Кандидатствай Вход
Място на месеца: Маями

Място на месеца: Маями

  • Бяла Карта
  • 05.07.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1157

В днешната статия от редовната ни рубрика „Място на месеца“ ще те отведем в Маями – един от най-слънчевите и колоритни градове по източното крайбрежие на САЩ. Когато ти споменат за Маями, вероятно през главата ти на първо място минават мисли за красиви плажове, луксозни имения и диви партита. Да, изброените неща определено са характерни за Маями, но те съвсем не са всичко, което трябва да знаеш за града. Маями също така е място, събиращо различни хора и култури, множество арт институции и уникални по своя тип архитектура и градска атмосфера. По-надолу в текста ще ти дадем няколко добри причини да посетиш Маями по време на следващата си отпуска.

Вече споменахме за красивите плажове, така че няма как да не започнем обиколката в Маями именно от тях. Централният плаж Маями Бийч е точно толкова невероятно и вълнуващо място, колкото го описват по-голямата част от вестниците и списанията. Почиващите тук могат да се насладят на невероятни гледки както към централната част на града, така и към заобикалящия го океан. Величествените вълни предоставят възможности за практикуване на любими водни спортове, а редицата барове и заведения организират уникални нощни партита на плажа, които ще ти донесат положителни емоции и спомени за цял живот. 

В случай, че си любител на шопинга, Маями определено е подходящата дестинация за теб. В града ще откриеш на практика всичко – от изискани търговски обекти, предлагащи дизайнерски дрехи и бижута по последна мода, до квартални магазинчета, в които артикулите са на достъпни за средностатистическия потребител цени. Носи твоята кредитна карта Бяла Карта по време на почивката си в Маями, за да направиш процеса на пазаруване по-бърз, лесен и удобен от всякога.

Когато си в Маями, ще се сблъскаш с изкуството в различните му форми на почти всяка улица или ъгъл. Концерти на открито и закрито, изложби на местни и чуждестранни художници, театрални постановки и кино прожекции – изборът в това отношение е наистина много богат. Просто трябва да разгледаш предлаганите културни програми и преживявания, и да заложиш на тези, които в най-пълна степен ще удовлетворят твоите изисквания, вкусове и предпочитания.

По улиците на Маями ще срещнеш множество архитектурно издържани сгради, както и колоритни места, представящи развитието на града през последните 30-40 години. Задължително трябва да преминеш например по улицата „Оушън Драйв“, която всъщност свързва Маями Бийч с градската част. Сред забележителностите тук са „Нюз кафе“, предлагащо внушителен брой международни вестници и списания, както и популярният хотел „Пеликан“, сред чиито гости са били Грейс Джоунс, Синди Крауфорд, Йоко Оно и още редица звезди от световен мащаб. 

Маями е център на латиноамериканската и по-специално на кубинската култура в САЩ. Кварталът, наричан „Малката Хавана“, буквално ще те потопи в типичните за кубинския народ традиции и обичаи. Тук можеш да опиташ ястия, носещи своя произход от островната държава, да влезеш в магазин за кубински пури или пък да посетиш различни културни институции, свързани с кубинската общност. В допълнение, в „Малката Хавана“ са налице и редица приятни барове и заведения, които предлагат латиноамериканска музика, атмосфера и забавления.

И като заговорихме за храна, в Маями ще откриеш множество места, където да похапнеш пресни и отлично приготвени морски деликатеси. Близостта до океана позволява тези деликатеси да бъдат набавяни по всяко време на годината. За какви точно морски деликатеси говорим? Сред най-често предлагащите се такива в ресторантите в Маями са различните видове риба, раци, омари, миди и още подобни дребни създания. Заведенията за похапване в Маями ще ти помогнат буквално да усетиш вкуса на океана и да се прибереш вкъщи напълно доволен.

И съвсем не на последно място, Маями има изключително оживен нощен живот. Тук са налице блестящи клубове и заведения, смятани за едни от най-добрите такива в световен мащаб. Във въпросните клубове и заведения ще попаднеш на хубава музика, качествен алкохол и дори множество известни личности (е, последното важи само за най-елитните заведения, разбира се). От четвъртък до неделя обикновено са наети и специални диджеи, които да увеличат забавлението на макс и да гарантират неповторими партита, продължаващи от ранна вечер до късни зори.

Както сам разбираш, Маями може да ти предложи множество възможности за приятно прекарване. Така че се насочи към тази дестинация по време на следващата си отпуска и не забравяй да вземеш със себе си кредитна карта Бяла Карта. Кредитната карта, която ще ти позволи да се разплащаш навсякъде по най-бързия и удобен за теб начин. С кредитна Бяла Карта животът е една идея по-лек, подреден и хубав.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш