Кандидатствай Вход
Място на месеца: Амстердам

Място на месеца: Амстердам

  • Бяла Карта
  • 01.11.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1200

Амстердам е столицата и най-големият град в Кралство Нидерландия (което у нас наричаме с доста по-популярното име „Холандия“). Една прекрасна дестинация за всеки, желаещ да се наслади на различна, интересна и вълнуваща почивка. Дестинация, която има много какво да ти предложи. Започвайки от невероятната архитектура и богатия културен живот и стигайки до красивите паркове, приятните разходки с колело и редицата възможности за забавление. В следващите редове ще научиш малко повече за всяко едно от споменатите преимущества на Амстердам като туристическа дестинация.

С повече от 400 хиляди засети дървета, Амстердам се нарежда сред най-зелените градове на Европейския континент. Ако обичаш да се наслаждаваш на природните картини, ти препоръчваме да дойдеш тук през есента, когато те са почти магически. По това време от годината историческите паркове в Амстердам са украсени със своеобразни облаци от оранжеви и червени дървета, виждащи се от значителни разстояния. Златни килими от падащи листа пък буквално покриват основните пътища и алеи в града, правейки преживяването за всеки един придвижващ се наистина уникално. 

Колелото е сред най-популярните средства за придвижване в Амстердам. То позволява на туристите да проучат по-добре града, както и да се доближат максимално до неговата красива природа, изящна архитектура и живописни квартали. Пътуването с колело предоставя много по-различни емоции и преживявания в сравнение с това с градски транспорт. Сигурни сме, че и сам ще се убедиш в последното, ако обиколиш основните места и забележителности в Амстердам с превозно средство от тази категория. В допълнение, подобно решение ще ти помогне да се поддържаш в отлична физическа форма по време на цялата ваканция.

Една от най-големите атракции на Амстердам е групата от 160 канала, налични на територията му. Повечето канали от тази група са построени през 17-ти век с цел да се задоволят нуждите на развиващата се буржоазна индустрия, както и да се създадат подходящи условия за реализирането на нови жилищни проекти. В днешно време въпросните канали са увеличили своите функции и вече представляват и своеобразен туристически обект. Те дори се намират под закрилата на ЮНЕСКО като част от световното културно наследство.     

Амстердам е град на почти 1000 години. Поради тази причина в него по идеален начин се съчетават средновековната, ренесансовата и модерната архитектура. Който и квартал от Амстердам да посетиш, ще видиш разположени в близост една до друга сгради в споменатите архитектурни стилове. Не пропускай да разгледаш и популярните в цял свят холандски вятърни мелници. Техният брой на територията на града наброява осем, но само две са отворени за свободен достъп на пристигащите тук туристи.

Твоята почивка в Амстердам със сигурност няма да бъде бедна на културни преживявания. Съвременното изкуство е много добре представено тук, благодарение на множеството музеи и независими галерии. В града също така са налице няколко художествени и дизайнерски училища, които често организират изложби и събития на открито. В допълнение, Амстердам е идеална дестинация за любителите на филмовото изкуство. Тук непрекъснато се правят прожекции на най-новите и качествени предложения на европейското и американското кино. През есента пък се провеждат няколко популярни филмови фестивала, свързани както с детски и анимационнни филми, така и с разнообразни документални продукции.

Ако обичаш нощните забавления и силните емоции, отново няма да останеш разочарован от своя престой в Амстердам. В града се намират редица елитни нощни заведения, предлагащи качествен алкохол, съвременна музика и просторни денсинг сцени. През октомври Амстердам се превръща в денсинг столицата на света, благодарение на провеждащия се по това време музикален фестивал, известен под името „Amsterdam Dance Event“. Този фестивал е посветен изцяло на електронната музика и събира на едно място хиляди нейни фенове от различни националности и култури. В дните, през които продължава фестивалът, имаш възможност да танцуваш и да се забавляваш с приятели по цели нощи, гребейки с пълни шепи от удоволствията на живота.

И не на последно място, в Амстердам ще се насладиш на качествена и вкусна храна. Местните специалитети включват сурова херинга, холандски крокети с говеждо, белгийски пържени картофи с майонеза, рибни филенца по холандски и т.н. Почитателите на десертите пък могат да опитат от прочутия холандски ябълков пай, който се сервира с ванилов сладолед или горещ шоколад.

Както сам разбираш, Амстердам ще предложи по нещо за всеки един аспект от твоята незабравима почивка. Така че ти препоръчваме при първата удобна възможност да се отправиш на пътуване към тази дестинация, като задължително вземеш със себе си и кредитна карта Бяла Карта. Кредитната карта, която ти гарантира финансова сигурност и спокойствие, както и бързи, лесни и удобни разплащания. Благодарение на кредитна Бяла Карта ще изживееш по-пълноценно всеки момент от почивката си и ще се прибереш у дома зареден с настроение и положителна енергия.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш