Кандидатствай Вход
Място на месеца: Прага

Място на месеца: Прага

  • Бяла Карта
  • 18.06.2021
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 401

Прага е от градовете, които носят наслада за всички сетива и не случайно е много популярна туристическа дестинация. Кой турист не би искал да види на едно място история, култура, архитектура и да се наслади на забавен нощен живот, вкусна храна и страхотна бира.

Чешката столица може да предложи на своите гости страхотни музеи, красива архитектура и забавление. За да те убедим, че Прага заслужава място в твоя списък с дестинации, в днешната статия в блога на кредитна карта Бяла Карта ти разказваме за този невероятен град.

Прага е от онези градове, които имат различно очарование през всеки сезон. Независимо кога ще имаш възможност да я посетиш, виж какво да не пропускаш, за да вземеш максимално от това свое пътуване.

Шоуто на часовника е основна атракция в Прага и вероятно ще е първото нещо, което ще видиш. Той представлява средновековен астрономически часовник, прикрепен към кулата на старото кметство в Прага. Часовникът е поставен за първи път през 1410 г., което го прави третият най-стар астрономически часовник в света и най-старият часовник, който все още работи. Всеки ден стотици туристи се събират пред часовника и изчакват малките фигури да „затанцуват“.

След часовника, можеш да се качиш към кулата на старото кметство, откъдето се разкрива 360 градусова гледка към Прага, която ще те остави без дъх. След като се насладиш на зашеметяващите гледки от високо, слез на земята и посети старите църкви и катедрали в града. Някои от по-известните са: „Дева Мария пред Тин“, Свети Никола“ и „Свети Вит“. Любопитна е и църквата „Свети Яков“, където можеш да видиш изсъхналата ръка на крадец, който според легендата се опитал да открадне от църквата, но бил хванат от статуята на Дева Мария. Единствената възможност да се освободи е била отрязването.

Замъкът в Прага е най-големият древен замък в света според Книгата на рекордите на Гинес и определено заслужава внимание. Когато имаш възможност да посетиш града, отдели си време и се включи в някоя обиколка с гид. Така ще научиш интересни истории.

След посещението си в замъка, можеш да се насочиш към градините на хълма Петрин. Паркът е изключително красив през пролетта. Там можеш да видиш наблюдателна кула, която много напомня на Айфеловата кула в Париж и да направиш страхотни снимки на града.

Може би най-емблематичната забележителност на Прага е известният Карлов мост. Там можеш да видиш множество статуи и да срещнеш местни художници и музиканти. Мостът е един от най-натоварените в града и почти винаги е пълен с хора. Разходката през този мост е задължителна. Ако вярваш в легенди, спри се на статуята на Свети Йоан Непомук (човек с ореол от звезди). Там ще видиш плоча и според поверията е за късмет и завръщане в Прага.

Ако обичаш бира, задължително си запази бирен тур, за да опиташ занаятчийска бира. Повечето бирени турове ще те заведат там, където местните се наслаждават на вкусна крафт бира.

Друга интересна забележителност в града са стената на Джон Ленън, която от 1980 година бива изпълнена с текстове на Биитълс, цитати на Ленън и графити. Стената е символ на надеждата и желанието на хиляди пражки студенти да живеят в „мир и любов“.

Разходката в Прага ще разкрие още много приятни изненади – красиви статуи, лебеди по брега на реката, в близост до Карловия мост. Старите улици и къщи са приказни. За да се насладиш на посещението си в чешката столица, остави плановете и просто се загуби, почини в някое малко кафене, не пропускай да се отклониш към някоя бирария в следобедната жега.

За да е пълно изживяването ти в чешката столица, не пропускай да опиташ шницел, колбасите, вкусни гулаши и козуначените коминчета. Това са само част от задължителните за опитване кулинарни специалитети.

Надяваме се, че скоро всичко ще е нормално и пътуването ще е лесно, както преди. Ти се подготви предварително като кандидатстваш за кредитна карта Бяла Карта. Бяла Карта е международна кредитна карта с лимит до 3000 лв., с която можеш да разполагаш със средства винаги, когато ти потрябват. Едно от големите предимства на Бяла Карта е, че е БЕЗ ТАКСИ при теглене на пари от банкомати в страните от Европейския съюз, което я прави идеална за твоето пътуване до Прага.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш