Кандидатствай Вход
Любими хобита: Рисуване

Любими хобита: Рисуване

  • Бяла Карта
  • 28.11.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1635

В днешното издание от редовната рубрика на блога на Бяла Карта „Любими хобита“ ще поговорим за едно доста интересно и занимателно хоби. Става въпрос за рисуването във всичките му форми – от традиционното, свързано с бялото платно, до рисуването по стените и станалото особено популярно през последните години улично изкуство. Истината е, че рисуването като хоби ще ти донесе много повече ползи и преимущества, отколкото си мислиш. Въпросните ползи и преимущества са свързани както със здравето, физическата и психическата ти кондиция, така и с твоята креативност и социални умения. В следващите редове ще разбереш защо рисуването е подходяща дейност, с която би могъл да започнеш да се занимаваш в своето свободно време.

1. Идеален метод за отпускане – потапянето в света на изящните картини и изображения е едно своеобразно бягство от суровата действителност. То ти дава възможност за известен период от време да забравиш за всички проблеми и главоболия, които са налице в професионалния и личния ти живот. Вместо да се притесняваш и да мислиш за тях, ти ще можеш да се концентрираш само и единствено върху създаването на желаните фигури и изображения. Подобна практика несъмнено ще ти помогне да намалиш стреса и напрежението върху себе си, както и да направиш важна стъпка към поддържането на отличното си здраве и кондиция в дългосрочен план.

2. Повишава креативността – несъмнено всеки човек, занимаващ се активно с рисуване в професионален или любителски аспект, има възможност да развива и повишава своята креативност във времето. За да се получи наистина хубава рисунка или картина, трябва да вложиш в нея своята душевност, както и дълбоко запечатаните чувства и емоции. Рисуването е начин на изразяване, на контакт с другите хора и на предаване на послания от общочовешки план. Постигането на желаните резултати изисква старание и креативност. А изграждането на креативност ще ти бъде от изключителна полза в професионален и като цяло в житейски план.

3. Стимулира опознаването на света – различни изследвания показват, че хората, които практикуват рисуване като постоянно хоби, са доста по-склонни да пътуват в различни страни и да опознават света около себе си. Пътуването е една от може би най-приятните и доставящи удовлетворение дейности в човешкия живот. То ти дава възможност да виждаш множество места, да се запознаваш с нови хора от различни националности и култури, и да научаваш повече за навиците и начина им на живот. Подобни преживявания стават дори още по-хубави, ако притежаваш способността да ги запечатваш  не само с помощта на телефона и фотоапарата си, а и посредством четка и бял лист. В случай, че са ти нужни допълнителни финансови средства, за да пътуваш и създаваш прекрасни картини и изображения, твоята кредитна карта Бяла Карта е насреща да ти ги предостави. Бяла Карта е международна кредитна карта, която се признава навсякъде по света и ще ти гарантира максимални дози финансова сигурност и спокойствие по време на цялото пътуване.

4. Основа за създаване на социални контакти – рисуването също така би могло да ти помогне да се запознаеш и сприятелиш с хора, с които имаш общи интереси и разбирания за живота.  Възможно е да срещнеш подобни хора на курса по рисуване, на който си се записал за усъвършенстване на уменията си, или пък на изложбите и галериите, посещавани от теб. Намирането на сродни души винаги е от голямо значение за живота и ежедневието ти. Такива хора са източник на подкрепа и разбиране за теб в трудните моменти. Именно рисуването ще те свърже с подобни хора, с които е възможно да запазите взаимоотношенията си за доста дълъг период от време и дори за цял живот.

5. Дава различен поглед към живота – рисуването е изкуство, а изкуството дава на човек съвсем различен поглед към живота. То ти позволява да мечтаеш и да вярваш, че няма невъзможни неща, нито граници пред ума и съзнанието ти. В този смисъл практикуването на рисуване като хоби ще ти помогне да повишиш своята увереност и мотивация и да преследваш докрай целите, които си си поставил в професионален и личен план.

Независимо дали ти е необходимо финансиране за записване на различни обучения и курсове по рисуване или пък за пътуване по света с цел вдъхновение, твоята кредитна карта Бяла Карта ще ти ги предостави. Защото Бяла Карта е кредитната карта, която се съобразява само и единствено с твоите нужди и изисквания, и е най-важният ти помощник и приятел по пътя към сбъднатите мечти и житейското благополучие. 

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш