Кандидатствай Вход
Място на месеца: Хонконг

Място на месеца: Хонконг

  • Бяла Карта
  • 06.09.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1192

В днешното издание от редовната ни рубрика „Място на месеца“ се отправяме към една доста екзотична, но и в същото време интересна и очарователна дестинация. Хонконг е място, където източната и западната култура на практика се сливат, гарантирайки поредица от уникални емоции и вълнуващи преживявания за всеки посетител. Високи сгради и красива природа, възможности за пътуване с лодка, за разглеждане на улично изкуство, както и за пазаруване в луксозна атмосфера. Малко повече за преимуществата и преживяванията, които е способен да ти предостави Хонконг, ще научиш по-надолу в текста.

Несъмнено високите сгради и тяхната уникална архитектура са сред първите елементи, които ще забележиш при пристигането си в Хонконг. Съветваме те обаче да не се ограничаваш само и единствено до разглеждането на въпросните сгради отвън. Гледките от техните най-високи части към останалата част на града със сигурност ще бъдат още по-внушителни. В Хонконг може да бъде посетен например най-високият бар в света, носещ наименованието „Ozone bar“. Той се намира на 118-тия етаж от сградата на популярната в световен мащаб луксозна хотелска верига „Риц-Карлтън“. Друга забележителност в Хонконг е огромният ескалатор, чиято дължина е около 800 метра. Въпросният ескалатор прекосява централната част на града, минавайки през редица кафенета и ресторанти, магазини и търговски обекти, културни и исторически забележителности. 

Сградите и архитектурата съвсем не са единствените неща, които могат да се видят в Хонконг. Градът е заобиколен от величествени планини и хълмове, предлагащи на всички любители на природата максимално количество зеленина, чист въздух и спокойствие. Всеки път, когато типичните за мегаполисите забързаност и претъпканост ти дойдат малко в повече, имаш възможност да се отправиш към някоя от местните туристически пътеки и да намериш тишина и комфорт сред заобикалящите те уникални пейзажи и природни гледки.

Ако си мечтаеш за романтично пътуване с лодка, то несъмнено Хонконг е подходящото място за теб. Тази своя мечта можеш да осъществиш, като се отправиш към местното пристанище „Виктория Харбър“. Там имаш възможност да си наемеш традиционна китайска лодка, с която да плаваш по крайбрежието на града и да се наслаждаваш на красивите гледки. Всяка вечер пък от двете страни на „Виктория Харбър“ протича невероятно светлинно и звуково шоу, представляващо огромна атракция за местни и туристи. Всеки, получил шанса да види въпросното светлинно и звуково шоу, със сигурност ще го запази в съзнанието си за доста дълъг период от време. 

Обикаляйки различните квартали и зони на Хонконг, ще имаш възможност да се насладиш на доста интересно и креативно улично изкуство. Елементи на типичното за Хонконг улично изкуство могат да се видят не само на по-малките и периферни улички на града, но и на значителна част от централните такива. Безспорно едно от най-добрите места за почитателите на уличното изкуство е популярната зона Шунг Ван. Там е създадена своеобразна сцена за произведения на уличното изкуство, около която се забелязват разнообразни графити и скулптури, стикери и плакати. В допълнение, в тази зона се организират събития на открито, като например изложби и видео прожекции.

Няма как да посетиш Хонконг и да не се отправиш поне за ден към обособените търговски улици в централната част на града. На въпросните улици ще откриеш множество специализирани търговски обекти за дрехи, обувки, бижута и редица други артикули. Хонконг е мястото, където типичният западен стил се сблъсква с най-доброто от съвременната китайска мода. Имаш възможност да си купиш наистина невероятни неща, включително такива, предлагащи се на доста изгодни цени. А ако твоята кредитна карта Бяла Карта е до теб, процесът на пазаруване ще стане по-бърз, лесен и удобен от всякога.

Надбягванията с коне е друга важна атракция, характерна за Хонконг. Обособяването на подобни състезания е резултат от силното британско влияние върху града през вековете. В случай, че обичаш надбягванията с коне, в Хонконг има подходящи събития за теб почти по всяко време. Освен тръпката от гледането им на живо, ще можеш да се насладиш и на наистина невероятна атмосфера. Конните състезания в Хонконг се провеждат под звуците на жива музика и при наличието на множество ресторанти и кафенета наоколо. Така че дори гледането на самото състезание да ти доскучае, имаш възможност да извършваш редица други дейности, като например похапване и пиене на кафе, танцуване и забавления с приятелите и близките хора.

Която и дестинация да избереш за своята почивка, не забравяй да вземеш със себе си кредитна карта Бяла Карта. Бяла Карта е международна кредитна карта, призната в абсолютно всички държави по света. Кредитна карта, която ще ти гарантира максимални дози финансово спокойствие и сигурност, и ще направи пътуването ти една идея по-хубаво и приятно.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш