Кандидатствай Вход
Място на месеца: Акапулко

Място на месеца: Акапулко

  • Бяла Карта
  • 19.04.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1485

Акапулко е един от най-популярните курорти не само в Централна и Южна Америка, но и по целия свят. Разположен по тихоокеанското крайбрежие, мексиканският град има постоянно население от близо 700 000 души. В него красивата природа и приказните плажове се припокриват с невероятна архитектура и богата местна култура. Ваканцията в Акапулко никак няма да е скучна за теб, тъй като в града могат да се намерят редица атракции и забавления както за младите хора, така и за семействата с деца. В следващите редове ще разбереш какво е способен да ти предостави Акапулко и защо посещението му ще остави незабравими спомени у теб.

На първо място, Акапулко е идеалната дестинация за хората, които обичат да се излежават на пясъка под жаркото слънце или пък да се потопят в кристално чистите океански води. По крайбрежието му са разположени повече от 20 плажа, отговарящи на вкусовете и предпочитанията на абсолютно всеки турист. Плажът „Исла ла Рокета“ например събира почитатели на плуването и различните водни спортове. От друга страна, плажовете, намиращи се в северната част на крайбрежната ивица, дават възможност за наблюдение на богат животински и растителен свят в океанските води. Към по-южните такива пък се насочват хора, които просто искат да се отдадат на спокойствие и пълноценен релакс.  

Акапулко може да те потопи в историята и буквално да те пренесе в атмосферата и традициите на отдавна отминали епохи. Всъщност градът е един от първите създадени от испанските заселници, дошли по тези земи в началото на 16-ти век. През споменатия период тук се е установила зона на оживена търговия и размяна на стоки от различни части на света. Във времето до днес Акапулко преживява поредица от събития, включително войни, земетресения и нападения от пирати. Свидетелства за всички подобни събития се пазят в Стария град, който имаш възможност да разгледаш по всяко време. Определено си заслужава да се посети например Форт Сан Диего, нареждащ се сред най-значителните испански крепости, построявани някога по крайбрежието на Тихия океан.

Акапулко предоставя подходящи условия за ваканция на семейства с деца. Редица хотели предлагат услуги за гледане на малчуганите, както и различни игри и забавления за най-малките. В самия град също са създадени доста места, на които твоите наследници могат да се отдадат на приятни емоции. Своеобразни круизи със симпатични корабчета, зоопарк с предвидени кътове за деца, невероятен аквапарк с множество атракции. В допълнение, налице са театри, музеи и други културни институции, които ще предложат на детето ти както доза забавление, така и познание за живота и изкуството.  

Освен семействата с деца, в Акапулко могат да се чувстват напълно в свои води и по-младите поколения, както и любителите на нощния живот. Залезът на слънцето съвсем не е край на емоциите за дошлите тук туристи, а още една възможност за забавление и събирания в приятни компании. Акапулко разполага с редица дискотеки и нощни заведения, в които ще намериш уютна атмосфера, качествен алкохол и най-добрата местна и световна музика. От друга страна, баровете на плажа са място, където всеки посетител на Акапулко трябва да иде поне веднъж и да усети невероятното чувство от това да си на купон под звездите и в непосредствена близост до океана. За предпочитащите музика на живо също има отлични опции, тъй като в Акапулко непрекъснато се провеждат концерти, фестивали и най-различни други добре озвучени обществени мероприятия.

И накрая, за тези, които искат да избягат за малко от интензивния и забързан градски живот, и да прекарат един спокоен ден на чист въздух, Акапулко също предлага вариант. Величествената планина „Сиера Мадре“ се издига в непосредствена близост до населеното място. Тя носи повече прохлада, зеленина, както и поредица от внушителни природни гледки. Редовно се организират множество интересни и разнобразни екскурзии от Акапулко до Сиера Мадре. В зависимост от конкретната екскурзия, която ще избереш, програмата ти може да включва най-различни дейности. Започвайки от изкачване по хълмиста пътека в търсене на праисторически останки, и стигайки до среща на върха, осигуряваща неописуемо чувство, атмосфера и изглед.

Да, Акапулко е прекрасна дестинация, която можеш да посетиш по всяко време на годината. А за да бъде пътуването ти наистина спокойно и приятно, и да забравиш излишните притеснения, непременно трябва да вземеш със себе си твоята кредитна карта Бяла Карта. Тази кредитна карта ще ти позволи бързо, лесно и ефективно да извършваш покупки и да се разплащаш на различни места в града. Кредитна Бяла Карта – кредитната карта, която се наглася изцяло спрямо нуждите ти, каквото пожелаеш, където и да си.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш