Кандидатствай Вход
Методи за по-бързо и ефективно пазаруване

Методи за по-бързо и ефективно пазаруване

Отиваш до магазина с надеждата да си напазаруваш възможно най-бързо необходимите хранителни и други продукти за дома, за да можеш впоследствие да се заемеш с останалите си задачи и задължения за деня. 

Вместо това обаче губиш часове в търговските обекти, лутайки се безцелно и чудейки се какво точно да купиш.

А накрая се прибираш вкъщи и установяваш, че не си взел дори половината от нещата, които реално ти трябват.

Позната ли ти е подобна ситуация и често ли възниква тя в твоето ежедневие? 

Ако отговорът ти е положителен, в следващите редове ще изведем няколко методи за бързо и ефективно пазаруване,  които биха могли да направят редовното пазаруване в супермаркета доста по-бърз и ефективен процес.

Методи за по-бързо и ефективно пазаруване

Прегледай хладилника и кухненските шкафове

На първо място трябва да прегледаш и установиш кои хранителни продукти липсват в тях, както и кои са налични, но в недостатъчни за нуждите на домакинството ти количества. 

Събирането на информация за това, което трябва да пазаруваш, не само може да ти спести пари, но и време за обикаляне и чудене в магазина.

След това си направи списък за пазаруване, който да носиш със себе си при влизане в магазина. 

Добре е стоките и продуктите, които възнамеряваш да купиш да са разпределени в него по отделни категории (меса, млечни продукти и т. н.).

По този начин намирането и слагането в количката на съответните продукти ще става доста по-бързо, без пропускане на нещо или пък многократно връщане до едни и същи зони и рафтове в търговския обект. 

Излез да пазаруваш сам

Обиколките по магазините с приятели вероятно ти доставят значителни дози удоволствие и приятни емоции. Те обаче едва ли са удачен избор, особено ако държиш да се научиш на бързо и ефикасно пазаруване.

Истината е, че разговорите и забавленията с близките хора те разсейват от основната цел, а именно - намиране на всички необходими продукти за максимално кратък период от време. 

Подобно разсейване ще ти коства както голямо забавяне, така и вероятен пропуск на някоя важна стока или артикул. Възможно е дори, улисан в разговори и да закупиш продукти, които изобщо не ти трябват.

В този смисъл несъмнено е по-добре да влезеш в магазина сам. А ако ти е домъчняло за старите приятели, винаги можете да си уговорите заедно една среща на някое по-приятно място, например на кафе или пък в близкия парк. Така ти ще имаш време, за да напазаруваш на спокойствие и ще си “отвориш” време, в което да посветиш цялото си внимание на приятелите си.

Избери любим магазин 

Избери си магазин или търговски обект, в който обичаш да пазаруваш и намираш всичко необходимо за своя дом.

И пазарувай само и единствено от него ежедневните покупки. Когато си посещавал многократно дадено място, ти вече го познаваш добре и нямаш никакъв 

проблем с ориентацията.

Тоест, ще откриеш лесно търсените рафтове и зони, без да се налага да се оглеждаш за упътващи табели или пък да искаш помощ и информация от служителите.

Това ще ти спести доста потенциално загубено време и ще направи пазаруването ти една идея по-спокойно и приятно.

Набележи си брандове

Добре би било също да си набележиш конкретни брандове или марки за различните продукти, които купуваш.

Може би това ще ти се стори малко скучно и еднообразно, особено ако става въпрос за артикули като дрехи, обувки и т.н.

Подобна практика обаче със сигурност води до спестяване на време в процеса на пазаруване.

Ако си решил да купиш артикул от точно определен бранд, директно ще се насочиш към съответния рафт и ще вземеш предпочитания от теб артикул.

По този начин ще си спестиш излишното бавене и чудене между няколко стоки от дадена продуктова категория.

И все пак, не следвай абсолютно винаги споменатия съвет, а само тогава, когато наистина времето ти е ограничено. Защото понякога прекаленото еднообразие (дори по отношение на покупките) може да направи ежедневието ти сиво, скучно и бедно на емоции.

Кандидатствай за Бяла Карта

Кредитна Бяла Карта е инструмент, който ще допринесе много за това процесът на пазаруване да стане по-бърз и ефективен за теб.

Процедурата по кандидатстване е изключително лесна и опростена, а веднага след самото одобрение твоята кредитна карта Бяла Карта ще ти бъде изпратена по куриер.

Оттам нататък можеш да се възползваш от всички преимущества, които тя ти предоставя едно от които е, че няма да е нужно да носиш навсякъде със себе си пари (и съответно да търсиш подходящи джобове, чанти или портмоне за тях).

Освен това Бяла Карта няма такса при теглене на пари от банкомати в България, нито при плащане на ПОС и онлайн.  Тоест, можеш да я използваш, както и когато ти е удобно. 

Важно е обаче да запомниш, че тази кредитна карта може да ти даде свободата да пазаруваш още по-лесно и бързо в ежедневието, но и трябва да изплащаш задълженията си отговорно. 

Колкото по-отговорен картодържател си, толкова по-голяма е възможността да изградиш добра кредитна история. Това от своя страна може да ти отвори възможности в бъдеще.

Избери кредитна Бяла Карта и направи ежедневното пазаруване не само по-бързо и приятно, но и доста по-изгодно за теб от финансова гледна точка.

Не забравяй - по време на пазаруване запази концентрация и тръгвай с ясен план. Той може да бъде под формата на физически списък за пазаруване, който да носиш със себе си.

Ефективното пазаруване изисква да се тренира. С времето ще става по-лесно и по-бързо и преди да се усетиш, с лекота ще отмяташ една времеемка задача от ежедневието.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш