Кандидатствай Вход
Място на месеца: Солун

Място на месеца: Солун

  • Бяла Карта
  • 29.04.2021
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 480

С поетапното отпадане на мерките за пътуване в Европейския съюз, вероятно вече започваш да мечтаеш да отскочиш поне до южната ни съседка. За да подпомогнем мечтите ти и да ти дадем идеи къде да отидеш, в нашата статия, част от рубриката ни „Място на месеца“, ти разказваме за един прекрасен град, разположен в северната част на Гърция – Солун.

Солун е вторият по големина град в Гърция. Градът е главен в географска област Македония, а населението с предградията приближава 1 милион. Солун е изумителен град, включен в списъка на Юнеско на световното наследство и това не е случайно. В момента, в който пристигнеш в Солун ще забележиш богатата история и култура, която е заключила отминали времена.

По време на разходката си ще можеш да видиш множество останки, датиращи най-често от римската и византийската империя.  

Най-отличителната забележителност в Солун е Бялата кула. Не пропускай да видиш и Римската агора, Арката на Гелерий, византийските бани и църкви.  Най-популярното място за разходка в града е плажната алея, на която можеш да се наслаждаваш на дълги разходки, красиви гледки и да гледаш красивите залези. Друго популярно място в града е площад Аристотел, който се намира в сърцето на града и около него може да си отпочинеш от дългите разходки в типичните кафенета, ресторанти и сладкарници или да се отдадеш на шопинг приключение.

Посещението на Стария град в Солун пък ще те отведе на приключение в миналото. Ано Поли е известен с малките си каменни улици, старите площади и къщи в традиционната гръцка и османска архитектура. Кварталът е известен с добре запазените постройки от византийска и османска епоха и градския дизайн, което го превръща в любимо място на солунските поети, интелектуалци и бохеми.

При посещението си в Солун, не пропускай квартал Ладидака. Намира се в близост до пристанището в Солун и там ще намериш едни от най-добрите места за вечеря. В миналото кварталът е бил централен пазар на града. Днес е пълен с очарователни таверни, ресторанти, барове и клубове.

Кулинарната сцена в Солун има много какво да предложи, увери се, че преди заминаването си към южната ни съседка, имаш списък с най-добрите места за хапване. Кухнята на града е повлияна от различни култури – гръцка, арабска и армейска. Благодарение на това, ще имаш възможност да се насладиш на ястия с екзотичен вкус.

И ако всичко изброено до момента не те е убедило, че Солун е задължителен за посещение, издаваме, че градът си има „собствен“ природен парк. Да, само на 10 км от града можеш да се отдадеш на почивка сред природата в  Националният парк Axios-Loudias-Aliakmonas.

Преди да приготвиш багажа, не забравяй да се подготвиш финансово. Кредитна карта Бяла Карта е финансовият инструмент, който ти е необходим за максимално приятното прекарване на всяка една почивка в чужбина. Бяла Карта е международна кредитна карта с лимит до 3000 лв., за да разполагаш със средства винаги, когато ти потрябват. Едно от големите предимства на Бяла Карта е, че е БЕЗ ТАКСИ при теглене на пари от банкомати в страните от Европейския съюз, което я прави идеална за твоите пътешествия. Заложи на кредитна карта Бяла Карта и се наслади на ваканция, изпълнена с усмивки и хубави моменти, и напълно лишена от финансови притеснения и тревоги!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш