Кандидатствай Вход
Място на месеца: Сидни

Място на месеца: Сидни

  • Бяла Карта
  • 14.03.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 2765

В днешното издание от редовната рубрика на блога на Бяла Карта „Място на месеца“ се отправяме към слънчева Австралия, където всеки човек може да се зареди с добро настроение и положителни емоции. Със своите близо 5 милиона души население (заедно с предградията), Сидни е най-големият град на континента. Основан през далечната 1778 година, той пази значителната част от австралийските традиции, обичаи и култура. Сидни също така е търговски, транспортен и, разбира се, туристически център на Австралия. Годишно броят на чуждестранните туристи, пристигащи тук, надвишава два милиона. В следващите редове ще научиш какво предлага Сидни на своите посетители и защо е любима дестинация за хора от целия свят.

Още при пристигането си в Сидни, човек може да се наслади на невероятните гледки, заобикалящи го от всички посоки. Чисто синьо небе, ярко светещо слънце, красива природа и колоритни сгради – в този град има по нещо за всеки. Ще ти трябва доста време, за да обиколиш дори само част от забележителностите и атракциите тук. И все пак има няколко такива, които в никакъв случай не бива да пропускаш. Сред тях са прочутата опера в Сидни, внушителният мост Харбър Бридж, зоопаркът Таронга (един от най-големите в света), както и олимпийският парк. Тези места са наистина уникални и със сигурност ще се запечатат в съзнанието ти за цял живот.

Ако искаш да се насладиш на пълноценна почивка и релакс, то плажовете в Сидни са идеалното място за теб. Разстоянието между най-значителните местни плажове и централната част на града е доста малко, така че общо взето преходът между двата съвсем различни типа обстановка и атмосфера става почти неусетно. Бонди и Манли са плажовете, които са предпочитани от туристите и носят неизчерпаемо веселие и положителни емоции. А в случай, че си почитател на по-спокойните и уединени места, ти препоръчваме северните плажове Авалон и Клоувъли Бийч.  Който и вариант за плаж да избереш, ще намериш чист пясък, кристална вода и перфектни атмосферни условия.

Разнообразието и мултикултурализмът на Сидни са едни от най-важните преимущества на този австралийски град. Разхождайки се по улиците, ти можеш да попаднеш на хора от различни култури, да научиш повече за техните традиции и обичаи, както и да участваш в редица обществени мероприятия. Сидни със сигурност не е от градовете, в които туристите трябва да се притесняват от кражби и други престъпления или пък да внимават кои квартали посещават. Напротив, местните хора са изключително позитивни и добре настроени към чужденците. Те винаги ще те посрещнат с усмивка, приятелски подадена ръка и желание за оказване на помощ и съдействие.    

Сидни е подходящо място и за ценителите на хубавата храна. Тук навсякъде има места, където можеш да си купиш свежа и прясна местна храна. Независимо дали става въпрос за плодове и зеленчуци, риба и други морски дарове. В допълнение,  градът разполага с множество прекрасни ресторанти, които предлагат уютна обстановка и отлично приготвена храна. Най-популярните сред тях са Бенелонг и Куей, носители на редица награди за качество на храната и прецизно обслужване на клиентите. Разбира се, налице са и опции за хората, търсещи ядене на по-достъпни цени. Със сигурност ще останеш със страхотни впечатления от гръцката храна в ресторант Аполо, италианската такава в Да Орацио и испанската в Бодега. Спокойно можеш да комбинираш вкусния обяд или вечеря с приятна разходка по търговските улици в центъра на града. Ще откриеш първокласни предложения по отношение на дрехи, парфюмерия и сувенири. А ако твоята кредитна карта Бяла Карта е в теб, пазаруването ще бъде по-бързо, лесно и удобно от всякога.

И не на последно място, Сидни е град, предоставящ идеални условия за забавление на семейства с деца. Тук се намират поредица от приятни места, на които твоят наследник може да изживее незабравими мигове. Лунапаркът в Сидни е пълен с невероятни увеселителни люлки и атракции, предназначени да задоволят всяко едно желание на най-малките. Има множество зоопаркове и кътове, където всяко дете да се запознае отблизо с различните животни, както и да научи най-важните неща за тях. Специално подготвени за децата къмпинги, изградени от палатки в сафари стил, пък ще доставят на малките приятели допълнителна доза свежест и приятни емоции насред чистия въздух и красивата природа на Сидни. 

Както виждаш, ползите и преимуществата от избора на Сидни като дестинация за почивка са наистина много. В този австралийски град, в който яркото слънце и топлите усмивки са ежедневие, ще откриеш перфектната атмосфера за една разтоварваща и пълноценна почивка. Ако вече си решен да се насочиш към Сидни през следващата си ваканция, не забравяй да вземеш със себе си и кредитна Бяла Карта. Бяла Карта е международна кредитна карта, която може да се използва навсякъде по света. С тази гъвкава и удобна за разплащане кредитна карта ще забравиш напълно за всякакви финансови притеснения и просто ще се наслаждаваш на хубавите моменти, които ти предоставя животът.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш