Кандидатствай Вход
Място на месеца: Верона

Място на месеца: Верона

  • Бяла Карта
  • 09.02.2020
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 924

В днешното издание от редовната ни рубрика „Място на месеца“ се отправяме на пътешествие към един от най-красивите и изпълнени с романтика италиански градове. Дълга история и богата култура, качествено вино и вкусна храна, отлично изградена транспортна мрежа и наличие на редица уединени местенца за пълноценен релакс – това са само част от елементите, които биха направили твоята ваканция във Верона наистина уникална и зареждаща. В следващите редове ще ти разкрием малко повече за даденостите и необикновеното очарование на града.

Градът на Ромео и Жулиета

Верона е отлична дестинация за двойките, които искат да отпразнуват по подобаващ начин приближаващия празник на влюбените „Свети Валентин“. Именно в този град се развива прочутата история на Шекспир „Ромео и Жулиета“, по която са направени безброй филми, сериали и театрални постановки. Почиващите във Верона дори имат възможност да посетят къщата на Ромео и Жулиета, понастоящем сред главните туристически атракции. Без да се интересуват особено дали разказаната от Шекспир история има нещо общо с действителността или е просто един мит, хора от цял свят идват тук, за да видят знаменития балкон на къщата и да почувстват силата на истинската любов. 

Освен къщата на Ромео и Жулиета, във Верона има още редица обекти, които определено си заслужава да бъдат посетени. Строителството на градския център например датира от епохата на величествената Римска империя. В останалите части от града също могат да се открият останки от античния период, а местният Археологически музей е пълен с римски артефакти. Значително влияние върху архитектурата и цялостния облик на Верона са оказали и епохите на Средновековието и Ренесанса.

За любителите на виното

Ако си почитател на виното и вместо „Свети Валентин“ предпочиташ да празнуваш „Трифон Зарезан“, отново ти препоръчваме да се отправиш към Верона без никакво колебание. В града и околността се произвеждат някои от най-добрите сортове италиански вина. Задължително опитай вино „Амароне“, което е способно да достави неподправена наслада на всеки един ценител на този тип напитки. Освен местните сортове вино, в търговските обекти на Верона се откриват и още популярни вина, произвеждани в останалите италиански региони.

Отлична би била идеята да комбинираш качественото вино с вкусна храна. Кухнята на Верона е доста богата и предлага специалитети за различни вкусове. Традиционен специалитет не само за града, но и за Северна Италия като цяло, е ризотото – кремообразно на вид ястие, в което основна съставка е оризът. В зависимост от предпочитанията на конкретния човек, към ориза могат да бъдат добавени редица съставки – зеленчуци, месо, морски дарове и т.н. Други акценти от местната кухня, които е възможно да ти допаднат, са биголите (вид дълга тънка паста), както и ньоките (във формата на топчета, направени от картофи, яйце и брашно).

Верона има много какво да предостави на своите посетители и в културен аспект. Със сигурност в близост до теб ще има достатъчно количество театри, музеи и кина, независимо от това в кой район на града си отседнал. Горещо ти препоръчваме в рамките на своята почивка да намериш време за посещение на древния римски амитеатър „The Arena“. Място, на което в миналото са се провеждали ожесточени гладиаторски боеве, а днес е дом на съвсем друг тип зрелища – концерти, опери, фестивали и т.н.

Във Верона е налице отлично изградена транспортна мрежа, която ще ти позволи както бързо и лесно да се придвижваш до различните квартали, така и да достигаш до други райони на Италия. Имаш възможност да избираш между автобусен и железопътен транспорт, в зависимост от мястото, на което искаш да отидеш. На едва 12 километра от града пък се намира международното летище, предлагащо връзки с всички големи летища в Европа.

И съвсем не на последно място, Верона е перфектната дестинация, ако търсиш спокойно място за почивка, на което можеш да се разтовариш от ежедневния стрес и да релаксираш пълноценно. За разлика от столицата Рим, Верона не е пренаселена целогодишно с туристи и по улиците няма постоянни тълпи от хора, които да те притесняват. Нещо повече – ако излезеш от историческия център и се отправиш към някой от останалите квартали, ще имаш усещането, че се намираш в малко италианско градче, в което тишината и спокойствието ти позволяват да се насладиш в пълна степен на колоритната архитектура и очарователните природни пейзажи.

Преди заминаването си за Верона, не забравяй да добавиш към своя багаж и кредитна карта Бяла Карта. Бяла Карта е международна кредитна карта, която е призната във всички държави по света и може да се използва на всякакви места и търговски обекти. Заложи на кредитна карта Бяла Карта и си подари вълнуващи пътувания, изпълнени с романтика и добро настроение! 

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш