Кандидатствай Вход
Място на месеца: Загреб

Място на месеца: Загреб

  • Бяла Карта
  • 10.05.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1744

В днешното издание от редовната ни рубрика „Място на месеца“ ще те отведем в една китна балканска страна и нейната столица, която се нарежда сред най-популярните и предпочитани за живеене градове в Европа. Държата  е Хърватия, а столицата, разбира се, се казва Загреб. Със своите близо 800 000 души население, Загреб е и най-големият град в Хърватия. Място, на което се съчетават древна история и модерни технологии, традиции и съвременни модни течения, културни институции и места за забавление. Истината е, че Загреб разполага с по нещо за всеки живеещ или идващ тук на екскурзия човек. В следващите редове ще разбереш защо посещението на града доставя уникални и незабравими емоции на туристи от цял свят.

Още при пристигането си в Загреб човек може да се наслади на невероятно съчетание от колоритни градски пейзажи. Влияние върху местната архитектура през годините са оказали както влизането на Хърватия в територията на могъщата някога Австр –унгарска империя, така и по-късният социалистически период. Сред най-емблематичните сгради се нареждат църквата „Свети Марк“ със своя пъстър и многоцветен покрив, както и Загребската катедрала, чиито две кули се издигат високо над града и привличат вниманието на всеки посетител.

В случай, че си любител на кафето, Загреб е точното място за теб. Разхождайки се по улиците на града, няма как да не ти направи впечатление колко „пристрастени“ към тази напитка са хората тук. Почти на всеки ъгъл могат да се намерят кафенета с приятна атмосфера и красиви тераски, на които са изкарани маси за клиентите. Пиенето на кафе всъщност е важна част от традиционната хърватска култура. То е не само начин за намиране на релаксация и развлечение, но е използвано също така за завързване на полезни социални контакти или поддържане на настоящи такива.

За разлика от много други големи градове, Загреб предлага добри възможности и за хората, обичащи да прекарват време на чист въздух сред природата. В непосредствена близост до столицата на Хърватия се намира внушителната планина Медведница. Тя гарантира отлични условия за разходка, катерене и практикуване на други планински спортове. В допълнение, гледките от нейните високи части са способни буквално да ти спрат дъха. Намирайки се по върховете на Медведница, ще ти се струва напълно невероятно, че само едно пътуване с трамвай те разделя от центъра на Загреб.

Загреб е град с богат културен и обществен живот. Тук се намират редица музеи, театри, арт галерии и други подобни места, които е възможно да посетиш по абсолютно всяко време. Можем да ти дадем няколко много добри предложения в това отношение. В Археологическия музей например се съхраняват изключително интересни римски, древногръцки, етруски и древноегипетски находки. Музеят за съвременно изкуство пък предлага уникални картини, графити и скулптури, създадени от млади местни и чуждестранни таланти. А може би най-голямата забележителност в града е Музеят на разбитите връзки. В него хората, обичащи романтичните и в същото време драматични истории (и имащи поне малко чувство за хумор) ще намерят необичайни сувенири като лични писма, подаръци и други артикули, които вече бивши двойки са споделяли помежду си.

В Загреб са разположени множество магазини, молове, пазари и други търговски обекти и зони. Пазарът Долак например е идеалното място в случай, че искаш да опиташ от произвежданите в околността плодове и зеленчуци. Всичко тук е прясно, красиво на външен вид и с отличен вкус. Като всеки друг голям град, Загреб е и дом на редица търговски обекти, в които могат да се намерят елегантни дрехи и обувки, богата колекция парфюми от популярни марки. Обиколките по централните търговски улици ще ти помогнат да се сдобиеш с артикули от тези категории на доста добри цени. А ако носиш със себе си и кредитна карта Бяла Карта, пазаруването ще стане по-бързо, лесно и удобно от всякога.      

И не на последно място, нощният живот в града е доста интересен и динамичен, и ще задоволи нуждите на всеки млад и търсещ забавления човек. Налице са редица клубове и нощни заведения, концерти и събития на открито. Независимо дали искаш да посетиш клуб, в който звучи латино музика или пък предпочиташ да отидеш на рок концерт, несъмнено ще откриеш подходящи опции по всяко време на годината.

Както разбираш, Загреб е град на неограничените възможности по отношение на забавление и прекарване на една незабравима ваканция. Така че определено е отлична идея да се устремиш към тази дестинация по време на следващата си почивка. А за да се насладиш наистина на пътуването и преживяванията, които ти предлага Загреб, носи със себе си кредитна карта Бяла Карта. Тази кредитна карта ще гарантира безпроблемните ти покупки и разплащания, и ще ти помогне да забравиш за всякакви притеснения от финансов аспект. Усети най-добрата страна от живота с помощта на кредитна Бяла Карта!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш