайното сиво и скучно ежедневие, и да се почувстваме наистина живи. Ако ти си сред хората, обичащи максималните количества адреналин,определено рафтингът е подходяща опция за теб. По време на самото спускане вълнението ще те завладее в такава степен, че дори няма да усещаш физическа умора от постоянните упражнения с греблото. 

3. Укрепване на мускулите – бързото и енергично гребане през реката при всички случаи ще е от полза за укрепване на твоите мускули. Най-голям положителен ефект ще бъде оказан върху зони като ръцете, гърба и раменете. Редовното практикуване на рафтинг би ти помогнало да влезнеш в желаната физическа форма, както и да изваяш перфектна фигура за предстоящите летни месеци, плажове и слънчеви бани.

4. Повишаване на увереността друг аспект, в който би ти бил полезен рафтингът, е повишаване на увереността в собствените си сили и умения. В действителност, рафтингът не е никак лесен за практикуване спорт. Освен физическа сила, се изискват висока степен на самообладание и внимателна преценка на ситуацията. Справяйки се със сложно начинание като рафтинга, ти ще повишиш личното си самочувствие и ще придобиеш смелостта да посрещнеш и редица други предизвикателства в своя професионален и личен живот.

5. Ползи за сърцето – научно доказано е, че рафтингът носи значителни ползи и за сърдечно – съдовата система на човека. Упражненията по рафтинг са една чудесна тренировка за сърцето, която го поддържа във форма. Тренировка, редуцираща в дългосрочен план рисковете от възникване на някои често срещани сърдечно-съдови заболявания и проблеми.

6. По-добър сън – в случай, че имаш проблеми с безсъние или некачествен сън, може би трябва да пробваш рафтинга като решение. Упражненията с греблото несъмнено ще доведат до известна физическа умора, докато прекараните часове на чист въздух сред природата ще спомогнат за психологическо отпускане и намаляване на стреса и напрежението. Двата фактора в комбинация ще имат значителен положителен ефект върху теб, когато си легнеш вечерта. Вместо да се въртиш дълго време в леглото, ти ще си в състояние да заспиш почти веднага и да се насладиш на пълноценна и зареждаща почивка.

7. Подходящ за сплотяване на колектива – рафтингът е доста подходяща дейност за сплотяване на колектива. Участниците в него трябва да разчитат един на друг не само за да постигнат желания ефект при гребането, но и за да гарантират личната си сигурност. Поради тези специфики рафтингът нерядко се използва като средство за туширане на напрежението и конфликтите в семейството, както и като тиймбилдинг, насочен към сближаване и създаване на по-здрави контакти между служителите в дадена фирма. 

Ако имаш нужда от допълнителни средства, за да се отдадеш на малко екстремни преживявания, кредитна карта Бяла Карта може да ти помогне. Тази гъвкава и достъпна кредитна карта е без такси за издаване, преиздаване и без годишна такса. Когато я използваш, не плащаш такса при теглене на при в брой от банкомати в България, нямаш и такси при плащане онлайн и на ПОС терминал. Кредитна карта Бяла Карта не ти струва нищо, когато не я използваш. Кредитна карта Бяла Карта е помощта, която търсиш, за да бъдеш по спонтанен и да се радваш на живота. Бяла Карта е твоят път към нови хоризонти, различни емоции и максимална наслада от живота!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш