Кандидатствай Вход
Любими хобита: Сноуборд

Любими хобита: Сноуборд

  • Бяла Карта
  • 22.01.2021
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 787

Зимата е сезонът, в който температурите падат, а килограмите се качват. Студеното време и ограниченията заради коронавируса са две доста големи причини да си останеш пред телевизора по пижама и да забравиш за външния свят.

Както всички знаем – липсата на активност и спорт може да доведе до сериозни щети върху здравето ни. Ето защо, в днешната статия в рубриката „Любими хобита“ в блога на кредитна карта Бяла Карта, разказваме за един зимен спорт, който може да се практикува дори с ограниченията в момента – каране на сноуборд.

Сноубордът не е просто хоби за зимата. Запалените фенове го превръщат в начин на живот. Това не е изненада, имайки предвид, че сноубордът се грижи за добрата физическа, психическа форма, но и зарежда с положителна енергия и създава хубави спомени. За да прецениш дали карането на сноуборд може да се превърне в твое любимо хоби, днес ще ти разкажем за всички позитиви на този спорт.

Ако зимните спортове са били извън кръгозора ти до момента, ще ти бъде необходима екипировка. За начало можеш да потърсиш екипировка за сноуборд втора употреба или пък да заемеш от приятел. Ако пък искаш да си купиш, не залагай на най-скъпите варианти, а си вземи по-базовите неща – яке и панталон за сноуборд са ти напълно достатъчни за начало.

Ето и няколко предимства на карането на сноуборд, които ще те накарат да се запътиш към пистите, още този уикенд:

Помага за изгарянето на калории и загуба на тегло

Когато се научиш да караш сноуборд, изгарянето на голямо количество калории е гарантирано. За 1 час опитните сноубордисти горят по 500 калории. С изразходването на толкова много калории, можеш да поддържаш добра физическа форма и килограми. Най-хубавото е, че можеш да го правиш докато се забавляваш.

Уваличава силата на цялото ти тяло

Ако търсиш спорт, с които да увеличиш силата, издръжливостта си и да тонизираш мускулите на цялото си тяло – спри се на карането на сноуборд.

При каране на сноуборд се укрепват мускулите на краката, глезените, корема, ръцете и раменете.

Подобрява гъвкавостта

Сноубордистите непрестанно правят странни за страничните наблюдатели движения. Спускането по пистите изисква добра гъвкавост и координация на цялото тяло. С времето тези движения, ще развият гъвкавостта ти.

Подобрява баланса и координацията

Колкото повече време прекараш на сноуборд дъската си, толкова повече ползи ще виждаш върху начина, по който се чувстваш. Балансът върху дъската не е лесен и ще трявба да подобриш тези умения, за да се научиш да караш сноуборд.

Спускането по снежните писти изисква концентрация и внимателно следене на ситуацията.

Прочети повече: Зимни спортове за всеки - къде да почиваш според бюджета си.

Редуцира нивата на стрес

Стресът е един от факторите за развитие на множество болести. За съжаление, той е съпътстваща част от ежедневието на всеки. Времето прекарано в планината, чистият въздух, движението и снежния хоризонт гарантират психическото и физическото натоварване.

Отделно от това, множество проучвания показват, че физическите упражнения стимулират тялото да отделя ендорфини. Ендорфините подпомагат доброто настроение и ще ти помогнат да се справиш с тревожността.

Е, може ли сноубордът да се превърне в твоето ново любимо хоби? Според нас – да. Ако вече нямаш търпение да отидеш към пистите, но трябва да чакаш заплата – заложи на кредитна карта Бяла Карта. С кредитна карта Бяла Карта не е нужно да чакаш до първо число, за да спортуваш и да се забавляваш. Бяла Карта е без такса за издаване, без такса при теглене от банкомати в България и целия Европейски съюз и без такса за плащане на ПОС и онлайн. Кандидатствай за своята Бяла Карта изцяло дистанционно, а при одобрение ще я изпратим до посочен от теб адрес. Наслади се на зимата с кредитна карта Бяла Карта.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш