Кандидатствай Вход
Място на месеца: Сантяго

Място на месеца: Сантяго

  • Бяла Карта
  • 09.04.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1003

В днешното издание от редовната ни рубрика „Място на месеца“ се отправяме към едно доста колоритно и същевременно очарователно място. Става въпрос за Сантяго, столица на южноамериканската държава Чили. Град, разположен в подножието на Андите, с население от малко над 5 милиона души. Град с дълга история (основан от испанските завоеватели през 1541 година), най-голям икономически, административен и културен център на страната. Град, който може да предложи по нещо на всеки посетител, независимо от изискванията, желанията и предпочитанията му. От отлично вино и невероятно вкусна улична храна до богат културен живот, уникално красиви залези и чудесни писти за практикуване на зимни спортове. В следващите редове ще разбереш защо Сантяго би могъл да е доста удачен избор за твоята следваща ваканция.

Съвсем кратко пътуване с кола или обществен транспорт от центъра на Сантяго ти е нужно, за да се озовеш насред лозята на едни от най-добрите производители на вино не само в Чили, но и като цяло по света. Имаш възможност да избираш измежду сортове вино, правени от големи и популярни производители, и такива, дело на малки семейни винарни. На която и от двете опции да заложиш, със сигурност няма да сгрешиш.

Сантяго е идеална дестинация и за почитателите на шопинга.  Срещу популярния хълм Санта Лусия се намира огромен занаятчийски пазар, откъдето можеш да си вземеш традиционни продукти и сувенири на достъпни цени. В центъра на града пък е разположен друг пазар, предлагащ изобилие от пресни плодове, зеленчуци и морски дарове. Съвсем близо до него е налице търговска зона, на която са струпани множество магазини, ресторанти и кафенета. За да направиш пазаруването си в Сантяго максимално удобно и приятно, не забравяй да вземеш със себе си твоята кредитна карта Бяла Карта.

И като заговорихме за ресторанти, в Сантяго може да се намери нещо вкусно за хапване буквално навсякъде, дори и на улицата. Чилийците всъщност са много горди със своята улична храна, предлагаща множество изкушения на местни и туристи. От традиционни чилийски хотдози и пържени картофи до домашно приготвени сладкиши и различни видове сладолед. Улиците на Сантяго определено са място, което ще събуди в максимална степен апетита ти.

Богатият културен живот е друг елемент на чилийската столица, който ще достави удоволствие и наслада на твоите сетива. Колоритно украсени къщи и жилищни сгради, различни надписи и рисунки по главните и страничните улици, самодейни артисти и музиканти – със сигурност ще срещнеш всичко това по време на ваканцията си в Сантяго. Може би най-значимата културна забележителност в Сантяго е Музеят на човешките права. В тази сграда се пазят мрачни спомени от режима на Аугусто Пиночет. Спомени, които несъмнено ще предизвикат силни емоции у всеки човек и ще го накарат да се замисли за основните принципи на света и обществото, в което живее.

Поради разположението на Сантяго в южното полукълбо и в близост до Андите, през летните месеци тук може активно да се практикува каране на ски. В близост до града се намират някои от най-старите ски писти в Южна Америка. Те са разположени в трите долини, заобикалящи Сантяго -  Вайе Невадо, Ел Колорадо и Ла Парва. Препоръчваме ти предварително да разгледаш в интернет базите и съоръженията, които са изградени във всеки един от тези своеобразни ски курорти, за да можеш да прецениш кой ще ти допадне най-много.

И съвсем не на последно място, в рамките на почивката си в Сантяго ще имаш възможност да наблюдаваш залеза на слънцето от най-високата сграда в Южна Америка. Става въпрос за бизнес центъра „Костанера“, разположен в централната част на града. В него се намират множество модни магазини, ресторанти и офиси на различни фирми. След като си приключил с пазаруването и похапването, имаш възможност да се качиш на покрива. Оттам ще се насладиш на безкрайния изглед към Сантяго, като Андите ще играят ролята на назъбен фон. А ако си на покрива в края на деня, ще видиш и прекрасния залез на слънцето над Сантяго- една гледка, която със сигурност ще се запечата в съзнанието ти за цял живот.

И така, вече знаеш какви преимущества може да ти предостави Сантяго за прекарване на мечтаната ваканция. Пътувай до там с твоята кредитна карта Бяла Карта в джоба. Бяла Карта е международна кредитна карта, която е призната и достъпна за използване във всички държави по света. Тя ще ти гарантира пълна финансова сигурност и спокойствие, и ще ти позволи да се насладиш максимално на почивката си. Изживей пълноценно хубавите моменти от живота с кредитна карта Бяла Карта! 

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш