Кандидатствай Вход
Любими хобита: Йога

Любими хобита: Йога

  • Бяла Карта
  • 13.10.2020
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 880

Популярността на йогата расте с всяка година. Това не е учудващо, когато знаем, че йога има ползи не само за тялото, а за ума и духа.

Можеш да практикуваш йога като хоби в специализиран център за йога, спортен клуб или у дома. Онлайн могат да бъдат намерени много видеа, подходящи както за начинаещи, така и за напреднали. В днешната статия в блога на кредитна карта Бяла Карта ще ти разкажем какво представлява йога и за всички ползи от нея. Кой знае – може това да е твоето ново любимо хоби.

Според практикуващите йога – тя не е спорт. Поне не в смисъла, който повечето хора влагат в думата. Йога е начин на живот, който синхронизира и лекува тялото, ума и духа чрез своите асани, упражненията за дишане и медитацията. Едно от големите предимства е, че е подходяща за всеки – независимо от физическата му форма.

В Индия йога се практикува в продължение на хиляди години, но благодарение на множеството си ползи, тя става все по-популярна и на Запад. В забързаното ежедневие, хората имат нужда от нещо, което да изчисти ума им от тревогите и напрежението.

Една йога практика обикновено трае около час. През това време се практикуват различни асани и пози, хармонизиращи дишането, развиващи тялото и успокояващи ума. Асаните имат различна степен на трудност и могат да бъдат изпълнявани както от начинаещи, така и от напреднали. Йога е подходяща за всеки.

Класовете започват със загрявка, след което се преминава към изпълнение на асаните и приключват с 10-15 минутна медитация по време, на която умът се успокоява. 

Ето кои са и най значимите предимства заради, които да избереш йогата за свое хоби:

Здраве за цялото тяло

Йога практиката подпомага цялостното здраве на тялото ти. Основните причини за най-разпространените болести на нашето съвремие са стресът, обездвижването и храненето.

Със сигурност не искаш тялото ти да бъде дом на болести. Ето защо, избери йога за свое хоби. Практиката подобрява цялостното състояние на организма, давайки ти възможност да се движиш и да успокоиш ума си. Философията около йога пък ще те стимулира да се храниш по-добре и по-осъзнато. Всички тези предимства подобряват цялостното здраве на тялото ти.

Редовното практикуване на йога подобрява цялостното здраве, укрепва мускулите и разтяга цялото тяло.

При стрес и тревожност

Йога се препоръчва за тези, които търсят система за физическа подготовка, която не само тренира тялото, но и ума. Тя е идеална за тези, които страдат от стрес, тревожност или имат проблеми със съня и депресията.

Медитацията ще ти помогне да балансираш нервите и ще подобри концентрацията. Йога е естествен начин да стимулиращ хормона на щастието – серотонин, което ще подпомогне да подобриш психическото си състояние.

Подобрява физическата издръжливост

Спортистите често добавят различни йога асани към своите тренировки и фитнес режими. Това им позволява да развият по-голяма гъвкавост, издражливост и мускулна сила.

Хубавото е, че може да персонализираш тренировката според нуждите си. Всяка асана има специфично предназначение, което позволява да се концентрираш върху определени мускулни групи. Това от своя страна, позволява да модифицираш практиката според графика си.

Йога за бременни

Йога е изключително полезна и за бременни жени. Дамите, които имат проблемии с болки в гърба или в тазобедрената област заради повишените килограми в зоната на корема, е добре да практикуват йога по време на бременността си.

Макар йога да е толерантен и адаптиращ се към физическата подготовка спорт, е препоръчително, бременните да практикуват специално йога за бременни и то с инструктор. По този начин ще бъде минимизиран риска от претоварване или нараняване от грешно изпълнено движение.

Както сам виждаш, практикуването на йога има множество ползи за здравето ти.  Можеш да практикуваш навсякъде – в спортен център, в йога център или у дома.

За да започнеш и да практикуваш пълноценно, трябва да се сдобиеш с удобни дрехи за йога, постелка за йога, а когато напреднеш и с още аксесоари, подобряващи практиката. Твоята кредитна карта Бяла Карта ще ти гарантира необходимите средства, за да го направиш.  Бяла Карта е без такси за издаване, без годишна такса за обслужване и без такси при теглене от банкомат. Ето защо кредитна карта Бяла Карта е подходяща за всеки модерен и активен човек, който иска да поеме здравето и финансите си в свои ръце и да се бори да постигне целите си.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш