Кандидатствай Вход
Място на месеца: Окланд

Място на месеца: Окланд

  • Бяла Карта
  • 13.08.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1715

В днешното издание от редовната ни рубрика „Място на месеца“ ще ти разкажем за една доста интересна и екзотична дестинация. Окланд е столицата и най-големият град на островната държава Нова Зеландия. С население от близо милион и половина души, Окланд си е истинска градска агломерация, чието очарование се крие във факта, че е обградена от невероятен воден свят, включващ над 50 острова. В Окланд ще намериш всичко, от което се нуждаеш, за прекарване на уникална и незабравима ваканция. Красиви плажове, богат растителен и животински свят, високи сгради с внушителни панорамни гледки, луксозни ресторанти и множество места за пазаруване. В следващите редове ще научиш малко повече за ползите и преимуществата, които е способен да ти предостави Окланд във връзка с твоята пълноценна почивка и релакс.

В случай, че обичаш излежаването на плажа, както и сутрешните или вечерните разходки по брега, Окланд безспорно е изключително подходяща дестинация за теб. На север, на юг, на изток и на запад – в която и посока да тръгнеш от центъра на града, в крайна сметка винаги ще се озовеш на някой от прекрасните плажове тук. По принцип на най-малко разстояние от главните квартали на Окланд се намира плажът „Mission Bay“. Това е и причината именно този плаж да е най-популярният и оживеният в града. Ако търсиш повече спокойствие и уединение обаче, те съветваме да избереш някой от плажовете, разположени по западното крайбрежие – „Piha“, „Karekare“ и „Bethells Beach“.

Докато си в Окланд, несъмнено ще се чувстваш по-близо до природата от всякога. Паркове, природни резервати, ботанически градини, пасивни вулкани – изборът в това отношение е безкрайно голям. В града са създадени чудесни условия за придвижване с велосипед, така че всеки турист да може да разгледа наличните красоти възможно най-отблизо. Невероятен животински свят пък те очаква както в местните зоологически градини, така и на близките острови. Сред съществата, които ще видиш тук, са китове, делфини, пингвини и редица видове редки птици.

Окланд предлага на своите посетители не само плажове и природа, но и забележителна градска част с изящна архитектура и внушителни сгради. Качвайки се на горните етажи на въпросните сгради, ще имаш възможност да се насладиш на буквално спиращи дъха гледки. Специално за любителите на подобни красоти, препоръчваме посещението на „The Sky Tower“.  Тази наблюдателна и телекомуникационна кула ще ти позволи да разгледаш от високо страхотни места като залива Хаураки, северното крайбрежие и различни други части и зони от Окланд. Панорамните гледки от върха на „The Sky Tower“ без съмнение са способни да те впечатлят толкова, че да останат в съзнанието ти за цял живот.

Всички почитатели на културата и изкуството са добре дошли в Окланд. Местната художествена галерия например пази най-голямата колекция от морски съкровища в света. Налице са и редица театри и музеи, разпръснати из целия град. В допълнение, по улиците можеш да видиш разнообразни форми на улично изкуство, сред които музика, графити и дори ръчни скулптури. При всички случаи ваканцията в Окланд напълно ще удовлетвори потребностите ти от качествени културни преживявания и ще обогати знанията и светогледа ти.

Улиците „O'Connell Street“ и „High Street“ са най-популярните търговски улици в града. Там ще намериш както специализирани търговски обекти, така и няколко магазина на световноизвестни дизайнери. Дрехи и обувки, бижута и декорации за дома – независимо от какви точно артикули се нуждаеш, магазините тук ще ти ги предоставят. А ако по време на пътуването носиш със себе си твоята кредитна карта Бяла Карта, процесът на пазаруване ще стане по-бърз, лесен и удобен от всякога.  

Хората, които са любители на вкусната храна и изисканата атмосфера, също няма да останат разочаровани от своята ваканция в Окланд. Популярното в града кафене във френски стил е носител на редица награди както на местно, така и на международно ниво. Налице са и редица ресторанти, където можеш да похапнеш най-добрите новозеландски специалитети. Невероятно гостоприемната и приятна атмосфера в тях ще те изненада и ще бъде идеалното допълнение към обяда или вечерята ти. В зависимост от това дали си в Окланд на семейна ваканция или пък на почивка с приятели, е възможно да си избереш по-тихи и уединени ресторантчета или такива с жива музика и множество атракции.

При заминаването си за Окланд или която и да е друга дестинация в чужбина, не забравяй да вземеш и кредитна карта Бяла Карта. Бяла Карта е международна кредитна карта, която е достъпна и призната навсякъде по света. Тази кредитна карта ще ти гарантира финансово спокойствие и сигурност, и ще направи ваканцията ти още по-хубава и приятна.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш