Кандидатствай Вход
Място на месеца: Берлин

Място на месеца: Берлин

  • Бяла Карта
  • 17.01.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 799

В днешното издание от редовната ни рубрика „Място на месеца“ се отправяме към един от не само най-красивите и интересни, но и важни градове в Европа. Става въпрос за Берлин, столица на политическия и икономически „мотор“ на Стария континент Германия. Много са елементите, с които Берлин впечатлява посетители от цял свят. Започвайки от историята и уникалната архитектура на града, и стигайки до природните гледки, храната и невероятния нощен живот. По-надолу в текста ще научиш малко повече за всеки един от тези елементи, потапяйки се напълно в атмосферата и емоциите, които носи Берлин.

В Берлин действително са събрани доста белези от исторически събития, до голяма степен определили съдбата на човечеството. Сред обектите, които ти препоръчваме задължително да разгледаш, са останките  от Берлинската стена и Паметника на съветските войни, намиращ се в Трептауър Парк. Налице са също така редица музеи и галерии, в които се пазят свидетелства за ужасяващия Холокост (геноцидa над евреите по време на Втората световна война). Свидетелства, напомнящи на съвременния човек какво се е случило през този период и защо никога повече не бива да се повтаря. От друга страна, днешната архитектура и като цяло облик на Берлин са повлияни от традициите на различни исторически епохи – Средновековието, Ренесанса, Индустриалната революция и т.н.

Въпреки богатата си история и уникалните архитектурни съоръжения, които са разположени тук, Берлин също така е град, успешно съхраняващ своята природа. Природа, на която могат да се наслаждават всички местни и туристи. В Берлин е пълно със зелени площи, като само благоустроените обществени паркове и градини са над 2500. В допълнение, са налице и редица езера, в които човек може да поплува без никакъв проблем.

Уличното изкуство е много разпространено в Берлин. Почти навсякъде по улиците се виждат креативни стенописи и графити на разнообразни тематики – от политиката и икономиката до бита и традициите на местните. Освен това са направени и редица своеобразни сцени, където се събират самоуки музиканти, танцьори, артисти и други хора на изкуството, които искат да представят уменията си пред публика.

Ако си любител на пазаруването, Берлин отново е подходящото място за теб. В централните части на града са разположени множество шоуруми и магазини на новото поколение местни дизайнери на дрехи и обувки. Също така са налице пазари, където могат да се закупят свежи плодове, зеленчуци и морски дарове, както и невроятно вкусни традиционни сладкиши. Не забравяй да вземеш за пътуването твоята кредитна карта Бяла Карта, която ще направи процеса по пазаруване много по-бърз, удобен и сигурен за теб.

И като заговорихме за сигурност, определено Берлин продължава да е един от най-сигурните градове за туристите. В повечето квартали и зони можеш да се придвижваш спокойно пеша, без да се страхуваш от кражби, нападения и други неприятни инциденти. В допълнение, толерантността, свободата на изразяване и различните лайфстайли са много ценени в германската столица. Групи от колездачи и привърженици на екологичния начин на живот, редовни посетители на диви купони и партита, любители на сексуалната свобода – всички тези хора са част от богатата палитра от образи и характери, събрани в модерния Берлин. 

Вкусната храна, която може да се намери буквално навсякъде, е още едно от очарованията на Берлин. Независимо какви са твоите вкусове и предпочитания в това отношение, несъмнено в града ще намериш подходящите за теб места. От изискани ресторанти, отговарящи на най-високите критерии в кулинарията, до заведения, където се предлагат най-често срещаните бързи храни. Берлин също така е считан за един от най-добрите градове в Европа за вегетарианците, като почти всеки качествен ресторант тук предлага специални вегетариански менюта.

И съвсем не на последно място, нощният живот на Берлин е доста бурен и цветен. Модерна музика, добри диджей, отлично изградени парти сцени и алкохол от най-високо качество. Клубовете и баровете тук са мечта за всеки един млад човек, който е дошъл да се забавлява и да прекара незабравими мигове. Покрай минаващата през Берлин река Шпрее са разположени разнообразни заведения, посещението на които може да е отличен начин да комбинираш щурия купон с разходка сред природата и наслаждаване на красивите пейзажи наоколо.

Е, дадохме ти повече от достатъчно причини да избереш Берлин за дестинация на следващата си ваканция. Ако пътуваш до там, непременно носи и твоята кредитна карта Бяла Карта. Бяла Карта е международна кредитна карта, която е призната навсякъде по света и ще ти гарантира пълна финансова сигурност и спокойствие. С кредитна карта Бяла Карта животът е хубав, шарен и изпълнен с настроение и положителни емоции.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш