Кандидатствай Вход
Място на месеца: Маракеш

Място на месеца: Маракеш

  • Бяла Карта
  • 21.03.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1644

В днешното издание от рубриката „Място на месеца“ сме ти подготвили пътешествие до доста интересна и екзотична дестинация. Става въпрос за Маракеш, четвъртия по големина град в Мароко и един от най-важните икономически, административни и туристически центрове в страната. Тук останките от древната история и типичната атмосфера на Ориента са съчетани с множество удобства и атракции за постоянно пристигащите туристи. Изборът от дейности, които можеш да практикуваш в Маракеш, е изключително богат и разнообразен. От разходки до местните забележителности и атракции през посещение на „хамама“ (традиционната за мюсюлманските държави баня) до похапване на вкусни храни и ястия. В следващите редове ще разбереш повече за очарованието и преживяванията, които е способен да ти предостави Маракеш.

Започваме с забележителностите и атракциите, които в Маракеш са наистина много. В старата част на града е разположен „Музеят на Маракеш“ – институция, съхраняваща значителна част от историята на града. Освен белези от различни епохи и цивилизации, тук ще откриеш и редица марокански картини, музикални инструменти и други произведения на изкуството. Саадинските гробници са особено популярна дестинация за туристите. Великолепната им декорация включва живи плочки, сложни резби и изящни арабски рисунки и сценарии.

Възможно ли е да посетиш Маракеш и да не влезеш поне един път в местен хамам? Препоръчваме ти да не пропускаш подобно преживяване, защото то е изключително приятно и запомнящо се. Хамамите са традиционните за мюсюлманските страни обществени бани, които повечето хора посещават поне по веднъж на седмица. Къпането е само малка част от дейностите в хамама. На това място се извършват масажи, лечения и разнообразни процедури с етерични масла и ароматни парфюми, спомагащи човешкото тяло и кожа да бъдат поддържани в отлично състояние.  

Любителите на шопинга несъмнено ще се чувстват като у дома си в Маракеш. Тук можеш да намериш на практика всичко – от елегантни модели дрехи на водещи европейски дизайнери до ориенталски килими и покривала за легла, както и кухненски прибори, изящна керамика и още много интересни и привличащи вниманието артикули. Не забравяй да вземеш за пътуването си до Маракеш твоята кредитна карта Бяла Карта, с която пазаруването става една идея по-бързо, лесно и удобно.

Градините на Менара са място, на което всеки почитател на природата и чистия въздух може да си отдъхне и да прекара един прекрасен ден. В тях ще се натъкнеш на изкуствени езерца, заобиколени от симпатични маслинови горички и овощни градинки. Местните обикновено посещават градините през уикенда, за да си направят хубав пикник със семейството и близките хора. Друго подобно място, което определено си заслужава да бъде посетено, е градината „Мажорел“. Разположената на територия от 12 акра ботаническа градина ще ти даде възможност да разгледаш редица познати и непознати за теб растения. В зоологическия кът пък се отглеждат някои от най-редките видове птици, които живеят в Северна Африка.

Вкусната храна е още един фактор, който ще направи почивката ти в Маракеш повече от приятна. Мароканската кухня е доста богата и предлага разнообразна палитра от изкушения за всеки вкус. Месните ястия и рибите са особено популярни тук, което е нормално, предвид близостта до Средиземно море. От друга страна, имаш възможност да избираш между различни традиционни арабски сладкиши, включително сиропирани такива. Съветваме те да ги комбинираш с известния марокански чай от мента, чийто уникален вкус ще се запази в съзнанието ти дълго време след края на ваканцията ти в Маракеш.

Маракеш е чудесна дестинация и ако търсиш забавления и силни емоции. В контраст със значително консервативната атмосфера в голяма част от арабския свят, тук нощният живот кипи от енергия. В случай, че искаш да се наслаждаваш на качествена музика сред креативен интериор и множество специални ефекти, ти препоръчваме да посетиш „Le Comptoir“. Друг нощен клуб, който определено си заслужава, е „Teatro“. Той се помещава в стар театър и предлага уникален изглед и множество забавления.

И така, вече знаеш какво те очаква по време на екскурзията ти до Маракеш. Когато предприемаш мечтаното пътуване, задължително носи със себе си кредитна карта Бяла Карта. Бяла Карта е международна кредитна карта, която е призната навсякъде по света и може да се използва на разнообразни места и търговски обекти. Тя ще ти гарантира финансово спокойствие и сигурност, и ще ти позволи да се насладиш максимално на моментите, прекарани сред екзотиката и лукса на Мароко.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш