Кандидатствай Вход
Място на месеца: Рим

Място на месеца: Рим

  • Бяла Карта
  • 07.02.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1036

Рим е любов от пръв поглед – история и настояще, слети в една приказна хармония. Неслучайно е наречен Вечният град – защото тук съжителстват заедно отминали епохи и настоящи изкуства, спомени за легендарни творци и могъщи владетели – всичко това е оставило своя отпечатък в архитектурата, културата, излъчването и атмосферата на града. От античното изкуство до великата история и вкусната храна – този град е като музей на открито, изпълнен със скъпоценни камъни, чакащи да бъдат открити.

Рим е град, в който ще се насладиш не само на зебележително изкуство. Това е най-големият град в Италия, който съществува от 2800 години. Известен е и като „Градът на седемте хълма“. Разположен на бреговете на река Тибър, Рим има население от близо 3 млн. жители.

Рим е град, в който ще опиташ една от най-прекрасните кухни в света, богата на качествени и апетитни продукти. Римляните имат вкус не само за красотата и стила, но и за качествената и хубава храна, поднесена с финес и любов.

Рим е синоним и на велика цивилизация – все пак той е столицата на най-дълго просъществувалата и най-велика империя в света – Римската. Винаги има какво да се разкаже за този хилядолетен град, а местата, които си заслужава да се видят са не десетки, а стотици. И все пак, ако отиваш там за по-малко седмица е добре да си направил план на топ забележителностите, които трябва и искаш да видиш. А те не са малко. Нека не забравяме и че в Рим се намира държавата-град Ватикан. Ватикан е най-малката суверенна държава в света – с площ от 44 хектара (440 декара). Ватикан е също толкова известно място, колкото е и Рим – или както се казва не можеш да отидеш в Рим, без да видиш папата. А папата се намира във Ватикан – църковната държава, управлявана от епископа на Рим – папата. Във Ватикана се намират религиозни и културни обекти, сред които Ватиканските музеи, площада Свети Петър и Сикстинската капела.

Историческият център на Рим е част от културното наследство на ЮНЕСКО. А най-хубавото е, че градът е напълно възможен за обхождане и без услугите на автобуси и метро. Или поне главните забележителности, които трябва да се видят са на пешеходно разстояние, тъй като руини, дворци, катедрали, музеи и паметници – всичко е скупчено в центъра на този велик град.

Ние горещо ти препоръчваме да направиш следващото си пътуване именно до този забележителен град, но преди това ти представяме няколко съвета за едно вълнуващо изживяване в Рим. Виж кои са местата, които да посетиш, кои са детайлите, с които да се запознаеш и причините, заради които си заслужава да видиш Вечния град.

Защо да посетиш Рим:

- това е един от най-старите градове в света

- още от основаването си е бил столица на най-голямата и велика империя – Римската

- можеш да видиш папата – водач на световната Католическата църква

- ще посетиш стотици музеи и галерии – за повечето входът е безплатен

- можеш да посетиш някои от най-легендарните сгради и монументи в историята на човечеството – Колизеумът и Пантеона са само две неща, заради които си заслужава да отидеш в Рим. Колизеумът е един от символите на Римската империя и инженерните й постижения, а Пантеонът е древноримски храм и се смята за еднин от най-забележителните монументи в древността, запазени до наши дни

-  в Рим се намира най-малката държава в света, в която е и един от най-популярните площади – Свети Петър. На него пък можеш да видиш самия папа.

- в Рим ще се насладиш на невероятна кухня – традиционните ястия включват паста, пица и великолепни десерти, като тирамису. Ако се намираш в Рим, не пропускай да опиташ тирамису и традиционните тестени изделия. За тази цел, градът е пълен с различни ресторанти, предлагащи вкусна кухня и приятни питиета.

- Рим е известен с виното и кафето си – разбира се, най-вкусното и ароматно кафе идва от Италия, а в римските кафенета със сигурност ще се натъкнеш на тази ароматна напитка. Вината и традиционните коктейли с просеко също са сред задължителните неща, които да опиташ.

Какво да посетиш в Рим: Колизеумът, Ватиканските музеи, базиликата Свети Петър, Пантеона, площад „Ротондата“, площад „Навона“, фонтанът ди Треви – един от най-известните в света, Испанските стълби, Хълмът Палатин и градините на Фарнезе, катедралата Санта Мария Маджоре.

Трябва да се отбележи, че Рим е подходящ за посещение най-вече пролетта и есента, когато климатът е по-мек. Лятото е извънредно горещо и сухо, а и Рим е по-красив с цъфнали цветя и простираща се зеленина.

Когато и да решиш да посетиш Рим, ще ти е нужно време, карта на града и бюджет, за да се насладиш на екскурзията си.

Ние имаме решение, с което няма да те притеснява финансовата част – кредитна Бяла Карта ти дава възможност да разполагаш със средства във всеки един момент. Позволи си да посетиш един от легендарните градове, благодарение на твоя кредитен помощник, идващ винаги в правилния момент. Защото Бяла Карта е международна кредитна карта и е удобна както за плащания в кеш, така и за резервации през интернет – за да имаш незабравимо пътуване и да мислиш само за хубавите моменти, които заслужаваш.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш