Кандидатствай Вход
Място на месеца: Барселона

Място на месеца: Барселона

  • Бяла Карта
  • 22.08.2021
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 497

Барселона е една от най-цветните, оживени, изпълнени с култура, изкуство и вкусна кухня градове в Европа. Там има за всеки по нещо. Разбира се, не забравяме и че това е мечтана дестинация за много футболни фенове.

Когато и да решиш да планираш почивката си в Барселона – няма да сгрешиш. Архитектурата на града е завладяваща – готически и модерни сгради ще изпълнят очите и сърцата на любителите на дизайна. Когато отиваш на ново място – особено в исторически град е много лесно да попаднеш в капана на туристическите дестинации. В Барселона има много какво да се види, но ти препоръчваме да си дадеш време да се насладиш на лежерните обяди, сиеста и тапас с приятели. През другото време, не пропускай да видиш някои (или всички) от следните забележителности в града.

Катедралата на Барселона е готически храм, които се издига сред тесните улички и малките магазинчета, а на нейно място преди 2000 години се е намирал римски храм. И до днес можете да проследите части от старите римски стени и акведукт. Архитектурата на сградата създава приятна атмосфера, а от върха, до който може да се стигне с асансьор, се разкрива прекрасна гледка към града.

Casa Batllo (Къщата Батло) е друга популярна архитектурна забележителност, която е включена в списъка на ЮНЕСКО. Позната още като Къщата с костите, сградата е дело на Гауди. Къщата е покрита с парчета стъклопис, което променя цвета й – понякога изглежда синя, после зелена или пък езерото се отразява в нея. Ако искаш да се насладиш на едно истинско произведение на изкуството, задължително включи къщата на Батло в списъка си.

La Sagrada Família – не знаехме дали трябваше да включим тази забележителност, защото е почти незаконно да отидеш в Барселона и да не посетиш Саграда Фамилия.  Базиликата е произведение на изкуството и е позната като най-голямата незавършена базилика в света. И тъй като тази величествена структура не може да бъде описана, просто я посети. Не забравяй да си резервираш билет, за да пропуснеш дългите опашки.

La Boqueria е най-старият пазар в Барселона, създаден още през 1217 г. Там лесно можеш да се потопиш в атмосферата на града – дрънчене на чаши, поздрави, викове на търговци, аромат на вкусна риба и свежи сочни плодове.

След пазара, насочи се към известния Парк дел Лаберинт д‘Орта. Името му ти подсказва какво да очакваш – лабиринт от гъста зеленина, скулптури и красиви сгради. Ако успееш да се измъкнеш от лабиринта, продължи разходката си към музея на Пикасо. Музеят на Пикасо е разположен в пет двореца, в него можеш да видиш епични рисувани тавани, красива и приятна обстановка. Не очаквай да видиш най-популярните произведения на Пикасо обаче. Музеят на Пикасо в Барселона разказва за цялата кариера на художника и разкрива неподозирани негови умения.

Не пропускай и известният Park Güell. Парк Гюел е почти като приказка и е най-величественият парк в града. Той започва живота си в следствие на сътрудничество между предприемача Еусеби Гюел и Гауди. В парка се влиза с различни билети – има и безплатен, но той няма да ви отведе до най-красивите кътчета.

И разбира се, ако обичаш футбола, не пропускай Камп Ноу – емблематичният стадион на ФК Барселона, открит пре 1957 г. С капацитет от близо 100 000 души, Камп Ноу е най-големият стадион не само в Барселона, но и в цяла Европа.

Барселона наистина може да предложи на всеки по нещо. Включи града в топ дестинациите, които трябва да посетиш – няма да съжаляваш. А за да имаш спокойствието да планираш почивката си, вземи Бяла Карта. Бяла Карта е кредитна карта с лимит до 3000 лв. и без такси за издаване, при теглене на пари от банкомати в страните от Европейския съюз и без годишна такса за обслужване на картата.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш