Кандидатствай Вход
Методи за по-бързо и ефективно пазаруване

Методи за по-бързо и ефективно пазаруване

  • Бяла Карта
  • 25.06.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1255

Отиваш до магазина с надеждата да си напазаруваш възможно най-бързо необходимите хранителни и други продукти за дома, за да можеш впоследствие да се заемеш с останалите си задачи и задължения за деня. Вместо това обаче губиш часове в търговските обекти, лутайки се безцелно и чудейки се какво точно да купиш. А накрая се прибираш вкъщи и установяваш, че не си взел дори половината от нещата, които реално ти трябват... Позната ли ти е подобна ситуация и често ли възниква тя в твоето ежедневие? Ако отговорът ти е положителен, в следващите редове ще изведем няколко метода, които биха могли да направят редовното пазаруване доста по-бърз и ефективен процес.

1. Прегледай хладилника и кухненските шкафове – на първо място трябва да прегледаш и установиш кои хранителни продукти липсват в тях, както и кои са налични, но в недостатъчни за нуждите на домакинството количества. След това си направи списък за пазаруване, който да носиш със себе си при влизане в магазина. Добре е стоките и продуктите, които възнамеряваш да купиш, да са разпределени в него по отделни категории (меса, млечни продукти и т.н.). По този начин намирането и слагането в количката на съответните продукти ще става доста по-бързо, без пропускане на нещо или пък многократно връщане до едни и същи зони и рафтове в търговския обект.

2. Излез да пазаруваш сам – обиколките по магазините с приятели вероятно ти доставят значителни дози удоволствие и приятни емоции. Те обаче едва ли са удачен избор, когато се търси бързина и ефективност в процеса на пазаруване. Истината е, че разговорите и забавленията с близките хора те разсейват от основната цел, а именно - намиране на всички необходими продукти за максимално кратък период от време. Подобно разсейване ще ти коства както голямо забавяне, така и вероятен пропуск на някоя важна стока или артикул. В този смисъл несъмнено е по-добре да влезеш в магазина сам. А ако ти е домъчняло за старите приятели, винаги можеш да си уговориш среща с тях на по-приятно място, например на кафе или пък в близкия парк.

3. Избери любим магазин – избери си магазин или търговски обект, в който обичаш да пазаруваш и намираш всичко необходимо за своя дом. И пазарувай само и единствено от него ежедневните покупки. Когато си посещавал многократно дадено място, ти вече го познаваш добре и нямаш никакъв проблем с ориентацията. Тоест ще откриеш лесно търсените рафтове и зони, без да се налага да се оглеждаш за упътващи табели или пък да искаш помощ от служителите. Това ще ти спести доста потенциално загубено време и ще направи пазаруването ти една идея по-спокойно и приятно.

4. Набележи си брандове – добре би било също да си набележиш конкретни брандове или марки за различните продукти, които купуваш. Може би това ще ти се стори малко скучно и еднообразно, особено ако става въпрос за артикули като дрехи, обувки и т.н. Подобна практика обаче несъмнено ще доведе до повече бързина и ефикасност в процеса на пазаруване. Ако си решил да купиш артикул от точно определен бранд, директно ще се насочиш към съответния рафт и ще вземеш предпочитания от теб артикул. По този начин ще си спестиш излишното бавене и чудене между няколко стоки от дадена продуктова категория. И все пак не следвай абсолютно винаги споменатия съвет, а само тогава, когато наистина времето ти е ограничено. Защото понякога прекаленото еднообразие (дори по отношение на покупките) може да направи ежедневието ти сиво, скучно и бедно на емоции.

5. Кандидатствай за Бяла Карта – кредитна Бяла Карта е инструмент, който ще допринесе много за това процесът на пазаруване да стане по-бърз и ефективен за теб. Процедурата по кандидатстване е изключително лесна и опростена, а веднага след самото одобрение твоята кредитна карта Бяла Карта ще ти бъде изпратена по куриер. Оттам нататък можеш да се възползваш от всички преимущества, които тя ти предоставя. От една страна, няма да е нужно да носиш навсякъде със себе си пари (и съответно да търсиш подходящи джобове, чанти или портмоне за тях). От друга, благодарение на кредитна карта Бяла Карта ще получаваш постоянни отстъпки и промоционални оферти в широка мрежа от партньорски обекти.

Избери кредитна Бяла Карта и направи ежедневното пазаруване не само по-бързо и приятно, но и доста по-изгодно за теб от финансова гледна точка!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш