Кандидатствай Вход
Любими хобита: Танцуване

Любими хобита: Танцуване

  • Бяла Карта
  • 24.01.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1148

Много хора не възприемат танцуването като редовно и пълноценно хоби, а просто като някаква дейност, която може да се практикува, когато човек е в настроение. Истината е обаче, че редовните занимания по танци носят много ползи и преимущества не само за физическото и психическото ни състояние, но и за нашия социален живот. В следващите редове ще ти дадем няколко добри причини да превърнеш танцуването в свое любимо хоби.

1. Надеждна преграда срещу стреса – стресът е сред най-сериозните проблеми за съвременния работещ човек. Той се предизвиква най-вече от натовареното и забързано ежедневие, както и от взривоопасната комбинация от професионални и лични ангажименти и предизвикателства. За да не се получи „прегряване“, трябва от време на време да освобождаваш натрупаните нива на напрежение. Много добър начин да направиш това е посредством танцуването. Различни изследвания показват категорично, че музиката има успокояващ и релаксиращ ефект за психиката на човека. В допълнение, когато си на дансинга, ти автоматично забравяш за всички проблеми и тревоги, просто се отдаваш на момента и показваш на какви движения е способно тялото ти.

2. По-добра гъвкавост и баланс – и като заговорихме за тялото, за него също има преки ползи от танците. Те стягат тялото и успешно повишават неговата гъвкавост. В резултат на това биха могли да бъдат облекчени неприятни болки в ставите и гръбначния стълб. От друга страна, редовното практикуване на танцуването подобрява цялостния баланс на човека и контрола върху неговите крайници. На хората, които са добри в танците, много по-рядко им се случва в ежедневието да загубят равновесие и да се стигне до падане или нараняване.

3. Топене на излишните килограми – налага ти се да се бориш с излишни килограми, но не обичаш да се потиш във фитнеса и да се подлагаш на прекалено интензивни и изтощаващи тренировки? Може би именно танцуването е хобито, което ще ти помогне. Редица изследвания показват, че комбинирането на танците с подходяща програма по аеробика носи не по-малък ефект по отношение топене на мазнините отколкото джогинга и фитнес тренировките.

4. Ползи за сърцето – танците носят множество ползи и за човешкото сърце. Те подобряват здравето на сърдечно – съдовата система, регулират нормалния процес на дишане и като цяло повишават качеството на живот. В допълнение, редовното практикуване на танцуването като хоби би могло да помогне и на хора, страдащи от различни сърдечни заболявания.

5. Предпазва от депресия – освен всичко друго, танцуването е и дейност, която носи радост, настроение и положителни емоции. Затова и тя доста често се препоръчва от специалистите на хора, които се чувстват отпаднали, тъжни и без желание за правене на нещо градивно. Редовните танци несъмнено са способни да дадат на човек нова енергия и мотивация, и да го предпазят от попадане в депресивни състояния.

6. Възможност за социални контакти – в случай, че работата и натовареното ежедневие пречат на социалния ти живот, отново танците са един доста добър вариант за хоби, на който да заложиш. Трябва обаче да ги практикуваш не вкъщи пред телевизора, а в специализирана танцова школа. По този начин ще попаднеш в група с други приятни и позитивни хора, които имат подобни интереси като твоите. Запознанствата в групата по танци биха могли не само да внесат повече разнообразие в живота ти, но и да ти дадат възможност да спечелиш нови приятели. Приятели, с които да излизаш и да си прекарваш прекрасно, и на които да разчиташ в трудни моменти.

7. Мозъка и паметта – и съвсем не на последно място, научно доказано е, че танците оказват положително влияние върху мозъчната дейност и по-специално върху паметта на човека. Те преедотвратяват загубата на обем в хипокампуса – частта от мозъка, която контролира паметта. При хората в по-напреднала възраст танците е възможно да се окажат още по-важни и да предотвратят развитието на заболявания като например деменция.

Независимо дали искаш да се запишеш в специализирана танцова школа или пък предпочиташ да обзаведеш определена стая от дома си с необходимите елементи, които ще ти позволят да практикуваш ефективно това приятно и полезно хоби, твоята кредитна карта Бяла Карта е насреща да ти помогне. Тази кредитна карта ще ти предостави финансовите средства, за да заплатиш таксите или покупките си. В допълнение, притежателите на кредитна карта Бяла Карта могат да се възползват от специални отстъпки при записване в „Capoeira Sofia“. „Capoeira“ е бразилско изкуство, съчетаващо множество бойни и акробатични техники с танц и музика. Часовете в „Capoeira Sofia“ несъмнено ще направят ежедневието ти по-приятно и разнообразно, и ще те срещнат с редица нови и интересни хора.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш