Кандидатствай Вход
Място на месеца: Виена

Място на месеца: Виена

  • Бяла Карта
  • 26.07.2021
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 508

Виена е на челните места във всички класации за качество на живот през последните години и при посещението си, бързо ще разбереш защо това е така. Чист въздух, удобен градски транспорт, поддържани обществени пространства и много култура. Като турист можеш да се насладиш на всички тези предимства на австрийската столица и да имаш страхотна почивка.

Градът изглежда много изискан и първото ти впечатление може да бъде, че няма особено много атракциони, но не се залъгвай. Скрит зад величествните имперски сгради, духът на Виена се съживява с баровете, щандовете за местна храна из целия град, увеселителния парк, градските фестивали, красивите паркове и музеи. Ако избереш Виена за следващата си почивка, няма да съжаляваш и за миг. За да ти помогнем да не изпуснеш нещо в столицата на Австрия, днес ти разказваме за най-интересните места в града.

Започни своята разходка като се потопиш във величествената история на Виена.

Дворецът Хофбург е идеална начална точка. Той e бил официална резиденция на всеки австрийски владетел от 1275 г. и е може би най-исторически значимият дворец във Виена. Днес Хофбург е официалната резиденция на президента, a в него се помещават много от най-добрите музеи, забележителности и галерии в града.

Дворецът е комплекс от сгради, които отразяват различни периоди – готика, барок, рококо и ренесанс. Състои се от 2600 стаи и цели 19 двора. Не пропускай да се потопиш в историята на Австрия и да научиш нещо ново и интересно.

Другият дворец, който е символ на града е Шонбрун. Това е една от най-посещаваните атракции във Виена с 1441 стаи и апартаменти. Дворецът впечатлява с архитектурата си, но и с красивите си градини, които са обявени за обект на световното наследство от ЮНЕСКО. Достъпът до парка е безплатен и ще ти се наложи да платиш единствено, ако поискаш да посетиш някои от съседните сгради.

В близост до двореца се намира известният зоопарк на Виена - (Tiergarten Schönbrunn). Зоопаркът е основан през 1752 г. и вероятно е един от най-добре устроените зоологически градини в Европа. Там можеш да видиш над 750 вида животни сред които панди, пингвини, жирафи и други.

Друга известна забележителност в града е дворецът Белведере, където си заслужават да се видят – Мраморната зала, Зимният дворец, конюшните, градините и фонтаните на Белведере и музеят Österreichische Galerie Belvedere, който е известен с богатите си колекции и прочутото произведение на Густав Климт – „Целувката“ – един от шедьоврите на ранното модерно изкуство.

Ако обичаш увеселителните паркове, не пропускай посещението в Пратера. Това е една от най-популярните зони за отдих в града, която може да предложи на всеки по нещо. Там ще имаш възможността да се насладиш на гледката от прочутото Виенско колело.

В близост до пратера е  Дунавският парк, който си заслужава да бъде посетен. А след приятната почивка не пропускай Виенската държавна опера, Националният исторически музей, музеят на Фройд и сградата на общината.

Разходи се в историческия център на Виена. Там можеш да видиш един от символите на града – катедралата Свети Стефан, която е построена през 12 век и спира дъха с впечатляващата си готическа кула. Отдели време да разгледаш катедралата, защото си заслужава.

Еврейският музей във Виена е първият в света, посветен на еврейската култура, история и религиозни практики и е отворен през 1895 г. Там ще можеш да видиш предмети, семейни фотографии, копия на документи и вестници от времето на втората световна война. Ако темата ти е интересна и любопитна, не пропускай да посетиш този музей.

След всички културни, исторически и забавни места, не пропускай да хапнеш торта Сахер и да пиеш виенско кафе в Demel – най-старото кафене във Виена, основано в далечната 1786 г.

Ако след основните туристически атракции, искаш да се потопиш в ежедневието на местните, посети пазара Нашмаркт. Това е най-емблематичният пазар в града, където се предлагат разнообразни австрийски специалитети, подправки, екзотични плодове и още много. Посещавайки Нашмаркт, ще можеш да опиташ разнообразното кулинарно наследство на града, а най-хубавото е, че част от него, ще можеш да отнесеш у дома.

Виена е прекрасен град, който ще продължава да привлича посетителите с история, култура, музикално наследство и космополитната си атмосфера. В града ще се насладиш на чара на миналото, умело съчетан с модерното.

Е, дадохме ти повече от достатъчно причини да избереш Виена за дестинация на следващата си ваканция. Ако пътуваш до там, непременно носи и твоята кредитна карта Бяла Карта. Бяла Карта е международна кредитна карта, която може да ти гарантира пълна финансова сигурност и спокойствие. С кредитна карта Бяла Карта животът може да е хубав, шарен и изпълнен с настроение и положителни емоции.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш