Кандидатствай Вход
Място на месеца: Кайро

Място на месеца: Кайро

  • Бяла Карта
  • 11.10.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1877

В днешното издание от редовната ни рубрика „Място на месеца“ се отправяме към една екзотична дестинация, намираща се в северната част на африканския континент. Кайро е столицата и най-големият град на Египет и съхранява в себе си огромна част от богатствата и забележителностите на страната - от останките и архитектурните паметници на древноегипетската цивилизация, до съвременните удобства и изградени атракции за туристите. По-надолу в текста ще научиш какво те очаква в Кайро при предприемане на екскурзия до този изключително красив и интересен град.

Разбира се, няма как да не започнем с историята. Както вероятно добре знаеш, Египет е мястото, където е възникнала и се е развила една от най-древните цивилизации на планетата Земя. Цивилизация, създала невероятни за времето си държавно устройство и културен живот. Цивилизация, оставила в наследство някои от най-знаменитите архитектурни паметници в човешката история. Тези архитектурни паметници могат да се видят и днес от всеки пристигащ в Кайро турист. Става въпрос най-вече за внушителните пирамиди от Гиза, разположени на 25 км югозападно от египетската столица, и намиращите се в близост до тях изящни религиозни храмове, използвани за най-различни ритуали от владетелите и жреците на Древен Египет. Едва ли ще ти е трудно да откриеш подходяща оферта за посещение на въпросните обекти, тъй като към тях има огромен интерес от страна на почиващите в страната туристи.

Минаващата през Кайро река Нил е друга своеобразна забележителност, която в никакъв случай не трябва да пропускаш да видиш. Тази река е от решаващо значение за природата и климата в града, както и като цяло за земеделския сектор в Египет. Препоръчваме ти да се отправиш към крайбрежието й в късните часове от деня. Заставайки на прочутия мост Каср ел Нил, ще станеш свидетел на прекрасното отражение на силуета на града в чистите и спокойни води на Нил. А за тези, които искат наистина да почувстват цялата романтика, носена от Нил, са предвидени круизи и пътувания с лодки по водите на най-дългата река на африкансия континент.

В централната част на Кайро също могат да се намерят множество интересни и разнообразни места за посещение. Градът е едно от средищата на съвременната арабска култура и определено ще ти предложи екзотична ориенталска атмосфера. Възможно е например да се насладиш на улична и салонна музика, включваща инструменти като арфа, флейта или рабаб (струнен арабски инструмент). Също така, би могъл да посетиш Египетският музей, където се съхранява значителна част от историята и културата на града, както и множеството религиозни храмове (мюсюлмански и християнски).

Кайро е идеалната дестинация и за всеки модерен потребител, който обича продължителните обиколки по магазините и разглеждането на редица артикули от различни продуктови категории. В самия център на града е обособена търговска зона, в която могат да се открият магазини от всякакъв тип. Тук спокойно можеш да напазаруваш дрехи, обувки, бижута, сувенири и декорации за дома. Има обаче една много важна особеност на пазаруването в Кайро, която задължително трябва да знаеш. Тук клиентът и продавачът обикновено се пазарят и договарят за цената на набелязания артикул, докато накрая се стигне до изгодна и за двете страни сделка. Подобни разговори е възможно да се проточат немалко време, като понякога търговецът и потребителят се отплесват в най-разнообразни тематики, свързани с времето, културата, историята и т.н.

В египетската столица няма да ти е никак трудно да намериш подходящо място за похапване. В местните ресторани се предлагат редица ястия, характерни за Близкия изток и арабските държави като цяло. Горещо ти препоръчваме да опиташ специалитета „кошари“, част от чиито съставки са лещата, ориза и макаранено изделие (по избор). Докато си в Кайро, едва ли ще успееш да избягаш от сладкишите, които те дебнат буквално на всеки ъгъл. Популярни в Египет са сиропираните сладкиши, които се приготвят по уникални рецепти и са съвсем различни от техните еквиваленти в други части на света. Добра идея би била също така да се насладиш на чаша леденостуден сок от диня, действащ разхлаждащо и освежаващо, особено през най-горещия сезон тук.

И така, вече знаеш какво може да ти предложи интересната и екзотична почивка до Кайро, един от градовете – емблеми на африканския континент. Не забравяй да вземеш на въпросната почивка и твоята кредитна карта Бяла Карта. Бяла Карта ще направи покупките и разплащанията ти много по-бързи, лесни и удобни, и ще те снабди със свежи финансови средства във всеки един момент или ситуация. Заложи на тази кредитна карта и си гарантирай финансова сигурност и спокойствие по време на цялото пътуване!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш