Кандидатствай Вход
Могат ли известните личности да бъдат кредитни длъжници?

Могат ли известните личности да бъдат кредитни длъжници?

Историята във финансовите среди помни знаменитости, притежаващи милиони, да изпаднат в невъзможност да покриват своите задължения, и в определени моменти от живота си да обявяват своите фалити.

Бяла Карта разказва за това - могат ли известните личности да бъдат кредитни длъжници. Виж някои от най-известните фалирали световно известни личности.

Майк Тайсън

Американски легендарен боксьор. В класацията на 100-те най-големи боксьори на всички времена, той заема 16-то място. Започва от улични банди докато Мохамед Али не събужда в него големия бъдещ боксьор. 

През своята кариера той печели повече от 400 милиона долара, но към 2004 г. обявява фалита си с 39 милиона задлъжнялост. Причината – безумното му пазаруване.

Никълъс Кейдж 

Никълъс Ким Копола, както е истинското му име, е американски актьор, режисьор и продуцент, носител на наградата Оскар за най-добра главна мъжка роля във филма Да напуснеш Лас Вегас (1995). 

Има участия в много хитови екшъни, с много странности и необичайности в поведението му, получава огромни хонорари и дълго време се слави като един от най-високо платените актьори.

Състоянието му се е равнявало на 150 милиона, но към днешна дата актьорът се опитва да „свърже двата края“ като разпродава всичко, което е купил и което е довело до банкрутирането му. 

А именно: два Бахамски острова, скелети на динозаври, два замъка в Европа, частен самолет Гълфстрийм, 15 недвижими имота по цял свят, бижута, октопод и акула, а също и крокодил. И още редица безумни покупки…

Ози Озбърн 

Британски рок музикант. Ози е една от емблемите на съвременната хардрок и метъл музика.

Семейство Шарън и Ози Озбърн, независимо от шеметната кариера, която изстрелва Ози на върха десетилетия наред, натрупват около 3 милиона долара кредитни задължения.

Памела Андерсън - Канадска актриса, участвала и във VIP Brother 2012 в България. След построяването на къщата си в Малибу е задлъжняла с 800 000 долара и е живяла известно време в каравана. Поради отказ да плаща данък върху доходите си задлъжнява още повече.

Роберт Дауни-младши

Най-високоплатеният актьор в света, според класация на списание "Форбс". Той е звездата от "Железният човек", филм „изтупал“ го от праха и донесъл му прозвището „най-високоплатен актьор“. 

Причината за финансовия колапс на актьора през 2001 г. е зависимостта му към наркотиците и алкохола. Въпреки грандиозното си завръщане през 2013 г. натрупва задлъжнялост от 450 000 долара.

Майкъл Джексън 

Един от най-известните, обичани и продавани певци в света. Албумът му Thriller (1982 г.) е продаден в над 110 милиона копия и става най-продаваният музикален албум в историята на музиката.

Едно феноменално присъствие в музикалния свят, ексцентричен, екстравагантен, Кралят на сцената и създател на много благотворителни фондации, с голямо сърце и огромно богатство.

Поради невъзможност да покрие кредитите си за своето ранчо Neverland започва процедура по неговата финансова несъстоятелност. Мечтата му била това имение да се превърне в Дом за деца, които нямат къде да живеят. Имението е предложено на търг през 2015 г. за 100 млн. долара, но все още не е реализирана продажба.

Причината за финансовия фалит на звездата е определена като „неконтролируемият му навик да пазарува“.

Линдзи Лоън 

Американска актриса, модел и поп певица. Лоън започва напористо с групата „Mean Girls“. Поради професионални разминавания и лични проблеми през 2012 г. нейните задължения към кредитори и непокрити данъци възлизат на 200 0000 долара. 

Следва конфискуване на имущество. Обратът идва когато Опра Уинфри прави редица интервюта с нея, от които тя печели 2 милиона долара.

Ким Бейсинджър 

Американска киноактриса и фотомодел, секс символ на 80-те и 90-те години. Едни от най-запомнящите ѝ роли са във филмите Девет седмици и половина (1986), Батман (1989) и Поверително от Ел Ей (1997), като за последния от изброените филми получава Оскар за най-добра поддържаща женска роля.

Ким Бейсинджър през 1989 г. купува за 20 милиона долара градче в щата Джорджия, с намерението да построи продуцентско студио. Проектът се проваля във времето и Бейсинджър обявява фалит като го продава за 1 милион долара.

През 1993 г. Бейсинджър е осъдена да плати 7.4 милиона долара на Main Line Pictures, поради нарушаване на устна договорка и оттегляне от проекта „Елена в кутия“. След това решение тя обявява фалит.

София Лорен 

София Лорен е артистичният псевдоним на италианската актриса София Вилани Шиколоне. В цялата си кариера София Лорен изиграва над 80 екранни роли. 

Истинска чаровница и на екрана, и в живота. Нито чарът й, нито таланта обаче могат да я спасят от някои финансови неуредици в живота й.

През 1974 г. е принудена да плати данъци в размер на 70 % от приходите си. След близо 40 години делото е приключено и тя е оправдана поради факта, че е заплатила всичките си данъчни задължения в размерите, които тогава са били обявени от държавата.

Вероятно знаеш, че данни за твоята кредитна история се пазят в Централния кредитен регистър на БНБ. Благодарение на информацията там, кредитора има възможност да прецени дали и какъв кредит да ти бъде отпуснат. 

Ако имаш влошено ЦКР, може да изпитваш затруднения с това да ти бъде отпуснат кредит. В тези случаи, можеш да потърсиш алтернативи. Бяла Карта може да бъде такава - за нея имаш шанс за одобрение дори с влошено ЦКР.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш