Кандидатствай Вход
Място на месеца: Буенос Айрес

Място на месеца: Буенос Айрес

  • Бяла Карта
  • 11.12.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1126

В днешното издание от редовната рубрика на блога на Бяла Карта „Място на месеца“ се отправяме към една доста екзотична и цветна дестинация в Латинска Америка. С население от близо 3 милиона души, Буенос Айрес е столицата и най-големият град в Аржентина. Той предлага множество развлечения и възможности за забавление за всеки, избрал го за своята почивка или екскурзия. Традиционата латиноамериканска атмосфера и живописните квартали, вкусната храна и качественото вино, танците и богатият нощен живот със сигурност ще ти донесат редица хубави моменти и проложителни емоции. В следващите редове ще ти разкажем малко повече за очарованието на Буенос Айрес и причините, поради които той е популярна дестинация за туристи от цял свят.

На първо място, Буенос Айрес е сред градовете, които ще те потопят напълно в типичните за Латинска Америка обстановка и атмосфера. Един от най-колоритните квартали се казва „La Boca“. Това всъщност е кварталът, в който в средата на миналия век се заселват голям брой италиански емигранти. Те започват да боядисват новопостроените си къщи в най-различни цветове, което придава цвят и свежест на мястото. През 1960 година пък местният художник Бенито Кинкела Мартин изриисува стените на една от изоставените улици тук и създава на нея своеобразна сцена на изкуствата. В днешно време на тази импровизирана сцена се изяявяват художници, скулптори, фотографи, и се огранизират множество събития на открито.

Ако искаш да усвоиш танцуването на танго, Буенос Айрес е идеалното място за теб. Този танц е неразривна част от традициите и културата на града. За съжаление дълго време тангото се е свързвало с местните гангстери, както и с размирните емигрантски квартали в Буенос Айрес. Днес обаче нещата са съвсем различни и тангото вече се е превърнало в символ на стил, елегантност и класа. В столицата на Аржентина са налице множество клубове и школи, в които можеш значително да подобриш танцовите си умения. Също така ще имаш възможност да се насладиш на представленията на професионални танцьори, които се провеждат в театри, ресторанти и дори по улиците на града.

И като заговорихме за ресторанти, в Буенос Айрес ще имаш достъп до изключително вкусна и добре приготвена храна. На особена почит сред аржентинците е говеждото месо, като ти препоръчваме задължително да опиташ приготвените по местни рецепти говежди пържоли и ребърца. Подобни ястия се комбинират идеално с качествено вино, каквото несъмнено ще намериш в града. В Буенос Айрес са налице и редица места, предлагащи най-доброто от френската и италианската кухня. Така че независимо какви са вкусовите ти предпочитания, определено няма да останеш разочарован от престоя си тук.

Почитателите на шопинга и продължителните обиколки по магазините ще се чувстват напълно в свои води в Буенос Айрес. Тук се намира най-големият уличен пазар в Южна Америка, носещ името „Сан Телмо“. Въпросният уличен пазар се провежда всяка неделя между 10:00 и 17:00 часа. Освен на богато разнообразие от стоки, на пазара „Сан Телмо“ ще се натъкнеш и на множество музиканти, танцьори, каскадьори и т.н. В близост се намират и редица магазини за дрехи, бижута и сувенири, които вероятно също ще ти бъде интересно да посетиш. А ако носиш със себе си кредитна карта Бяла Карта, процесът на пазаруване ще стане по-бърз, лесен и удобен отвсякога.

В случай, че обичаш природата и животните, отново имаш разнообразни опции за приятно прекарване в Буенос Айрес. В близост до самия бизнес център на Буенос Айрес се намира резерватът „Ecológica Costanera Sur“, дом на над 200 вида птици, речни костенурки и игуани. Мястото е подходящо както за разходки пеша, така и за колоездене. Друг популярен парк в града е „Боске де Палермо“. През уикенда той е пълен с хора, които разхождат своите домашни любимци или просто се наслаждават на хубави моменти с най-близките хора.

Нощният живот в Буенос Айрес също е много добре развит. Изящни кафенета и романтични винени барове, пулсиращи клубове и концерти на открито. Независимо от вкуса и предпочитанията ти, със сигурност ще откриеш подходящото място или събитие в града, на което да прекараш една незабравима нощ. 

Не пропускай да вземеш и твоята кредитна карта Бяла Карта за пътуването ти до Буенос Айрес. Бяла Карта е международна кредитна карта, която е призната навсякъде по света и ще ти гарантира пълна финансова сигурност и спокойствие по време на ваканцията. Бяла Карта е кредитната карта, която ти дава възможност да забравиш за проблемите и притесненията, и да се наслаждаваш на хубавите неща в живота.  

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш