Кандидатствай Вход
Място на месеца: Лисабон

Място на месеца: Лисабон

  • Бяла Карта
  • 16.10.2017
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1449

Време е да дадем официален старт и на една от новите ни рубрики, която от този месец ще бъде редовна част от блога на Бяла Kарта. Тази рубрика носи наименованието „Място на месеца“ и е насочена към любителите на приключенията, пътешествията и посещенията на непознати места. В нея ежемесечно ще ви представяме по една избрана дестинация, отличаваща се с изключителни характеристики, атракции и възможности за прекарване на незабравима ваканция. И така, първата дестинация, към която се насочваме, е Лисабон.

С население от малко над половин милион души, Лисабон е най-големият град и столица на Португалия. Една слънчева дестинация, предлагаща безброй възможности както за тези, които искат да си починат и релаксират пълноценно, така и за любителите на забавленията. Лисабон е място, където могат да се видят изключително разнообразни неща – от невероятни природни гледки и пейзажи до отлично запазена традиционна местна архитектура от различни исторически периоди. В допълнение, климатът е доста топъл и приятен, с което създава подходяща основа за излежаване по плажа, разходки сред природата и вечерни забавления с приятели. Ето някои от основните причини да посетите точно Лисабон:

1. Високо ниво на сигурност – нещо, за което всеки активен турист си мечтае. Много от популярните в световен мащаб дестинации и курорти предлагат редица красоти и атракции, но сигурността в тях не е на достатъчно високо ниво. Не такъв обаче е случаят с Лисабон. В португалската столица липсват опасни квартали тип гета, в които да не се препоръчва влизането. Като цяло атмосферата в града е спокойна и положителна, а местните са усмихнати и добре настроени към туристите. Престъпността в Лисабон също е доста ниска, което кара редица хора от цял свят да избират града за своите ваканции.

2. По-малко разходи – почивката в Лисабон ще ти излезе доста по-евтино в сравнение с такава в повечето от останалите европейски столици. Цените на хотелите, храната и атракциите са сравнително ниски и съответстват напълно на джоба на средностатистическия потребител. Почти във всички части на града е възможно придвижването с публичен транспорт, който ще ти спести значителни разходи. Незабравими преживявания и обслужване от най-високо качество на изгодни цени – това ще получиш, ако избереш Лисабон за своя ваканционна дестинация.

3. Невероятни гледки и пейзажи – Лисабон безспорно е една от дестинациите, на които можеш да намериш такива. Започвайки от величествените хълмове, извисяващи се около града, и стигайки до невероятните гледки около река Тахо и моста Вашку да Гама. Изключително красиви за наблюдаване от тези места са летните залези на слънцето. Безспорно те са гледка, която ще се запази в твоите спомени през целия ти съзнателен живот.

4. Красива историческа архитектура – страхотните гледки и природни пейзажи в Лисабон са допълнени от красива и добре запазена архитектура от различни исторически епохи. Ако си любител на архитектурата, то ти препоръчваме непременно да посетиш едно място в Лисабон. И това е манастирът Жеронимуш, намиращ се в квартал Белем. Той е под закрилата на Юнеско като паметник от световното културно наследство на човечеството. Строителството е започнало в началото на 16-ти век, като и до ден днешен сградата в голяма степен е запазила своя първоначален готически стил.

5. Хубава храна – освен че са на достъпни цени, повечето ресторанти и заведения в Лисабон предлагат на своите клиенти изключително качествена и добре приготвена храна. По време на ваканцията ти в Лисабон, горещо ти препоръчваме да опиташ от рибата и морската храна. Чудесните опции в това отношение са безброй – започвайки от риба треска и стигайки до октоподи, калмари и миди. Местната кухня предлага разнообразни ястия с тези морски създания, които ще те накарат да си оближеш пръстите.

6. Активен нощен живот – и не на последно място, любителите на нощните заведения също имат основателни причини да посетят Лисабон. Местните клубове и дискотеки се отличават с невероятно разнообразие и изключително добър вкус, когато става въпрос за комбиниране на различни музикални стилове. В допълнение, Лисабон ти предлага редица училища за танци, в които можеш значително да подобриш своите умения на дансинга. Така при следващото посещение в нощен клуб не само ще се забавляваш, но и ще покажеш на приятелите си какво означава стил и класа.

Независимо дали изборът ти е Лисабон или друга приятна дестинация, те съветваме поне веднъж годишно да си подаряваш невероятна ваканция, която ще разнообрази ежедневието ти и ще ти позволи да се отърсиш от стреса и напрежението. Ако имаш нужда от допълнителни средства, за да осъществиш подобно пътуване, твоята кредитна карта Бяла Kарта е насреща да ти помогне. Бяла Kарта е международна кредитна карта, която ще ти достави своевременно необходимите финансови средства, независимо в коя точка от света се намираш. Избери кредитна Бяла Kарта и се наслади на незабравими моменти и преживявания!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш