Кандидатствай Вход
Място на месеца: Стокхолм

Място на месеца: Стокхолм

  • Бяла Карта
  • 23.05.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1053

В днешното издание от редовната ни рубрика „Място на месеца“ се отправяме на пътешествие към Скандинавския полуостров, за да разгледаме красотите и атракциите на шведската столица Стокхолм. Един град с население от близо милион и половина души, който ежегодно привлича много туристи от различни страни по света. Уникални пейзажи, мода и стил, вкусна храна и интензивен нощен живот – това са само част от нещата, които те очакват, ако решиш да посетиш Стокхолм. В следващите редове ще ти разкажем малко повече за ползите и преимуществата, които би ти донесла евентуална екскурзия или почивка в Стокхолм.

Неслучайно Стокхолм е наричан „Венеция на Севера“. Градът е разположен върху архипелаг от 14 острова, до всеки от който може да се достигне посредством удобни мостове. Въпросните острови са посещавани често както от туристите, така и от местните хора, които искат да избягат от забързаното градско ежедневие. Те предлагат неограничен брой красиви природни гледки, чист въздух и спокойна атмосфера, помагаща на човек да си почине и релаксира пълноценно.

Старият град на Стокхолм е уникална зона, в която ще се влюби всеки човек, запален по историята. Част от обектите в нея датират от самото основаване на Стокхолм през 1252 година. Без никакво съмнение най-популярната атракция тук е Кралският дворец, официална резиденция на кралското семейство на Швеция. Той е изграден в типичен бароков стил и разполага с редица обекти за разглеждане, сред които няколко музея и една изключително богата библиотека с красив изглед. Обиколки на Кралския дворец срещу заплащане се организират редовно, така че когато си на посещение в Стокхолм, можеш без никакъв проблем да се възползваш от подобна опция.

Стокхолм е отлично място за почитателите на карането на колело. Буквално във всяко кътче на града имаш възможност да си наемеш колело, с което да се разхождаш наоколо. По този начин, ще комбинираш психическата почивка и релаксация с физическа активност, която ще се отрази отлично на тялото и организма ти. А в случай, че колелото не е предпочитаният от теб начин за придвижване, можеш да намериш и други видове удобен транспорт. Мрежата на метрото например е отлично развита и предлага връзки към всички обекти, които желаеш да посетиш.    

Вкусната храна е още един аспект, който ще направи почивката ти в Стокхолм наистина уникална. На много места тук може да се открие домашна храна, безупречна като приготвяне и вкусови характеристики. На особена почит в шведската столица са ястията с месо от диви животни, както и с риба от Балтийско море. Съветваме те да опиташ и местния специалитет, известен с наименованието „Raggmunk“. По своята същност той представлява картофена палачинка с бекон и червена боровинка.

В случай, че си сред любителите на нощния живот, със сигурност няма да скучаеш в Стокхолм. Предвид факта, че някои от най-известните в световен мащаб диджеи като Стив Анджело и Дада Лайф са родом от Стокхолм, никак не е чуден напливът от туристи към местните клубове, който е особено силен през летните месеци. Развлекателният район Stureplan е мястото, където са събрани най-голямо количество нощни заведения. Посещавайки го, ще имаш възможност да се насладиш на модерна музика, качествен алкохол и множество приятни емоции и преживявания. 

Освен всичко друго,, Стокхолм е и град, в чието ежедневие съвременните мода и стил заемат важно място. Дори и през зимния период, когато температурите тук падат доста, по улиците могат да се видят изключително елегантно облечени хора. Стилни палта, дънки и панталони от висококачествени материи, разкошни шалове, модерни и комфортни обувки... В Стокхолм ще намериш множество магазини на световноизвестни дизайнери на облекло. Вземи със себе си и твоята кредитна карта Бяла Карта, за да направиш пазаруването още по-бързо, лесно и приятно.

За пътуването до Стокхолм съвсем не ти е нужно да учиш шведски език. Повечето местни говорят английски на доста добро ниво. Допълнително преимущество е, че хората в Швеция са изключително толерантни и приятелски настроени към чужденците, и с  радост ще те насочат към дадено място или ще ти окажат друга помощ, от която имаш нужда.

Бяла Карта е международна кредитна карта с кредитен лимит до 3000 лева. Тя ще ти бъде много полезна по време на твоите международни пътувания и екскурзии, гарантирайки ти пълна финансова сигурност и спокойствие, и премахвайки от съзнанието ти всякакви притеснения в този аспект. Заложи на кредитна карта Бяла Карта и се наслаждавай максимално на хубавите моменти в живота!    

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш