Кандидатствай Вход
Местата в България, които трябва да посетиш през есента

Местата в България, които трябва да посетиш през есента

  • Бяла Карта
  • 20.09.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 2197

Дори и след края на традиционните летни почивки, не бива да спираш да търсиш начини за генериране на приятни моменти и хубави емоции. Есента ти предлага много възможности за тази цел, които биха могли да са доста по-близо до теб отколкото си мислиш. В следващите редове ще разгледаме няколко места в България, които би било хубаво да посетиш през предстоящите есенни уикенди. Става въпрос за забележителни места, чиято магическа атмосфера става още по-силна през есента. Магическа атмосфера, гарантираща уникални и запомнящи се преживявания за цялото семейство. Ето част от най-добрите есенни дестинации в нашата страна:

Велико Търново – първата столица на България след Освобождението е подходяща дестинация за всяка част от годината, но през есента тя е особено очарователна. През по-голямата част от есенните месеци времето тук е топло и приятно, а свежестта и красивите природни картини са буквално навсякъде. Сред забележителностите на Велико Търново, които в никакъв случай не бива да пропускаш да посетиш, са крепостта Царевец, на която би могъл да станеш свидетел на своеобразен аудио – визуален спектакъл на българската история, местният археологически музей, църквата „Св. Четиридесет мъченици“, Самоводската чаршия и Сарафкината къща. В града са налице и множество заведения и развлекателни обекти, така че в никакъв случай няма да скучаеш по време на посещението си.

Берковица -  Берковица е сравнително малък град в северозападна България с население от малко над 13 000 души. В същото време обаче той е изключително богат на историческо наследство – тук могат да се видят обекти от тракийско време, от римския период, както и от времето на зараждане на първата българска държава. В допълнение, съвсем близо до Берковица се намират редица природни забележителности, при вида на които ще изпиташ истинска естетическа наслада. Препоръчваме ти да посетиш очарователните Хаидушки водопади, разположени в околностите на града, а след това да се насочиш към Берковишкия балкан, предлагащ чист въздух, много зеленина и спиращи дъха пейзажи.

Копривщица – Копривщица е още едно населено място, което е силно посещавано от любителите на историята. В града се намират къщи – музеи, посветени на редица важни личности от родната история – Любен Каравелов, Димчо Дебелянов, Тодор Каблешков, Георги Бенковски и др.  А през есента старите възрожденски улици на града имат особено очарователни излъчване и атмосфера, които няма как да се опишат с думи. Трябва просто да се дойде на място, за да бъдат те видени и усетени. Гарантираме ти, че чувствата и емоциите от това посещение ще се запазят в твоето съзнание за дълъг период от време.

Лещен – ако си търсиш спокойно и в същото време красиво и вдъхновяващо място, на което да прекараш един есенен уикенд, село Лещен е точната дестинация за теб. То се намира в югозападната част на България (Благоевградска област) и носи традиционния облик на възрожденското българско село. Напълно запазени са сгушените старинни къщички от тази епоха, като до тях се стига по китни калдъръмени улички. Тишината и спокойствието тук ще ти помогнат да се освободиш от високите нива на стрес и напрежение, натрупани през работното ежедневие, а есенният сезон е перфектното време за разходка по множеството местни екопътеки, предлагащи естествена природа и повече от прекрасни гледки.

Язовир Пчелина – този язовир е разположен в непосредствена близост до София. Изграден е през 70-те години на миналия век, когато намиращото се тук село Пчелинци е разрушено, а жителите му – изселени в околните селища. Спомен за някогашния начин на живот пазят училището, църквата и две останали къщи. Понастоящем язовир Пчелина е предпочитана дестинация за столичани, които прекарват на него приятни семейни уикенди. Специално за почиващите е направен развлекателен комплекс, който разполага с басейни, дискотека и всички необходими удобства. Също така те съветваме да посетиш църквата „Свети Йоан Летни“, която се намира на самия бряг на язовира и притежава типичната архитектура, характерна за нашите земи през Средновековието.

Независимо дали ще избереш България или чужбина за есенната си почивка, твоята кредитна карта Бяла Карта ще бъде винаги до теб. Бяла Карта е международна кредитна карта. На която и точка от света да се намираш, тази гъвкава и достъпна кредитна карта ще ти предостави допълнителни финансови средства при нужда. Заложи на кредитна карта Бяла Карта и се наслаждавай на множество приятни моменти заедно със семейството и близките си хора!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш