Кандидатствай Вход
Любими хобита: Шиене

Любими хобита: Шиене

  • Бяла Карта
  • 23.07.2021
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 537

Шиенето е едно от най-добрите хобита, които някой би могъл да се захване. За да те убедим в това, в днешната статия в блога на кредитна карта Бяла Карта, изброяваме множеството предимства, които има това творческо хоби.

Шиенето като хоби има както финансови, така и физически. Ето кои са те:

Ще можеш да поправяш дрехите си.

Шиенето изисква творчество, но ще ти даде възможност да правиш поправки на любимите си дрехи или на нови такива. Стандартните размери на дрехите не винаги стоят добре на нашето тяло,  но с малки корекции можеш да промениш това. Разбира се, за да го направиш, първо трябва да се научиш да шиеш.

Хубавото е, че ще можеш да вдъхнеш нов живот на старите дрехи. Например, можеш да вземеш старо дънково яке, което да осъвремениш като му сложиш апликация или зашиеш друг модерен елемент.

Умението да шиеш ще ти спести пари.

Друг плюс на шиенето като хоби е, че когато правиш собствените си дрехи, ще можеш да спестиш пари. Нова рокля може да струва 100 лева, но ти да си я ушиеш за 50 с много по-хубав плат, десен и модел. Ще спестиш пари и като преправяш твои стари дрехи, които вече не са модерни или такива, които отриеш в магазините за втора употреба.

Купуването на нови дрехи е голям разход, който можеш лесно да минимизираш.

Шиенето на собствените ти дрехи ще намали въздействието ти върху околната среда.

В последните години темата за отпечатъка върху околната среда, който т.нар. „бърза мода“ оставя е много популярна. Нискокачествените материи, бързата смяна на тенденции, изхвърлянето на дрехи са част от нещата, които опустошават нашата планета.

Когато обаче шиеш дрехите си, ще те обвърже емоционално с тях, тъй като ще инвестираш време и усилие. Така шансът да ги хвърлиш след само един сезон е по-малък. Ако пък избираш качествени материи, ще инвестираш в красив, стилен и дълготраен гардероб, който ще е винаги в крак с тенденциите.

Шиенето развива креативното мислене.

Едно от най-големите предимства на шиенето е, че позволява да вложиш творчество и да развихриш креативността си. Шиенето не е лесно занимание и изисква внимание и усет, за да измислиш дизайна на дрехата.

Ако избереш шиенето за свое хоби, ще получиш творческа свобода, която голяма част от хората не получават на ежедневната си работа. Освен това, независимо дали направиш нова блуза себе си или персонализиран подарък за приятел, ще получиш удовлетворение от добре свършената работа.

Шиенето може да ти помогне да развиеш собствен бизнес.

От друга страна, ако се научиш да шиеш добре, можеш да започнеш да продаваш дрехите си. Най-лесният начин за това е онлайн, където няма да ти е необходима почти никаква финансова инвестиция.

Много хора продават своите артикули в различни сайтове или в социалните мрежи. Това може да бъде добър старт за теб, а някой ден може дори да превърнеш хобито си в бизнес.

Освен всичко, изброено по-горе, шиенето има доказани ползи за здравето.

Шиенето ще намали стреса.

Шиенето изисква внимание, което ще ти даде възможност да се „изключиш“ и да намалиш стреса и безпокойството. Шиенето има медитативно действие, което ще ти помогне да гледаш по-позитивно на нещата и да релаксираш.

Шиенето подобрява координацията.

Ако искаш да подобриш двигателните си умения, шиенето ще ти помогне. Докато шиеш развиваш координацията между очите и ръцете. Вниманието, което трябва да насочиш към детайлите, ще подобри координацията ти и ще облекчи болките в гърба.

Шиенето носи щастие.

Подобно на други занаятчийски дейности, шиенето подпомага отделянето на допамин в мозъка, което ни кара да се чувстваме по-позитивни и щастливи.

Шиенето може да предотврати отслабването на паметта.

Шиенето осигурява идеалните условия да потренираш мозъка си. Тъй като шиенето ще те накара да запомниш конкретни стъпки, мозъкът ти ще работи активно и умът ти ще бъде чист и фокусиран. Това може да помогне за предотвратяване на деменция с напредването на възрастта.

Сигурни сме, че след изброените по-горе причини, шиенето като хоби изглежда привлекателно. За да започнеш да практикуваш обаче, ще са ти необходими шевна машина, някой плат, игли и други материали. Не отлагай момента да започнеш. Набави си всичко необходимо още днес. Твоята кредитна карта Бяла Карта е насреща да ти помогне, за да започнеш своето ново любимо хоби. Благодарение на тази гъвкава и достъпна кредитна карта можеш да имаш необходимите средства, за да си набавиш всичко необходимо.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш