Кандидатствай Вход
Място на месеца: Синсинати

Място на месеца: Синсинати

  • Бяла Карта
  • 09.12.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 952

В днешното издание от рубриката „Място на месеца“ се отправяме към американския щат Охайо и слънчевия град Синсинати. Един град, който по мащабите на страната не е особено голям, но за сметка на това има много какво да предложи на своите посетители. Започвайки от исторически забележителности и уникални археологически обекти, и стигайки до уютни квартали, разнообразна храна и качествен алкохол. В следващите редове ще разбереш защо Синсинати би бил идеалната дестинация за твоята следваща почивка.

Първото нещо, което със сигурност ще ти направи впечатление в Синсинати, е разпростиращото се навсякъде изкуство. Само по централните улици на града могат да се видят над 100 стенописа. В местните организации, занимаващи се със създаване на изкуство, работят повече от 2900 професионални и още толкова младежки творци, които участват в общо 12 000 публични и частни арт проекти. Тези организации са трансформирали цели квартали, превръщайки ги в красиви и живописни зони, предпочитани за разходка от местни и чужденци. В допълнение, налице са редица музеи, театри и други културни институции, които ще имаш възможност да посетиш по време на престоя си в Синсинати.

Сред най-големите забележителности на Синсинати са т.нар. „лагерни тунели“, чиято история е доста интересна. През 19-ти век немските пивовари, развиващи бизнес в тази част от Съединените американски щати, са държали своята продукция в специално изградени за целта подземни помещения. Причината за подобна практика е, че във въпросните помещения условията (особено по отношение на температура) са били идеални за съхранението на популярната напитка. Подземните помещения са запазени и до днес, като са се превърнали в атракция, привличаща множество туристи от различни части на света.

Общественият пазар на града е с близо 170-годишна история. На него се събират основно производители и търговци на местна храна, чиито продукти се отличават със свежест и отлични вкусови характеристики. На годишна база пазарът е посещаван от приблизително половин милион души. Освен него, Синсинати разполага и с редица очарователни магазинчета, от които можеш да си купиш дрехи, обувки и разнообразни сувенири на достъпни цени. Не забравяй да вземеш със себе си твоята кредитна карта Бяла Карта, която ще направи процеса на пазаруване по-бърз, лесен и удобен отвсякога.  

И като заговорихме за храна, в Синсинати имаш възможност да се насладиш на ястия, които не би открил никъде другаде. Един от най-популярните местни специалитети се нарича „гъоте“ и отново е дело на немските имигранти, дошли в града преди малко повече от 200 години. Какво представлява въпросното ястие? То е комбинация от смляно месо, овесени ядки и невероятно съчетани подправки (включително дафинови листа, розмарин, черен пипер и мащерка). Вкусът му е наистина специален и ще се запази в съзнанието ти за дълъг период от време.

Синсинати е перфектната дестинация и за любителите на качествения алкохол. Консумирането на бира е поредната традиция, пренесена тук от немските заселници. Всъщност още в края на 19-ти век в Синсинати работят 36 пивоварни, които произвеждат над 30 милиона галона бира. Факт, който през този период дава на Синсинати прозвището „Бирената столица на света“. И до днес бирата си остава най-предпочитаната алкохолна напитка в града, но това не означава, че не можеш да опиташ нищо друго. В Синсинати работи също така семейна фабрика за производство на бърбън, чиито първокласни продукти ще задоволят вкусовете и изискванията на всеки един почитател на този тип американско уиски.

И съвсем не на последно място, Синсинати винаги е бил град, в който са живеели заселници от други страни – Германия, Ирландия и т.н. Така че местното население на практика е свикнало с чужденците и се отнася изключително приятелски към тях. Последното ще направи ваканцията ти още по-спокойна и комфортна, и дори може да ти помогне да изградиш нови приятелства. От друга страна, общественият транспорт в града е доста добре уреден и позволява придвижване без никакъв проблем до различните квартали и зони. Ако искаш да съкратиш максимално времето за придвижване, ти препоръчваме да използваш местното метро, чиито услуги са от най-високо качество и надеждност.

Е, вече знаеш какво може да ти предложи Синсинати за прекарване на перфектна ваканция. Когато приготвяш багажа си за въпросната ваканция, задължително сложи в него твоята кредитна карта Бяла Карта. Бяла Карта е международна кредитна карта, която е призната във всички държави по света и може да се използва на всякакъв тип места и търговски обекти. С кредитна карта Бяла Карта в ръка ще си гарантираш финансовото спокойствие и сигурност, и ще имаш възможност в пълна степен да се отпуснеш и да се насладиш на хубавите моменти.     

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш