Кандидатствай Вход
Любими хобита: Шопинг

Любими хобита: Шопинг

  • Бяла Карта
  • 22.11.2017
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1294

Рубриката ни „Любими хобита“ продължава с една дейност, която в днешно време се превръща в хоби и предпочитано занимание за все повече хора. И тази дейност е шопингът. Макар често редовното обикаляне на моловете и магазините да бъде описвано като нещо негативно, вредно и свързано с безцелно пилеене на парични средства, то може да има изключително полезен ефект за човека. Именно за предимствата от практикуването на шопинга като хоби ще поговорим в следващите редове. А те започват от подобряване настроението и намаляване на стреса в ежедневието на човека и стигат до възможността за откриване на различни изгодни оферти. Ето какво имаме предвид.

Истината е, че шопингът в определени случаи може да изиграе ролята на мощен антидепресант. Разходките по моловете и магазините помагат на човек да се разведри и да подобри значително своето моментно настроение. За да се увериш в това, просто си припомни даден случай, в който си намерил дълго търсен от теб продукт (без значение дали става въпрос за дреха, бижу или пък принадлежност за дома) на изключително изгодна цена. Сигурни сме, че в този момент си бил изпълнен с радост и удовлетворение от решението си да направиш разходка по магазините. Истината е, че всяка покупка, независима колко малка или дори незначителна е тя, се превръща в добра възможност да промениш нещо в себе си, своето ежедневие и навици. Използвай подобни възможности и като средство за преодоляване на тъгата и неприятните чувства, и постигане на траен прогрес в посока добро настроение и приповдигнат дух.

Шопингът е и един много подходящ метод за бягство от редовния стрес, съпровождащ ежедневието на човека. Стрес, който е свързан с проблеми, затруднения или просто моментни казуси в неговия професионален и личен живот. Разходката по моловете и магазините несъмнено помага за прочистване на съзнанието и забравяне за всички тези проблеми. Като тук е важно да подчертаем, че голямата роля за намаляването на стреса изиграват не реализираните покупки, а самият процес на шопинга. Обиколките на търговските обекти и разглеждането на разнообразни артикули успокояват нервното напрежение и служат за възстановяване на психическите сили на човека, които ще са му така нужни при завръщане към нормалното ежедневие.

Физическата активност е от изключително значение с оглед запазване отличното здравословно състояние на човека.  Може би не си се замислял за това, но именно чрез шопингът ти правиш редовни тренировки на голяма част от своите мускули. Започвайки с мускулите на краката, които поемат цялото напрежение по време на продължителните и понякога дори изтощителни обиколки по моловете и магазините. И стигайки до ръцете и рамената, участващи в носенето на всички чанти с покупки и различни други лични вещи и багажи. Така че шопингът несъмнено е и начин да си осигуриш физическата активност, необходима за поддържане на твоето тяло в перфектен вид и състояние.

Моловете всъщност са едно от най-добрите места за срещане и запознаване с нови хора. На практика всичко в тях предразполага към създаване на социални контакти. Струпването на множество хора (с до голяма степен еднакви интереси) на едно място, наличието на места за отдих и забавление като заведения, кино и т.н. А в случай, че не си в настроение за нови запознанства, можеш просто да отидеш до мола заедно с най-добрите си приятели или пък такива, които не си виждал от дълго време. Все пак шопингът, сядането на заведение и гледането на филм са най-приятни, когато до теб са и твоите приятели, нали така?

И не на последно място, редовните разходки по моловете и магазините ти предоставят възможност да си наясно с всички нови предложения, които са налични в интересуващите те търговски обекти. По този начин можеш да попаднеш на изключително изгодни оферти за артикули, които си търсил от доста време. И в крайна сметка полезният ефект за теб ще е двоен. От една страна, чрез шопинга ще се освободиш от стреса и ще се позабавляваш със старите приятели, а от друга – ще реализираш качествени покупки на добри цени. Какво повече от това може да желае човек?

Вече си наясно с всички ползи и предимства, които практикуването на шопинга като хоби носи за теб. В тази връзка не забравяй, че най-лесният и удобен начин за разплащане при извършване на покупки е чрез кредитна карта Бяла Карта. Тази достъпна и гъвкава кредитна карта ще се превърне и в твоята клубна карта, благодарение на която ще получаваш постоянни отстъпки в широка мрежа от партньорски обекти и ще се възползваш от специалните промоционални оферти в Белият магазин. Избери кредитна Бяла Карта и направи своето пазаруване по-удобно, изгодно и приятно от всякога!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш