Кандидатствай Вход
Място на месеца: Ванкувър

Място на месеца: Ванкувър

  • Бяла Карта
  • 07.02.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1561

В днешното издание от ежемесечната рубрика на блога на Бяла Карта „Място на месеца“ отправяме погледа си към Ванкувър. Един град с население от малко над половин милион души, намиращ се в най-западната провинция на Канада, Британска Колумбия. Град, който на практика си има всичко. Невероятна природа, внушителна градска архитектура и приятелски настроени местни хора – идеалната комбинация за прекарване на незабравима ваканция. В това ще се убедиш и ти, след като в следващите редове ти разкажем малко повече за Ванкувър и неговите дадености.

Прекрасна природа и чист въздух

На първо място, още пристигайки в града, човек разбира, че Ванкувър не е поредното урбанизирано, сиво и замърсено населено място. Напротив, Ванкувър е обграден от внушителни планини, носещи прекрасна природа, чист въздух и невероятни гледки. Три са планините, удобни за посещение по време на ваканцията ти във Ванкувър. Това са планините Граус, Сеймор и Сайпръс. Най-предпочитана както от местните, така и от посетителите на града, е планината Сайпръс, предлагаща идеалните условия за практикуване на различни зимни спортове. През 2010 година именно Сайпръс става едно от местата, на които се провеждат състезанията от Зимните олимпийски игри, домакинствани от Ванкувър.

Ванкувър ти предлага доста добри опции за релакс и по време на летния сезон. Градът е разположен на брега на Тихия океан и разполага с чудесни плажове. С голяма популярност сред туристите са плажовете Кицилано и Сънсет. Чистият и гладък пясък по тях създава условия както за пълноценен релакс, така и за различни плажни игри и спортове. Освен това има направени няколко обществени плувни басейна, които всеки посетител на тези два плажа може да използва.  

Забележителности и фестивали

Градската част на Ванкувър също не е за изпускане. Тук можеш да видиш внушително високи сгради и специфичен стил архитектура, който ще те впечатли. Забележителностите в града включват Антропологичния музей, Ванкувърската галерия на изкуствата и Класическата градина в китайски стил. Във Ванкувър се намира и Парк Стенли, един от най-големите градски паркове в Северна Америка. Този град определено е място, на което ще забравиш за скуката и сивото ежедневие.

През лятото възможностите за забавление във Ванкувър се допълват от няколко традиционно провеждащи се тук сезонни фестивала. Най-големият сред тях е Фестивалът на светлината, нареждащ се сред най-известните състезания по фойерверки в световен мащаб. Градът също така е домакин на международен джаз фестивал, театрален фестивал в почит на великия Шекспир и много забавни улични партита. А голямото преимущество на всички тези събития (освен отличната им организация) е, че са напълно безплатни за всички.

Шопинг и хубава храна

Ванкувър е идеалният град и за любителите на шопинга. Хората, предпочитащи дизайнерските дрехи, със сигурност ще изпитат голямо удоволствие от разходката си по търговската улица Робсън. В града се намира мол „Метрополис“, който е най-големият такъв в западната част на Канада. Съдържа над 400 магазина, в които могат да се намерят невероятни артикули за всеки вкус. Ако носиш в себе си кредитна Бяла Карта, пригодена за използване абсолютно навсякъде по света, пазаруването ще се превърне в максимално лесен, удобен и приятен процес.

Почитателите на хубавата храна също няма да останат разочаровани от своята ваканция във Ванкувър. Събирането на хора от различни народности и култури тук води до голямо разнообразие по отношение на предлаганите ястия. Можеш да намериш пикантна мексиканска храна, екзотична индийска кухня, вкусни италиански пици и гръцки ястия на изгодни цени. В допълнение, Ванкувър предлага и редица добри места за бързо хранене, където да похапнеш бургери, дюнери, донъти и други подобни храни.

Приятелски настроени местни хора

И накрая, решаващ фактор за положителната и приятна цялостна атмосфера във Ванкувър е местното население. Население, което е изключително толерантно, услужливо и добре настроено към чужденците. Това се дължи най-вече на факта, че приблизително 40% от живеещите в града хора всъщност са имигранти от страни като Китай, Филипините и Обединеното Кралство. Ванкувър е място, където представители на различни народи и култури се събират и живеят в хармония заедно. Гарантираме ти, че по време на своята ваканция в града нито за миг няма да се почувстваш като чужденец или нежелан гост. Напротив, тук ще срещнеш усмихнати лица и отзивчиви приятели, готови да ти подадат ръка във всеки един момент. 

Ванкувър е една от най-добрите дестинации в световен мащаб, независимо дали става въпрос за зимна или лятна ваканция. Разходките сред красивата природа, посещенията на различни забележителности и фестивали, разтоварващият шопинг и приятната атмосфера ще направят почивката ти наистина перфектна. А кредитна карта Бяла Карта е достъпният и удобен инструмент, който можеш да използваш за разплащане тук. Бяла Карта е международна кредитна карта, пригодена за използване във всички държави по света. Тя ще ти донесе финансова сигурност и достъп до свежи средства, позволявайки ти да забравиш за притесненията и да се насладиш максимално на ваканцията си във Ванкувър.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш